Все си мисля, че много подобни теми се раждат точно през лятото - във времето, когато всеки нанякъде заминава, кой при баба на село, кой на вилата, кой в чужбина на езиково училище, кой на море или планина. И тогава останалият сам в града, без съученици наоколо , почва да се чувства затворен, изолиран и самотен и да прекарва деня си вкъщи.И да си мисли, че е странен. А не е такъв. Излиза си нормално през учебната година с хора, има си контакти, не е някакъв аутсайдер.И в никакъв случай не мисля, че всеки, с когото по принцип излиза, му е приятел, от отсъствието на който да му става чак кофти.
Затова не мисля, че авторът има нужда от кой знае какъв съвет.Има нужда да почне учебната година, да се върнат хората и да почне пак да си излиза с тях. Пък истинските приятели сред тях ще си проличат.
Като го написах това, осъзнах че в момента и аз съм в подобна позиция. Познати имам много, излизам с тях, забавляваме се.Приятели не мога да нарека всички тях, но определено в компанията им ми е добре.Но сега наоколо няма никой.И също се оказвам вкъщи сама, залепена за компа.Но това не ме плаши особено,нито ме кара да се чувствам самотна, а само отегчена. Знам, че ще се приберат скоро и пак ще стане по-забавно.