.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 49

Hybrid View

Аз съм на 16 години(юли 17) и живея в Чехия от 2 години. Тук е много по-добре спрямо България.Уча във военно училище,програмата ни е много по-различна от нормалната..Имаме много самоотбрана,физически тренировки,всякакви неща в гората(ориентиране по карти,с ГПС,с координати,нощно ориентиране,преспиване в гората,правене на лагер и т.н.)Много по-интересно е и тийновете тук са много по дрюжелибни.(По-лесно приемат нови хора).Всеки се занимава с спорт,всеки има ски/сноуборд и кънки..Всеки кара много добре някое от трите.Полицията и армията е на ниво.Училищата и всичко е перфектно.

Миналата година бях в частно училище ориентирано за полицаи/адвокати.Всеки учених си имаше шкафче в което в началото на деня си сменя обувките и си слага чисти пантофи/джапанки.Имаше чип на вратата и всеки ученик имаше чип.В първата седмица на учебната година отидохме на едноседмичен курс (seznámovaci kurz)Целта му е новия клас да се опознае.През целия курс имахме задачи,бяхме разделени на групи,спахме в малки къщички по 3 човека.Имахме инструктори-войници.Имахме нощно ориентиране в което войниците симулираха нападание по произволно време в ориентирането с пейнтбол оръжия.Доста беше забавно.

Това е от мен,още някой има ли в Чехия? Аз живея в Prostějov.
    Kefi6 me

Цитирай Първоначално написано от Sladi4kiqNIKI Виж мнението
    Аз съм на 16 години(юли 17) и живея в Чехия от 2 години. Тук е много по-добре спрямо България.Уча във военно училище,програмата ни е много по-различна от нормалната..Имаме много самоотбрана,физически тренировки,всякакви неща в гората(ориентиране по карти,с ГПС,с координати,нощно ориентиране,преспиване в гората,правене на лагер и т.н.)Много по-интересно е и тийновете тук са много по дрюжелибни.(По-лесно приемат нови хора).Всеки се занимава с спорт,всеки има ски/сноуборд и кънки..Всеки кара много добре някое от трите.Полицията и армията е на ниво.Училищата и всичко е перфектно.

Миналата година бях в частно училище ориентирано за полицаи/адвокати.Всеки учених си имаше шкафче в което в началото на деня си сменя обувките и си слага чисти пантофи/джапанки.Имаше чип на вратата и всеки ученик имаше чип.В първата седмица на учебната година отидохме на едноседмичен курс (seznámovaci kurz)Целта му е новия клас да се опознае.През целия курс имахме задачи,бяхме разделени на групи,спахме в малки къщички по 3 човека.Имахме инструктори-войници.Имахме нощно ориентиране в което войниците симулираха нападание по произволно време в ориентирането с пейнтбол оръжия.Доста беше забавно.

Това е от мен,още някой има ли в Чехия? Аз живея в Prostějov.

Хей , съгласна съм почти със всичко, само си мисля, че хората са по-дружелюбни в България от колкото в Чехия.

Аз живея в Чехия 3та година и съм на 16. Училището наистина е такова каквото го описваш , почти всеки месец има някаква разходка или нещо от този род, спортове , танци, забавления , дори ученето не е толкова много колкото забавата (което по моя сметка не им се отразява много добре) , но все пак ходят по състезания по футбол, флор бал дори и по литература (аз лично бях наскоро на олимпияда по английски), организират турнири, наляво - надясно просто си живеят живота.

Остатъка от времето си прекарват някъде по парковете, но неходят много много по кафенета както правят в България, но вечерта се развихрят повече - "партита , купони" , дискотеки, и на концерти ходят много.

Пълнолетни са от 18год, тоест могат да пият , пушат и да си изкарат шофьорска книжка , но интересното е и за тях най - важно , че след като навършат 15 години вече могат да практикуват полов живот..

Е това е от мен , ако има още хора в Чехия - пишете )

Защо всички си мислят,че е супер яко в чужбина?!Аз живея в Англия и съм на 16 години и хич не е лесно!Първо англичаните са скучни...няма дискотеки както в България-има но не пускат под 18,няма го живота,който го има в БГ!Когато дойдох за първи път преди една година и постипих в гимназия,не знаех много добре английски и ми беше много трудно..направо ми се ревеше,много ми липсваха приятелите и не излизах никъде цяла лятна ваканция,защото нямаше с кой,стоях и гледах как приятелите ми пускат снимки от морета и т.н.!На мен лично не ми харесва тук като цяло,стоя само заради родителите ми.А да не говорим,че англичаните те избягват само щом разберат,че си от България.Не си мислете,че в чужбина ни е екстра..каквото и да говорят за България,щом я напуснете..ще разберете,че от родното място,по-хубаво няма

Ще споделя и някои впечетления:
    Тук тийнейджърите на по 14-15-16 годни...първата им работа след като излязат от училище е да си навият цигари с машинка и тютюн.Интересното обаче е,че охраната на входа и хората по улицата не им правят забележка!
    Второ..в България най-важен за повечето момичета е външният вид...тук момичетата,а и момчетата ходят едва ли не катп клошари.Момичетата: черен,тънък чорапогащтник с много изрязани къси дънкови гащи,загащена блуза и мръсни кецове,косата на вързан и разчорлен кок това е облеклото извън училище,в училище сме с униформи.Много рядко има англичанка,която да ми хареса как се е облякла,а имат много и евтини дрехи по магазините :хх
    Трето..което ми харесва е,че момчетата и момичетата се държат свободно..имам впредвид приятелството но момчетата са същите като повечето в БГ..мислят само за простотий-не всички разбира се.
    Като пристигнеш в училище,първо са приятелски настроени а после се държат с теб като непознат и те птбягват,аз се опитвам да се сприятеля с тях,но те като са идиоти..какво да направя!
    Хубавото на Англия е,че може и в 3 през нощта да излезеш,но никой нищо няма да ти направи,няма улични кучета и т.н.Безопастно е!
    Това е от моя гледна точка
    (Извинете ме ако имам правопистни грешки)
    Последно редактирано от slava1 : 02-21-2013 на 20:22

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си