Какво толкова искате да осъзнаем, какво сънародниците ви в България не са осъзнали?Хората навсякъде си имат проблеми и живота им е труден.Защо трябва постоянно някой да нахъсва нас,младото поколение да напускаме страната?Някои хора,като отидат в чужбина независимо от това как живеят там, си дават правото да се възмущават от нашия живот тук,да ни оплакват и съжаляват,сякаш сме по-низши същества,защотото все още сме в България.
Какво целят някои хора с всичкото това втълпяване колко е хубаво отвъд границата,а колко сме зле тук?Признавам,че има наистина много добре развити държави,където сигурно наистина живота е уреден,но не е ли по-добре да се опитаме да постигнем това и в нашата родина,от колкото да бягаме,колкото ни държат краката,макар и може би това да звучи клиширано.
Извинявам се за по-острия тон,който може би се е усетил в постта ми и това,че се отдалечих от темата.Аз в интерес на истината все още не съм решила къде ще продължа живота си,като оставим настрана въпроса за висшето образование,но ми е неприятно как човек може до такава степен да е срещу страната си,въпреки всичко.Все пак пожелавам успех на тези,които са в чужбина и благородно(както се казва) завиждам на тези,които са имали шанса поне за малко да бъдат в Ню Йорк. Нека темата да е за живота там,а не как трябва да емигрираме