- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Как да не остане белег?
Значи по некадърен начин се изгорих на брадичката. На втория ден хвана коричка , а на третия се събудих видях , че явно докато съм спала съм я разчовъркала и падна. Сега си седи като раничка преди да хване коричка обаче ме е страх, че ще остане белег , а това ще загрози цялото ми лице . Моля , кажете ми с какво да го мажа , че да не остане белегБлагодаря предварително.
Усмихвайте се ! : )))
~
Дали ще остане белег зависи много от вида на изгарянето и на какво си се изгорила. Примерно аз имам 2 изгаряния на ръката от едното няма и помен,а от другото имам малък белег. Веднага след като се изгори изми ли го със студена вода и после намаза ли го с нещо ( това са двете неща, които задължително се правят веднага след като си се изгорила )?
Иначе ако толкова се притесняваш има кремове за заличаване на белези, но са скъпички. От порядъка на 40 - 50 лева.
На брадичката се бях изгорила със спирт преди време. Беше станало като голяма раничка. Хвана коричка, която за няколко дни падна и след изчестно време всичко се заличи.
Как се изгори?
Чувала съм за Контратубекс, който заличава белези, но не съм много наясно дали е подходящ в случая. По-добре се консултирай с лекар.
От какво се изгори?
А бе отдавна, беше тъжна вечер.
Поредната... Да знаех само аз,
че в утрото не ще те видя вече,
че ще бъдеш мъничка звезда...
Започвай контрактубекс на 20-тия ден от изгарянето. Мажи поне половин година.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Зависи с какво си се изгорила и колко е голяма раната.Първоначално написано от peace95
Ако все пак остане - продават се мазила против белези и не са скъпи.
Има ги по аптеките, не се притеснявай !
Престъпникът с пари е възприеман от съвременния свят като честен човек.