.
Резултати от 1 до 25 от общо 48

Тема: Напушване

Threaded View

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Темата е от 2011та, ама карай.
    Ако човек е достатъчно осъзнат, за да може да се контролира и да не му става напушването самоцел или да го прави често, няма лошо, естествено ако може да съобрази къде и кога, като последното е пряк свързано с думите до първата запетайка. А си осъзнат човек най - малкото тогава, когато започнеш да правиш неща не защото другите ги правят, защото е модерно или защото какво ще кажат хората, а защото ти носят някакво удоволствие, правиш ги с ясното съзнание, че не пречиш и няма да пречиш на никого, не за да се похвалиш и след това не ходиш да ги коментираш с някого като геройство. Тоест ако искаш да се напушиш за идеята и после да ходиш да го играеш черен рапър, да викаш йо мен знаеш ли как се напуших и демонстративно да влезеш с черни очила в час, тогава не го прави. Примерът е крещящ, но се надявам да се разбира идеята.
    Лично аз смятам, че напушеният човек е много по - малко склонен към антисоциално поведение, отколкото пияният човек и това съм го наблюдавал многократно. При много редки употреби можеш да извлечеш ползи от тревата дори. Проблем става, когато започнеш да пушиш често (по мои наблюдения над 2 пъти годишно), защото, отново по мои наблюдения, започва да се образува навик, изразен в това, че започваш да мислиш, че нищо няма да ти стане и е много готино. И лежейки на това ухо, започваш да пушиш по много, точно както някои хора започват да пият ежедневно без да са алкохолици. От прекомерно пушене на трева СЕ затъпява. От рядко и контролиарано пушене няма да ти стане нищо, даже може да си подредиш съзнанието. Така че и тук, както и навсякъде истината е като малките букви по рекламите за алкохол (консумирай с удоволствие и мярка). Вероятния ефект е да не те хване изобщо, ако не си пушил, като цяло ефектът е седативен, започва да ти става весело, да виждаш всичко по - цветно, като няма после махмурлуци и екстри от пиянството, чуваш музиката повече, това не може да се обясни точно, поне от мен. Твърдя, че тревата не е наркотик, защото ако е, то и гроздето би трябвало да е. Има и неприятен сценарий - да препушиш и да почнеш да драйфаш. При всичките три изброени случая, ще си много гладен накрая и ще се наядеш на животно и ще спиш като пън.
    Абсолютно не си помисляй да пушиш, ако ще извършваш в този и следващия ден нещо, свързано с мислене, което да ти е важно (контролно, работа) и не си помисляй да шофираш и да общуваш делово с хора. Вашите няма да те разберат ако не се филмираш, което е много вероятно, ако преди не си пушил обаче. Очите се лекуват с визин. Ако искаш да не те усетят те съветвам ако не си пушил преди, да имаш едни 5 6 часа от пушенето до виждането с вашите. И още веднъж да кажа - против тези неща съм. По принцип.
    Последно редактирано от prosto_chovek : 12-10-2016 на 18:35
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си