Цитирай Първоначално написано от malkasladka
Цитирай Първоначално написано от PullMeCloser
Ебаси злобарите сте! Момичето пита. Иначе според мен не е вярно, че питбулите са зла порода, всичко си зависи от характера на кучетата. Питбулите са агресивни главно към други кучета, хора почти не нападат, на мен през живота ми питбул никога не ми е ръмжал дори. Просто имат малко по-страшен вид. И аз до скоро мислех, че са лоши, но не е така. До някъде е вярно, че се озлобяват след време, но в случай, че преди това са тормозени. Нямам аз много опит с кучета, но казвам, което знам. Може ли снимка на питбулчето?
Защо да сме злобари, просто се опитваме да помогнем...Питбули никога не нападали, ами да те направо с голдъните и лабрадорите водачи могат да стават...Наши съседи на вилата имат 5 путбула, единия беше дошъл у нас...незнам как и беше нападнал едната ми овчарка, която тогава да е била на 5 месеца, същото това куче след година и половина захапа стопанката си! Правете си сами сметката...иии още един съвет: научи го от малко да ходи с намордник, ще гледа сърдито и тъжно, но ще свикне!
За всезнаеща ли се мислиш?

Изрично подчертах, че са агресивни към кучета. Питбулите се привързват адски силно към стопаните си и никога не биха ги наранили, освен обясних в кои случаи.
От този начин на живот в питбула са се оформили двете му отличителни черти – изключително добро отношение към хора, били те и непознати и непоносимост към себеподобни, особено от същия пол.
източник: http://pitbull-bg.org/

„Основният проблем при спасяването точно на тази порода е погрешното схващане, че питбулите са опасни кучета. Те могат да бъдат превърнати в опасни, ако собственикът им прилага силови методи и ги възпита неподходящо”,
„Питбулите са добри кучета, които обичат да изпълняват команди и на моменти са доста лигави, но в България много хора не ги обичат заради отделните представители на породата, които са превърнати в машини за боеве”
източник:http://www.dnes.bg/obshtestvo/2011/0...&if_height=307

Не защитавам нищо, просто информирам. Да, има случаи на питбули, които са убивали бебета, големи хора и тн, които хапят, но всичко зависи от възпитанието на кучето. Ако се възпитава с бой, ще се озлоби. Пределно ясно е. Може би са по- особена порода, да, но това не ги прави лоши. Всички сте виждали предполагам как някои тъпак е решил да се прави на як и си насъсква питбула, дразни го. И те нападат. Ами, как няма. Това и всяко друго куче ще го направи, не само питбул. И само да добавя, че знам много повече случаи на нападане от немска овчарка например, от колкото от питбул. Да не реши някой, че съм луда по питбули или кучета изобщо- не,мен ме е страх от всякакви кучета, хапали са ме (и то не питбули,каква изненада) и избягвам да ги пипам, но казвам личните впечатления от самата порода и това, което съм чела и са ми казвали.