.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14
    Фен
    Град
    Bulgarian Shumen

C++ първи стъпки

От известно време чета тази книжка за програмиране на C++ http://www.izkustva.net/it/images/Manev_1.png , но за съжаление задачите след края на уроците нямат решения, а за някои не съм сигурен. Бих бил доволен, ако някой ми прати линк, където да намеря отговори и решения на задачи от тази книга, но в случай, че такъв няма ще напиша тази задача, която ме затруднява:
    Да се състави програма PLOCHKA.CPP, която прочита от клавиатурата дължината a и ширината b на правоъгълен под и ширината c и дължината d на фаянсова плочка и извежда минималния брой плочки, необходими за покриване на пода. Приемаме, че ако някъде трябва да се постави част от плочка, е необходимо да се закупи цяла плочка за това място. Плочките могат да се поставят само така, че страните им да са успоредни на стените на пода.
    Примерен вход: 110 140 20 30 Примерен изход: 28
    Също така искам да попитам каква е разликата между средите за програмиране BORLAND C и Dev-C++, освен, че едната е по-стара

Фен
    Град
    Bulgarian Shumen
    Никой ли не разбира от C++ в този форум

Мега фен
    Град
    beyond The Wall
    явно да

Супер фен Аватара на MrCreeper
    Охх то че има разбиращи има :Д но ни мързи.
    За средите за програмиране не знам, аз използвам Code::Blocks
    Ако до утре не са пуснали решението на задачата, ще се напъна да си включа Коуд Блокса и да ти напиша програмата.
    Don't hate the hacker,
    hate the code!

Голям фен Аватара на lmao
    Какво има да и решаваш на тази задача?
    Делиш дължината на пода на дължината на плочката и взимаш винаги закръглено отгоре.
    Делиш ширината на пода на ширината на плочката и пак взимаш закръглено отгоре( т,е 110:30 = 3,... ->4)
    Има такава функция в C++ за закръгляването
    Умножаваш двата резултата и си готов
    So much anger aimed in no particular direction
    Just sprays and sprays

Няма ли да е по-лесно да разделиш площта на пода в/у пощта на плочките и ако дава остатък да закръглиш към по-горното?!?
    Don't hate the hacker,
    hate the code!

Цитирай Първоначално написано от Red_Devil
    Примерен вход: 110 140 20 30 Примерен изход: 28
    Цитирай Първоначално написано от MrCreeper
    Няма ли да е по-лесно да разделиш площта на пода в/у пощта на плочките и ако дава остатък да закръглиш към по-горното?!?
    @MrCreeper, т'ва и аз го мислех, но се получава 26 или @Red_Devil е объркал при писането на условието, или автора на книгата незнае какво иска.

edit: @Red_Devil, мисля че ТОЗИ сайт ще ти е много полезен. Това е официалният сайт на C++, който разполага с документация за езика т.е. библиотеки, tutorials, функции, типове данни.. абе всичко което ти хрумне !
    Cheers, JustJK.

Фен
    Град
    Bulgarian Shumen
    Първо благодаря за сайта, мисля, че ще ми е полезен Относно задачата-и аз се сетих да разделя лицето на пода на лицето на плочката и да закръгля към по-голямото число, но после пак прочетох условието. Там изрично се казва, че ако някъде трябва да се постави част от плочка трябва да се закупи цяла плочка за това място и след като направих чертеж на правоъгълник със страни 11 и 14 и започнах да нареждам правоъгълници със страни 2 и 3 действително стават 28 правоъгълници. Значи според мен трябва да разделим a на c и b на d и да ги закръглим към по-голямото, след което да ги умножим. После делим a/d, b/c като ги закръглим към по-голямото и пак ги умножим. Сравняваме двете получени числа и по-малкото е решение.
    Чакам мнения

Това вече е друго нещо
    Don't hate the hacker,
    hate the code!

Фен
    Град
    Bulgarian Shumen
    За да не отварям нова тема ще питам тук. 10 минути търсих и не можах да намеря откъде се отваря прозореца на самата готова програма, където ти се извеждат съобщенията и резултатите от програмата. Досега съм работил на BorlandC и там това става с клавишната комбинация Alt+F5 или Windows/User screen, но такова нещо при Dev-C++ не можах да намеря. Моля за бърз отговор на въпроса как да си виждам резултатите от програмите на Dev-C++

Голям фен Аватара на lmao
    CTRL+F9
    So much anger aimed in no particular direction
    Just sprays and sprays

Фен
    Град
    Bulgarian Shumen
    С Ctrl+F9 се компилира самата програма, а аз искам да видя прозореца с резултата от изпълнение на програмата и все още не мога да го намеря къде е

Фен
    Град
    Bulgarian Shumen
    като написах system("PAUSE") се оправиха нещата

Повече от фен
    Виждам, че си от Шумен. А на школа ходиш ли?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си