.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 56

Тема: Toefl

Голям фен
    ^ TOEFL и IELTS са изпити служат за едно и също нещо, но са различни изпити с различни формати. Има разни разлики, когато ти дойде времето да полагаш някой от тях ще трябва да избереш кой да положиш.

CAE е сертификат за владеене на английски език, него булшинството го взима преди 12-ти клас. Може да ти свърши работа, ако е с "A" - носи ти бонус точки, а също така може и да те приемат с него вместо изпит от горе посочениете, но е доста субективно. Не всеки изкарва "A", а и един университет може да го приеме друг не, същото е с TOEFL и IELTS - гледаш кой изпит приемат (почти навсякъде се приемат и двата вече) и евентуално си избираш кой да караш.
    Всеобщото мнение е, че TOEFL бил "по-лесен" за повечето хора, но пък от учителка съм чувал за хора държали и двата изпита след провал на TOEFL, при което на IELTS резултат им скача значително - просто е "техния" формат изпит.

На 27.08 бях на TOEFL, форматът беше доста по-различен от това, което е за сертификат (FCE,CAE...). Времето сякаш е малко сравнение с другите изпити, а най-голямата разлика е в speaking-а ...

аха .. нагоре четох за изисквания от Глазгоу (примерно) и въпросът ми беше дали ако имам покрит toefl , ще искат от мен и ielts?
    There is a reason I said I'd be happy alone. It wasnt because I thought I would be happy alone. It was because I thought if I loved someone and then it fell apart, I might not make it. It's easier to be alone. Because what if you learn that you need love? And then you don't have it. What if you like it? And lean on it? What if you shape your life around it? And then it falls apart? Can you even survive that kind of pain? Losing love is like organ damage. It's like dying. The only difference is, death ends. This? It could go on forever . . .

Цитирай Първоначално написано от JustMakeMeBelieveAgainN
    аха .. нагоре четох за изисквания от Глазгоу (примерно) и въпросът ми беше дали ако имам покрит toefl , ще искат от мен и ielts?
    Не, няма. Искат ти едното. Аз например карах IELTS, защото не е на компютър и на спийкинга не си говориш с машина, а с реален човек. А и формата по ми допадна. Но и за двата сертифика се иска стабилна подготовка и учене.

Голям фен
    Някой още от темата щеше да се явява ? Моя мина и вчера ми излязоха резултатите. Малко разочарован съм, защото единият компонент ме е дръпнал доста назад, но все пак 100т. съм ги залепил, така че нямам грижа засега : ) !

Фен
    Град
    botevgrad

bb

аз пък се интересувам кога е най-добре да се държи TOEFL... уча английски от много време, но имам само FCE .. сега съм 11 клас кога е по-добре да го държа сега януари или 12 клас ... попринцип TOEFL не ми е и от необходимите изпити за кандидатстване, но просто искам да видя с колко ще го взема.. какво бихте ме посъветвали?

Град
    Пловдив
    Toefl е за многоооо напреднали ...труден е,приятелка го държа и след 2 седмици отива в Англия в не помня кой университет...в Pathways има курсове скъпички са но ..... след това можеш да държиш Toefl но и той е към 800 лв ...

Супер фен Аватара на kindergarden
    Определено късно си се усетил/а. Аз съм 12ти клас и от 2ри клас някъде ходя на уроци минах FCE и CAE и двата изпита с C, ама защото тогава не осъзнавах, че ще ми трябват, и не полагах усилия. Вторият сертификат го взех миналата година тогава и започнах курс за TOEFL. Обикновено няколко месеца са курсовете, но само с тях няма да се постигнат добри резултати. Трябва също да си седнеш у вас и да правиш нон стоп тестове, ако направиш целия TOEFL mega pack от замунда, ще си готов/а. Аз се явих края на юли и го взех с 110, но не ми стигат точките от спийкинга за един от университетите, в които искам да кандидатствам, и в събота пак ще се явявам като ходех на уроци само за спийкинг дано сега да имам повече де а иначе вече си подготвям всички други документи, които трябват за кандидатстването.
    До ноември някъде трябва да се предадат документите, а те включват
    мотивационно писмо, 2 препоръки и академична справка...ако мислиш, че ще успееш да направиш всичко и заедно с това да си вземеш ТОЕФЛ пробвай се...така или иначе не губиш нищо

