.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 38 от общо 38
    ХА, точно затова е тоя форум, да се праскаме като луди и ние да завладеем света със бели от българия
    Цитирай Първоначално написано от Trollrusos
    лягаше на леглото и кат някоя египетска мумия никакъв звук не издава

Цитирай Първоначално написано от cazzo
    Според вас жена може ли да забременее от кон?

Голям фен Аватара на HotLife
    Град
    New York
    Цитирай Първоначално написано от HotLife
    А ти как се установи там? отиде при някой или?

Град
    New York
    А ти как се установи там? отиде при някой или?
    да, имигрирането в New York е доста трудно, но познавам много българи дошли сами тук по какви ли не начини и се възхищавам на смелостта им.

Град
    New York
    и как се установи? трудно ли беше? разкажи

Супер фен Аватара на lisi4ety
    Град
    Just touched down in London town
    Цитирай Първоначално написано от sweet_bunny
    Какво толкова искате да осъзнаем, какво сънародниците ви в България не са осъзнали?Хората навсякъде си имат проблеми и живота им е труден.Защо трябва постоянно някой да нахъсва нас,младото поколение да напускаме страната?Някои хора,като отидат в чужбина независимо от това как живеят там, си дават правото да се възмущават от нашия живот тук,да ни оплакват и съжаляват,сякаш сме по-низши същества,защотото все още сме в България.
    Какво целят някои хора с всичкото това втълпяване колко е хубаво отвъд границата,а колко сме зле тук?Признавам,че има наистина много добре развити държави,където сигурно наистина живота е уреден,но не е ли по-добре да се опитаме да постигнем това и в нашата родина,от колкото да бягаме,колкото ни държат краката,макар и може би това да звучи клиширано.
    Извинявам се за по-острия тон,който може би се е усетил в постта ми и това,че се отдалечих от темата.Аз в интерес на истината все още не съм решила къде ще продължа живота си,като оставим настрана въпроса за висшето образование,но ми е неприятно как човек може до такава степен да е срещу страната си,въпреки всичко.Все пак пожелавам успех на тези,които са в чужбина и благородно(както се казва) завиждам на тези,които са имали шанса поне за малко да бъдат в Ню Йорк. Нека темата да е за живота там,а не как трябва да емигрираме
    +1

Въпреки, че исках да говоря за Ню Йорк, а не за мнението на хората относно емигранството, като съжалявам, че изразих моето. Като цяло исках просто да кажа, че въпреки, по-малко развитата икономика, живота в София не е чак толкова лош. Живял съм в няколко държави, където живота беше по-добре икономически, хората си носят скъпи дрешки и кола за 30 000 евро е нещо нормално. Но това не прави живота по-добър, не знам защо толкова смятате тази страна за толкова гадна. Живота тука е по-спокоен, не е толкова забързан, при повечето случай даже знаеш какво означава "свободно време". И да, говорил съм с много хора, ходил съм навсякъде по Европа и като сравних тях с американците, американците бяха по-тъпи. Сега който каквото иска да говори, винаги има и умни хора, но не можете да ми кажете, че средната интелигентност на американеца е толкова висока колкото на европееца.
    Както и да е.
    Да се върна към темата.
    Да попитам създателя на темата, лесно ли е българин (с нашата велика слава) да се приобщи към Ню Йорк? Като започнем с даването на виза, моята виза поне е доста лесна за взимане, но познавам хора, на който са им отказвали. Освен със зелена карта, или висшето си образувание да си го изкараш там, как по-друг начин можеш да си постоянен жител там ? Признават ли ти българското висше там? Работа лесно ли ти дават? Лесно съм сигурен, че не е, но все пак да попитам.

И също и последни лични въпроси. Тъй като тези 3-4 седмици ще уча в Емпайър стейт-а, до Ню Йоркър как е най-удобно предвижването? Тъй като стъпя ли в Ню Йорк съм сам с моята приятелка. Също там някъде да има, някое по-евтино заведение за хранене (и да не е за хотдози)?
    Има време до тогава, ама повечето информация не прече.

Повече от фен Аватара на Daisy11
    Град
    Wien
    На вас България не ви харева защото там било незнам си какво... и разбира се ви е по-лесно да избягате в чужбина, нали ? Да избягате от проблемите, ами като според вас България е толкова ужасна направете нещо допринесте так че България да се оправи, но не по-лесно е да избягате в чужибина да станете чистачи/Бармани/продавчи с една дума гастарбеайтери . Аз не виждам бъдещето си в България, а ще го създавам. И американците не са чували за Бг, защото са невежи. Те само франция и Англия занаят,толкова им стига акъла. И едно немога да разбера, защо като искате да бягате не избягате на някое хубаво място в Европа, а ходите в ТЪПАТА Америка ?
    [♪] L!f3 !s mus!c, play !t l0ud3r [♪] [sun]

Супер фен Аватара на bloodymirror
    Цитирай Първоначално написано от Daisy11
    На вас България не ви харева защото там било незнам си какво... и разбира се ви е по-лесно да избягате в чужбина, нали ? Да избягате от проблемите, ами като според вас България е толкова ужасна направете нещо допринесте так че България да се оправи, но не по-лесно е да избягате в чужибина да станете чистачи/Бармани/продавчи с една дума гастарбеайтери . Аз не виждам бъдещето си в България, а ще го създавам. И американците не са чували за Бг, защото са невежи. Те само франция и Англия занаят,толкова им стига акъла. И едно немога да разбера, защо като искате да бягате не избягате на някое хубаво място в Европа, а ходите в ТЪПАТА Америка ?
    Абе коя си ти да казваш какво да правят хората и къде да ходят,айде да те видим как ще оправиш държавата,то на думи и аз мога хахахах детски истории..

Град
    New York
    Аре спрете да се правите на големите националисти и оставете човека да разкаже бе мамка ви
    NOH8

Въпросът не е да сложим розовите очила, а да свалим черните. А цигания съм виждал навсякъде, дори и в Женева( не, не говоря за опреден човек, а за сръбска скара и панаир около цялото езеро ) .

Аз лично се чувствам зверски виновна, че ще си обера крушите след няколко години, но никога няма да ме хване срам, че съм българка. Daisy11, щом сме решили така, точка. Колкото и да се правите на много нахакани, няма да промените мнението ни. Като гледам никой никаква не я върши, какво да правим тук?
    И един въпрос. Има ли въобще някакъв квартал в НЙ, в който можеш да живееш? От това, което сте писали, ми звучи като в София- навсякъде опасно.
    Не разрешавай на никого да подронва самочувствието ти, справяш се прекрасно и сам =)

http://www.obektiv.info/?cat=2&article=2421
    ^
    Whatever they said =)

Град
    New York
    Ест, че има. Е не е чак толкова опасно колко е в София..спокойно.
    Въпроса е, че нощно време освен в централната част на Манхатан, никъде другаде не е хубаво да се ходи, особено ако си сама. това е.

Град
    New York
    Разкажи сега, ти как се справи в началото?
    NOH8

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си