.
Отговор в тема
Страница 217 от 266 ПървиПърви ... 117167207213214215216217218219220221227 ... ПоследнаПърви
Резултати от 5 401 до 5 425 от общо 6627
    Мега фен Аватара на anonymous908491
    Цитирай Първоначално написано от LoadRunner Виж мнението
    аз честно казано хора които не искат деца не знам дали има, но има такива които твърдят че не искат поради някоя конкретна причина (в тях) която не искат да споделят общонационално и затова така казват
    а ти не бъди толкова убедена
    Кофти гени, а като осъзнаеш, колко си луд, решаваш да не ги прехвърляш и на друг.

Мега фен Аватара на kaRamella
    Град
    ilivewheretheskyends
    Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    майките с деца са много лесни, според моите наблюдения.
    Ако е над 30-те с всеки изминал ден става все по-трудно

Не излизам с баби

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от galaxy29 Виж мнението
    хората, дето като ричи говорят за децата не са яки, сори... ;/
    Какво съм казала за децата? Просто всички се хванаха първосигнално за дискусия "за/против деца на млада възраст", "кариера или деца" и подобни клишета.Чудо е създаването на живота, но явлението е заслуга на природата, не на поредната, надула корема, get it? И не е ок да мислиш, че всички са ти длъжни само защото си бременна или майка и си герой по тоя случай. От теб се иска само да си отвориш краката и после да го възпиташ, но тъй като втората част вече рядко е налична, остава първото.
    Та мнението ми няма нищо общо с децата по принцип, нито искам да чакам да стана на 35, за да родя, просто не ме кефи вманиачаването на днешните майки. Едно време поради редица фактори много по- трудно са се отглеждали деца, но хората са го възприемали като нещо естествено, а сега само пълнят кафенетата, плачат, че нямат пари, искат да си бутат телесата в очите на минувачите в мола и чакат на държавата да им гледа децата. Така че единственото, с което са допринесли за прираста, е количествено изражение на още една отрепка, която не са си направили труда да възпитат.
    Въздържайте се от заключения за потребителя, без да е налице ясна интерпретация на написаното.
    Последно редактирано от therichbitch : 05-20-2015 на 21:33

Мега фен Аватара на galaxy29
    хубав ти е замисълът, още с мин ти пост за бг мама знаех, че тва ти вади очите, ама просто мн крайно се изказваш и затова
    не било чудо, еми за някои си е точно чудо, като се има предвид, че не говоря за фанатици и като цяло за кофти хора
    тук пък 'само', мда бе, само отрепки има
    иначе аз и за тва с котетата говорех
    ;/
    Последно редактирано от galaxy29 : 05-20-2015 на 21:56

Мега фен Аватара на Rakshy
    Едно време никой нямаше проблем като види жена да кърми в градинката, сега с тия молове и "западна култура" много дребнави станахте, баси.

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    ..
    По този повод, баща ми се оплакваше - влиза в магазин, реди се на опашката, някаква майка с количка ( и бащата някъде назад ) се подмотва, и хем се чуди дали да си купи нещо, хем не знае какво и накрая прережда хората, баща ми първи на опашката и й казва, че няма да стане тая, че той си е наред ( стар и болен човек, за справка :д )
    И таз и мъжа й, и останалите като му скочили скандалджийски, той просто им теглил по една майна ( казал им, че не го интересуват :д ) , напазарувал си и си заминал.
    Та, бащата на детето започнал - как не те е срам, ами на детето ако му стане нещо - ама сириъзли човек, имаш кола, детето спи в количката, какво ще му стана, как може да се пререждате ей така.:д

Ениуей, добре, че баща ми е пич.
    Съжалявам, че ще заливам с негативни постове, обаче не харесвам хората, които толкова грубо си използват социалното положение :д с дете, без дете - болните, бременните и немощните ( старите) наистина са в нужда, дечицата също можеш да пуснеш пред теб, ама млади и прави хора, да се пререждат умишлено и да си използват детето - найн :д
    Последно редактирано от NomNomNom : 05-20-2015 на 22:26
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

по този повод, когато на опашката съм последна и гледам така ";/", ставам първа..