Град
    Пловдив
    [quote="kindergarden"]Определено късно си се усетил/а. Аз съм 12ти клас и от 2ри клас някъде ходя на уроци минах FCE и CAE и двата изпита с C, ама защото тогава не осъзнавах, че ще ми трябват, и не полагах усилия. Вторият сертификат го взех миналата година тогава и започнах курс за TOEFL. Обикновено няколко месеца са курсовете, но само с тях няма да се постигнат добри резултати.

+1 Наистина с FCE с CAE трябва да минеш ... и за SAT говореха нещо.... една от моето у-ще го взе със 1510 точки ...много работа се изисква...не е само да си научиш глаголите...

Късно се усетих да, но мисля че със желание всичко се постига. Сега в 12 клас няма да се явявам на тойфл, реших другата година, защото подготовките започват през октомври а аз до никъде не съм стигнала със езика. Смятам, че за една година ще го науча, не е труден иска усвояване...

Re: bb

Цитирай Първоначално написано от swete
    аз пък се интересувам кога е най-добре да се държи TOEFL... уча английски от много време, но имам само FCE .. сега съм 11 клас кога е по-добре да го държа сега януари или 12 клас ... попринцип TOEFL не ми е и от необходимите изпити за кандидатстване, но просто искам да видя с колко ще го взема.. какво бихте ме посъветвали?
    Най-добре 12ти клас, щото е само две години. И то лятото преди 12ти клас.
    Иначе, не знам защо сте решили, че ТОЙФЕЛ е труден изпит. Всичко е до специализиране с формата, иначе като език не е нищо особено. САТ от друга страна иска малко и мислене.
    When you awaken in the morning’s hush
    I am the swift uplifting rush
    Of quiet birds in circling flight.

I am the soft starlight at night.
    Do not stand at my grave and cry,
    I am not there; I did not die.

Хей , Zorin, как така 2 години? Смисъл, аз сега съм 12ти клас но не смятам да се явявам сега(подготовката започва май през октомври) а когато завърша...

Ами то това му е гадното на изпита TOEFL - две години след взимането се счита за невалиден, един вид 'изтича', и не можеш да го ползваш. SAT е същата работа, само че той поне е пет. За разлика от Кеймбридж сертификатите, които си ти важат доживот.
    Затова е добре тея изпити да се вземат непосредствено преди кандидатстването ти в чужда страна, ето например аз тази година съм на САТ, а догодина - за ТОЙФЕЛ, за да съм сигурна, че всичко ще си ми е валидно като дойде време за кандидатстване.
    When you awaken in the morning’s hush
    I am the swift uplifting rush
    Of quiet birds in circling flight.

I am the soft starlight at night.
    Do not stand at my grave and cry,
    I am not there; I did not die.

Фен
    Град
    botevgrad
    а за колко време излизат самите резултати.. понеже подготовките са октомври до януари .. ако го държа 12 клас и случайно ми трябва за кандидатстване нали ще бъда получила самите резултати до май??

anonymous708973
    Guest
    Кви пари е самият изпит?

резултатите излизат до 10тина дни
    а изпитът е около 200 долара

Голям фен
    ^ Как ти са компонентите ? Интересува ме, защото съм в подобно положение на твоето - взех TOEFL с над 100т., но с нисък резултат на спийкинг. За къде кандидатстваш, колко ти искат на различните компоненти и колко точки имаш : ) ?

