- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Писмо. По пощата.
Направо ме е срам, че се налага така да уточнявам... Живеем във време, толкова зависимо от технологиите, че ако някой каже писмо, последното, за което ще се сетим е това :
Първо ще си помислим за неща от рода на и-мейли, чат съобщения и пр.
Не мисля, че много от нас са писали такова (с получател Дядо Коледа, Лапландия не се брои).
Та, тези дни често ме навестява мисълта да си контактувам с някого посредством писма.
Да, старомодна съм.![]()
Би ми било интересно да разбера, някой от вас изпращал ли е писмо? А знае ли начин, по който може да се започне подобна кореспонденция?
Наистина ще се радвам да получа сериозни мнения по темата.![]()
Until you have the inner discipline that brings calmness of mind, external facilities and conditions will never bring the joy and happiness you seek. On the other hand, if you possess this inner quality, calmness of mind, a degree of stability within, even if you lack the various external factors that you would normally require to be happy, it will still be possible to live a happy and joyful life.
Здравей,
Темата е много хубава, аз също съм си мислил да направя нещо такова, защото има много повече адреналин вписането и получаването на ръчни писма, отколкото начина по който сме свикнали ние(новото поколение)...
За да изпратиш обикновенно писмо трябва да го напишеш, пъхнеш в плик, да знаеш адреса и да платиш таксата за изпращане(някакви стотинчици е, ако няма нищо прикрепено към писмото)...
БлагодаряПървоначално написано от Joniwut
Също и за бързия отговор.
Точно за тази част се питах - "да знаеш адреса". Говорих с майка ми и тя ми каза, че тяхното поколение са си купували някакви руски списания и от там са взимали адреси на русначета, и с тях са си писали писма. Нещо такова имам предвид.![]()
Като по-малка събирах вестник/списание ИНА и от там се запознавах - но по и-мейл.
Until you have the inner discipline that brings calmness of mind, external facilities and conditions will never bring the joy and happiness you seek. On the other hand, if you possess this inner quality, calmness of mind, a degree of stability within, even if you lack the various external factors that you would normally require to be happy, it will still be possible to live a happy and joyful life.
Да, това с руснаците е било част от живота на тийновете по онова време, но запознанствата са били и между българи...такива запознанства с еподържат и до днес от вече възрастни хора...както казах усещането е друго от това, на което сме свикнали ние...
Ако някой иска може да си драскаме...
Обаче как ще си разчитаме --->![]()
Преди години си купувах тоя вестник Тийнеиджър Лов;д и там имаше такива адреси,сега не знам...
като малка през "Мики Маус" си пишех с едно момиче от не-помня-кой-град, сега получавам писма от емигрантите си. както се казва, да не ти се налага!;
Защо не? С една приятелка, която замина на 400 км така си контактуваме, тъй като тя няма компютър.![]()
Извинявам се за жестоките неща, които направих.
Но не се разкайвам за нито една дума, която казах.![]()
Да, всяка седмица изпращам по между 5 и 10 писма на приятели в България и чужбина. Обичам да пиша писма. Освен това почти всеки ден получавам писмо от някъде. Сега лятото не ми остава време да пиша, а и нямам постоянно пребиваване, защото постоянно пътувам и имам щастието да се видя на живо с много от хората, с които си пишем, но като дойде отново септември пак ще има емоции в плик и хартия. <3
Won't wear the cross of a man that means nothing. A man who falls to his knees is a man of disease. Take your God straight to hell. Trash your cross.
Интересна тема, и аз съм се замисляла как точно мога да намеря такива хора, но идеи засега никакви.
penfriend-club.com
от тук си намерих пенфрендс, момче и момиче от Полша. общо взето Поляците са най-активни в сайта, но има и българи, англичани, канадци, египтяни и т.н.
пишем си по пощата, но уточняваме детайлите по мейла...
много ми е интересно, дори с момичето мислим да си гостуваме другата година (разменни начала)![]()
Изпращала съм преди много време .. не е нищо особено,но щом искаш да опиташ изпрати писмо до някой твой близък и очаквай отговор![]()
О, много ти благодаря! Точно това търсих!Първоначално написано от bloodyF
![]()
Наистина е много интересно, сега се запознах с едно момиче от Турция и си пишем по и-мейл засега.