Мега фен Аватара на NomNomNom
    хихихи, доброволно ако те пускат, е абсолютно найс :д
    мен ме пускат с ;д
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Супер фен Аватара на Corb1225
    Бичи-бичи, ако те притеснява това, че някой прави заключения за теб и не биваш разбрана, то тогава не следва ли винаги да се изразяваш, по начин който да предразполага към обратното? Както си направила с последния си пост.

Иначе съм съгласен, че създаването на дете не трябва да е самоцел. Някои хора искат да се сдобият с наследник дори по егоистични подбуди, или защото са чувстват притиснати от обществото това да се случи. Създаването на дете трябва да е напълно осъзнат избор и не само избор, а обективен поглед върху обстоятелствата. Дали ще дадеш адекватна грижа, дали гена ти е достатъчно качествен, за да си позволиш да се репродуцираш и т.н.
    Последно редактирано от Corb1225 : 05-21-2015 на 00:25

мда :д
    и дам, фалшивата отчаяна осмифка също действа :д
    *за номи

Мега фен Аватара на Ewok
    Град
    The Moon of Endor
    Нагледала съм се на майки в работата ми. Има майки и майки. Едните са приятни, възпитани, говорят си тихо, следят си децата, кърмят ги увити с шал и дори не можеш да разбереш, че нещо се случва. Другите обаче... е няма такова племе. Не знам дали се чалват след като родят или винаги са били ужасни, но просто не се търпят. Разполагат си количките из цялото пространство, купуват си по едно сокче, пускат по-големите деца да вилнеят, малките реват и те само ги подрусват, по някое време започват да ги хранят с пюрета, които се размазват навсякъде и те ги забърсват с мокри кърпички, които също магически се озовават навсякъде, големите им деца продължават да тичат, крещят, пипат, бутат, пречат на другите хора, майките въобще не им се впечатляват, но недай боже да им направиш забележка...

Та, така де, малко съм афектирана на тази тема, не харесвам мнозинството и не смятам, че като съм майка, ще дружа с такива, но не се знае :д

ето ви снимка на коте https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net...8f&oe=55C8566C

Град
    Sofia
    Душичка сладка <33
    Цитирай Първоначално написано от Ewok Виж мнението
    тичат, крещят, пипат, бутат, пречат на другите хора, майките въобще не им се впечатляват, но недай боже да им направиш забележка...
    да си дойдем на думата, това ме побърква, защото помня аз като съм бутала или крещяла, майка ми как е реагирала и тия какво правят, демек нищо; едно дойде докато тегля от банкомат, бяха важни пари, да ми блъска по банкомата и тая отсреща вика: пиленце, имаш сокченце..
    Номи, баща ти явно наистина е голям пич :Д
    Друг път се редях за сладолед на Витошка и бях 2-ра, демек "опашката" е стигала до 1/4 от тротоара, засилила се една с количка срещу мен, спира на милиметри от крака ми и ме гледа, чака да се изстрелям през улицата, та чак на другия тротоар..
    Седя си в автобуса, до мен едно младо момче, едно унило такова, и идва една с малка кошница и му вика: ще станете ли, че аз ИМАм КУЧЕНЦе, а той ѝ каза: еми, аз имам левкемия и тая седи и чака.. Ядосах се и ѝ казах да се разкара,а тя и мен ме увещава да стана, след 10 часов работен ден и 6- часови лекции. Ще има да взима.
    Отстъпвам винаги на скромни хора, то си им личи, като не могат да вървят, изморени са и не се втурват с наглост да вдигат всички. Същото и за майките. Еwok е права, има ги и другите, нормалните- такива като майка ми, която не е примирала за всичко ядящо се около нея само от глезотия, нито е влизала в превозните средства с физиономия на мъченик и герой едновременно, чакаща да ѝ отстъпят място, като в била сама в даден момент и никой не е искал да помогне, си е сваляла количката по стълби. За такива ще се отдръпна.