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Zorin
    Ами то това му е гадното на изпита TOEFL - две години след взимането се счита за невалиден, един вид 'изтича', и не можеш да го ползваш. SAT е същата работа, само че той поне е пет. За разлика от Кеймбридж сертификатите, които си ти важат доживот.
    Затова е добре тея изпити да се вземат непосредствено преди кандидатстването ти в чужда страна, ето например аз тази година съм на САТ, а догодина - за ТОЙФЕЛ, за да съм сигурна, че всичко ще си ми е валидно като дойде време за кандидатстване.
    Досто по-добре щеше да ти е първо на ТОЙФЕЛ, после на САТ.

Цитирай Първоначално написано от LoupGarrou
    ^ Как ти са компонентите ? Интересува ме, защото съм в подобно положение на твоето - взех TOEFL с над 100т., но с нисък резултат на спийкинг. За къде кандидатстваш, колко ти искат на различните компоненти и колко точки имаш : ) ?
    30 на рийдинг и лисънинг 28 на райтинг и 22 на спийкинг
    ами първо исках лондон скуул ъф икономикс но според това което чух от интеграл дефакто не ни приемат дипломата а за там ми трябват минимум 25 на всеки компонент
    а другото за което не ми стига спийкинга е кингс колидж искат 23...доста кофти се получава ама... иначе ще пробвам и в сити юнивърсити лондон и общо взето са тези

Супер фен Аватара на DesireToFire
    Цитирай Първоначално написано от kindergarden
    Цитирай Първоначално написано от LoupGarrou
    30 на рийдинг и лисънинг 28 на райтинг и 22 на спийкинг
    ами първо исках лондон скуул ъф икономикс но според това което чух от интеграл дефакто не ни приемат дипломата а за там ми трябват минимум 25 на всеки компонент
    а другото за което не ми стига спийкинга е кингс колидж искат 23...доста кофти се получава ама... иначе ще пробвам и в сити юнивърсити лондон и общо взето са тези
    Ще обясниш ли какво имаш предвид под това :Д
    If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
    Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
    Think you’re fuckin’ with this well hell no.
    Balls, volume, strength getcha come on

в сайта им пише, че приемат български дипломи
    но хайде да не казвам изобщо ама почти няма българи които са приети там
    а при запитване от страна на интеграл защо
    просто отбягват да отговорят на въпроса
    или казват че не са достатъчно добри
    а е кандидатствал човек с 120 на тойфел и диплома 6.00
    явно не гледат с добро око на нашите дипломи

поне това е което ми казаха от интеграл...

Не знам какво са ти казали, но точно в сряда идваха бивши ученици от моята гимназия и показваха презентации и обясняваха за специалностите, които учат и единият беше точно в London School of Iconomics 3та година. Имаме и ученик, който е в Кеймбридж. Така че всичко е постижимо. Обаче казаха, че не гледали толкова оценките, колкото извънкласните дейности, така че и перфектната диплома не ти гарантира нищо.

е за кеймбридж ми казаха че са започнали да приемат да...
    е щом е така извинявам се
    ако вторият ми тоефл е със спийкинг над 25 ще се пробвам значи

Супер фен Аватара на bloodymirror
    Цитирай Първоначално написано от DesireToFire

Не знам какво са ти казали, но точно в сряда идваха бивши ученици от моята гимназия и показваха презентации и обясняваха за специалностите, които учат и единият беше точно в London School of Iconomics 3та година. Имаме и ученик, който е в Кеймбридж. Така че всичко е постижимо. Обаче казаха, че не гледали толкова оценките, колкото извънкласните дейности, така че и перфектната диплома не ти гарантира нищо.
    Аз сега съм 10 клас и много искам да се явя на тези изпти,но не знам кога,къде и как да започна да се подготвям ще ми помогне ли някой,например езоков център или нещо подобно?
    P.S- какви по-точно извънкласни дейности гледат?

олимпиади
    състезания
    курсове
    школи
    социална ангажираност и т.н.

Аз даже се чудя още дали да не се запиша на някакъв спорт, колкото да се счита за активност, защото наистина е голям плюс. Принципно ходя на китара, но се опасявам, че тъй като са частни уроци няма да за запише като някаква дейност (да поясня, че не ходя за активност, само за спорта мисля да го направя така, защото иначе нямам голямо желание.)

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си