Като на пръв поглед потърсих нещо да видим кои са тези изолати и както разбрах цялата работа е в съхранението и процента протеин,тоест:

Суроватъчните изолати (йонно-обменените):

Средно с около 90% белтъчно съдържание, йонно-обменените суроватъчни протеинови изолати съдържат най-малкия процент на примеси от всички останали типове суроватки на пазара. Това е добрата новина. А лошата?

Йонно-обменените суроватъчни протеини почти не съдържат от жизнените пептиди (лактоферин, алфа лакталбумин, имуноглобини, бета лактоглобин и т.н.), на които биват приписвани изумителните влияния на протеина върху човешкото здраве.

Все пак, въпреки че йонно-обменените суроватки съдържат по-малко примеси от концентратите, липсата на биологично активни пептиди не е за пренебрегване.
Все пак знам,че изолата си е протеин с по-висока биологична стойност от суроватката.. Цялата работа значи опира до тези пептиди..