ПП. Галакси, не виждам нищо странно в изказването си. Чисто биологично животните са по- съвършени от хората. Като гледаш едно предаване по NG, всички тигри и гепарди, които се гонят, са красиви, макар да имат разлики. А виж, тук в темата валят " много си дебела", "ай, каква си пъпчива" "леле, колко си отвратително слаба" и т.н. И в някои случаи е така. Така че котенцата като цяло, средностатистически, са по- красиви от бебетата.
    Corb, забравяш, че комуникацията е двустранен процес, аз мога да ти напиша и 5 страници, ти дума да не разбереш по причини, коренящи се в теб..
    Последно редактирано от therichbitch : 05-21-2015 на 08:38

Супер фен Аватара на Deadlock
    аз не искам деца :/

Град
    ilivewheretheskyends
    Макар и бъдеща мама съм съгласна с дъричбич
    Ако моето дете започне да крещи,бута,вика ще умра от срам, а не да се обиждам на останалите, ако ми направят забележка. Миналия ден така гледам една майка с бебето си и с по-големия и син (да е бил макс на 5) ... Ей тва дете не спря да се прави на маймуна,обикаля в кръг,издава странни звуци..Е разбирам , че са деца и им се играе .. ама нужно ли е да се държат като олигофрени и тая госпожа абсолютно по никакъв начин не реагира.
    Или пък седят на кафе или в даден магазин и нещо майката се заговаря с някого и пуска детето си да се разкарва напред-назад и като се отдалечи почва да вика и да крещи....еми дръж си го за ръчичката...
    За кърменето на обществени места съм малко против...не бих го правила..не ми изглежда естетично и би ме било срам да си изкарвам цицорите пред очите на хората.

Малко превърнахме темата в бгмама,а тя бе за снимки....И няма как да не кажа , че котьо е повече от прекрасен. Много красиви животинки. Жалко , че от семейството ми никой не ги обича, но като се пренеса друг апартамент ще си взема едно такова обезателно!

Град
    ilivewheretheskyends
    О сетих се за един куриозен случай....
    В магазина седим на опашка и беше голяма блъсканица и имаше много хора (точно час пик 17:00 всеки от работа си идва ) .
    И една жена хванала малкото си момиченце ( макс 2 годишно ) и го дърпа силно и то се блъска в хората и даже се блъсна и в крака на приятеля ми. И той се обръща и гледа едно дребосъче миличкото ошашавено и се развиква на майка му пред всички : Какво си го задърпала силно това детенце като ремарке , ма !?
    И отговора и бе : Ми то си ми е ремарке!
    Направо останах без думи...

Много от майките тук са големи лекета и си игнорират тотално децата скъсващи се да реват в градски транспорт, ресторанти и разни заведения. Разбирам, че децата понякога са инатчета и правят на пук, обаче да си пълен непукист докато детето ти влудява всички наоколо е изключително нагло.
    А на баби, дядовци и деца много често отстъпвам и в градския транспорт, и в магазина. И на мен често са ми отстъпвали дори без да попитам.
    Много мразя обаче когато госпожа на средна възраст (далече от баба с бастун) на ниски обувки ме вижда, че съм седнала в автобуса и че съм на високи обувки и ме моли да ѝ отстъпя. Е ставам им всеки път, но ги гледам доста грозно. xD

А бременните в България при личната не можех да ги търпя, все идваха няколко в часове за преглед на болни и настояваха да минат първи да не се заразяли. Същото беше и с пенсионерите за месечните лекарства. А ти болен, с 39 градуса температура си откарваш по 3 часа прав пред кабинета, защото си млад човеко и можело да чакаш.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