Ще пиша и на още хора.
Още веднъж благодаря!
@godframedme - Това, което казваш е страхотноА ти как се запозна с хората, с които си пишеш?
Някой има ли представа за колко време се придвижва писмо от Щатите до България и обратното?
И каква е таксата...?
Да,изпращала съм няколко пъти.Преди година се преместих да уча в друг град и с гаджето ми се виждахме по-рядко.Постоянно си говорехме по телефона и скайп,но нищо не може да замени писането на писма.Не мога да опиша с какво желание пиша писмата си до него.В тях описвам неща,които са прекалено дълги за телефона,описвам чувствата си по-добре,когато пиша,а не когато говоря.Докато пиша мога да се отпусна напълно и да излея всяка една емоция по много по-специален начин отколкото по скайп например.Много е вълнуващо всеки ден да проверяваш пощенската си кутия с надеждата да зърнеш бял плик,адресиран до тебОсвен всичко това писането на писма е доста романтично.Някои смятат,че е твърде старомодно за днешния свят,пълен с все по-нови технологии,но аз смятам,че е един от най-добрите начини да изразиш чувствата и мислите си.
Y soy, una chica enamorada de tus caricias ♪
оо, мноого е забавно и интересно. едно време си пишех с разни хора, особено с едно момиче от Плевен доста дълго си пращахме писма, обаче не знам и аз кво точно стана и прекъснахме..
the sky is the limit.
Значи: аз обожавам да пиша писма. И честно казано много често искам да няма такива технологии. Съвсем различно е да хванеш химикалката, да вземеш пред себе си бял лист и да започнеш да пишеш. Да вдишваш даже аромата на мастилото, да чуваш драскането на пълнителя по уж гладкия лист. В писането на писма има нещо... влагаш някакво чувство в очертаването на буквите, влагаш чувства, мисли, емоция. Писала съм си писма с приятелка, която замина да учи в Германия, определено ми харесва. Онзи трепет, който е с теб, докато чакаш пристигането на писмото или преди да го вземеш в ръцете си... не може да се сравни със чакането докато някой ти напише нещо в скайп примерно или в чатовете на фейсбук. Ръкописното писане и тракането на клавишите по клавиатурата нямат нищо общо. Няма никаква база на сравнение. Лично аз мога да кажа, че знам точно къде седи всяко едно копче от клавиатурата и не се гордея с това. Защото това е доказателство до каква степен съм завладяна от техниката. Така че определено обожавам да пиша писма. Ако някой тук иска да си пише с някого... насреща съм, стига да има желаещи.![]()
Сега се регнах в този сайт. Куул. Определено бих си писала писма с някого. Много по-интересно е и вълнуващо.
Писма не съм писала и не са ми писали.
Но вчера получих картичка от Франция и се зарадвах супер много. :Д И сега ще напиша писмо на момичето, което ми изпрати картичка.
Като видях заглавието на темата.. Си помислих, че имаш предвид за и-мейли и тем подобни![]()
По темата: Не съм пращала, но искам ..![]()
Ако обичаш някой, заради красотата му, не е любов, а желание!! Ако обичаш някой, заради интелигентността му, не е любов, а възхищение!! Ако обичаш някой, защото е богат, не е любов, а интерес!! Ако обичаш някой и не знаеш защо... това е любов... трябва да знаеш да обичаш без да губиш нищо в замяна...
ей писамцата бяха хубаво нещо
http://nagradionline.info/vote/sandero
Най-яките награди таблети, МП3 и други. Гласувай за мен, регни се и ми изпрати твоя линк на ЛС за да гласувам и аз за ТЕБ !
Браво за тематаВ тези "технологични времена" изглежда няма място за чисто човешките неща. Няма място за марка, химикал и мирис на прясно отворено писмо. Има място само за щракане на клавиатура. Писма не съм писал от 6-7 години вече..
Мы рождены, чтоб сказку сделать былью,
Преодолеть пространство и простор,
Нам разум дал стальные руки-крылья,
А вместо сердца — пламенный мотор.