Хладна нежност

... Наближих парка и го видях .Той наистина бе там и ме чакаше. Беше по-красив от всеки друг път,в който го бях виждала в магазина Облегнат на едно дърво с ръце прибрани в джобовете на дънките му които го караха да изглежда страхотно и тази опъната по него фланелка. Поех дълбоко въздух и тръгнах към него. Вървях и постепенно скъсявах разстоянието. Той ме видя и тръгна към мен.Приближи се, погледна ме и преди да се усетя ме прегърна. Усетих аромата на парфюма и топлината на тялото му,които ме накараха да настръхна. Наведе главата си до ухото ми и леко прошепна:
- Изглеждаш страхотно.
Прегърнах го по-силно и разтапяща се от цялото това удоволствие му казах:
- Благодаря ти.
Когато ме пусна подаде ръката си и каза:
- Между другото аз съм Николай приятно ми е.
Хванах голямата му ръка и казах:
- Между другото аз съм Мария.
Усмихна се раздалечи пръстите си и ги мушна между моите стиснах леко ръката му и тръгнахме. Усмихна се раздалечи пръстите си и ги мушна между моите.Стиснах леко ръката му и тръгнахме. Разхождахме се, разказвахме за любимите си неща и занимания докато не стигнахме при хладилник със сладолед той ме погледна и попита:
- Какъв сладолед обичаш?
Не се замислих много и отговорих:
- Шоколадов.
- И аз ще си взема такъв. – каза той и взе двата сладоледа.
Отвори единя,и точно когато си помислих че ще го захапе той ми го подаде. Зарадвах се на постъпката му и тръгнах да го взема,но той го дръпна. Помислих си,че се бъзика и в този момент палавия Ники каза:
- Аз ще ти го давам.
- Нищо ми няма на ръцете. – казах през усмивка
- Нека те поглезя малко. – каза мило той и пак доближи сладоледа към мен.
Гризнах леко,гледайки го в очите и забелязах как гледката му хареса. Взех клечицата в ръка,за да може и той да пробва своя сладолед. Озовахме се на една детска.Площадка погледнах люлките а после погледнах и него. Той забеляза,че искам да отидем там,засмя се,хвана ръката ми и отидохме. Седнахме и леко се залюляхме. Не изглждаше да му е толкова забавно и преди да му кажа да ходим на друго място той започна по-силно да се люлее и да се радва като малко дете. Минаваха други хора гледаха ни как се смеем и си изкарваме добре,а аз не можех да повярвам,че това се случва. Тръгнахме си от люлките.Хвана пак ръката ми и вървяхме бавно. Казах му,че е време да се прибирам.По физиономията му личеше,че не иска да ме оставя,но се налагаше. Когато стигнахме пред блока ми погледнахме се и сложи ръцете си на изчервените ми бузи и бавно приближи лицето си до моето,но не спираше да гледа в очите ми. Усетих дъха му близо до устните ми и видях как затвори очите си, затворих и моите и усетих топлите му устни да се допират до моите. Усетих уникалните пеперуди в стомаха,за които до сега мислех че са лъжа. Наслаждавах на този прекрасен момент,които исках да продължава вечно. Отдръпна се леко,но не прекалено и прошепна:
- Изкарах си много хубаво днес с теб.
- Аз също – отговорих му с лек разтреперен глас.
Прегърнах го , той обви кръста ми с ръцете си и ме притисна към себе си. Можех да усетя как развълнувано биеше сърцето му. Не исках да го пускам, беше ми толкова хубаво. Но дойде време да тръгвам към апартамента си. Отдръпнах се леко той ме погледна усмихна се и поиска утре отново да се видим. Бях готова на всичко този прекрасен ден да се повтори още хиляди пъти. Разбрахме се след като свърши работа да се чакаме в парка. Прегърна ме целунахме се отново и като затръгвах хвана ръката ми и не искаше да я пуска. Отдалечавах се
по-мъничко и не свалях очи от красивото му лице и прекрасната усмивка. Пусна ръката ми и аз тръгнах към вкъщи той леко тръгна назад и не сваляше очи от мен. Подари ми още една усмивка с която завърши това страхотно преживяване.