да не можеш да стоиш в автобуса заради високите си обувки? :р дамата на средна възраст може да е уморена или да й е лошо..
    тези работи, за които говорите, се случват 10 пъти по-рядко и в по-малък размер от този на възмущенията

Мега фен Аватара на Blab
    аз пък обичам деца и е взаимно:Д
    и искам мнооооого (или поне 2:Д), ако някога мога да си ги позволя.
    а и не ги намирам за проблемни, лесни са за комуникация/манипулиране/моделиране, стига да усетиш/знаеш как да подходиш към всяко едно. //и да не го причисляваш автоматично към родителите му;
    изобщо - деца да има!<3

Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от Deadlock Виж мнението
    да не можеш да стоиш в автобуса заради високите си обувки? :р дамата на средна възраст може да е уморена или да й е лошо..
    Възрастните хора, които са проблемни, нямат настроение и физическа възможност да си сложат 3 слоя червило, да си навият косата и т.н. Аз лично като видя някоя с тази визия, хвърчаща с 300 към седалката (но иначе претендираща, че не може да върви), избутваща всичко живо по пътя си, еми няма да стана. Виждала съм стари хора, които наистина едва се влачат, а и познавам такива, и никога не молят за място, камо ли да настояват. На такъв естествено, че ще отстъпиш място.

А това с лекарския кабинет, за което Хаяши говори, също.. Предполагам за Франция даваш другите примери. И в Германия забележки не съм видяла да се правят, затова са толкова невъзпитани и освободени в една доста неприятна поне от моя гледна точка светлина. Отделно съм виждала как на детето в трамвая му пада храната- зрънчо, сандвич, вафла и оная отсреща му я подава обратно в мутричката. То хубаво каляване, ама чак пък толкова. :Д
    http://www.zeit.de/2015/11/erziehung...david-eberhard
    Блаб, аз не видях някой да е казал, че не обича децата. Те, до една възраст, нямат никаква вина, родителите им са за бой. После вече, дори осъзнати, пак трудно човек сам се превъзпитава.

Карамела, честито, живо и здраво да ти е!

П.П. Papugai е виновен, че стана à la bg- mamma, той спомена първи тези нечисти думи
    Последно редактирано от therichbitch : 05-21-2015 на 12:45

Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    П.П. Papugai е виновен, че стана à la bg- mamma, той спомена първи тези нечисти думи
    Ако не можеш да закараш Мохамед до планината, поне можеш да докараш планината при него.

Цитирай Първоначално написано от Blab Виж мнението
    и искам мнооооого (или поне 2:Д), ако някога мога да си ги позволя.
    Това ако знаеш как звучи

дъричбич, смучеш с7 ги от пръстите тия злоби. млади сме бе, не ни натоварва да стоим прави. възрастните и нагли да са, и начЕрвени, и каквито и да е, нека си седят, факт е, че телата им не ги слушат толкова вече. не е нужно да са болни и измъчени, ама и скромни и изпълнени с добродетели, че да заслужат седалката ми..
    разбира, ако и аз не се чувствам ок, няма да ми е приятно. но обикновено ми е приятно да си отстъпя седалката. докато мога, готино е да можеш. един ден едва ще кретам и ще моля да седна и все ще седя ^^

Град
    Sofia
    Мен ме натоварва, не всички цкаме по цял ден по форумите и задълженията не се свеждат само до сложната матура. Презирам наглостта, така че да, ще трябва да си я спестят, за да стана след 16 часов ден нето.
    Това не ме прави злобна. С много лека ръка сипеш епитети.

Супер фен
    вика му се старчески егоизъм бе глупци

аз лично предпочитам да си седа винаги прав и да не ме занимават отколкото да се оглеждам на кой да отстъпвам

Супер фен
    да постъпваш злобно не те прави злобна

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си