.
Резултати от 1 до 25 от общо 209

Threaded View

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Checksum Виж мнението
    Кой клас си? Не мислиш ли, че е леко смешно да правиш такива заключения относно математиката?
    Ако за теб математиката в чистата си форма е решаване на задачи значи си в голяма грешка. (Под решаване на задачи имам в предвид да решаваш като луд от някакъв сборник) Аз мога да ти кажа, че през цялото ми следване съм решавал задачи само на изпит или когато ми е трябвало да изчисля нещо по друг предмет. Когато съм се готвил за изпит по математика съм учил теорията и съм решавал от всеки тип задача точно по 1. Ако просто решаваш задачи никога няма да станеш добър.
    Физиката е почти само математика, информатиката също - най-малкото процесорът на това, от което пишеш, е правен от математици. За икономиката не мога да говоря.
    В осми клас съм.
    Очевидно ти не си разбрал какво имам предвид - дали защото аз не се изразих по най-точния начин, или понеже ти тръгна в коренно различна посока, няма значение. Под "чиста форма" разбирай това, което се взима и упражнява в стандартните училищни часове по математика (възхвалявано от cookie), нещото, което разваля предмета и го зазубрява.
    Не мисли, че имам/някога съм имал проблеми с математиката, че да говоря така, точно обратното. Относно решаването на задачи - там те подкрепям напълно, макар да си нямам на идея, какво е нивото на трудност в университета. Винаги са ми били странни съучениците ми, решаващи задачи за подготовка по математика, дори съм се шегувал с тях, докато не осъзнах, че никой не избира с какви способности да се роди.
    Това за физиката и другите науки беше казано, за да покаже контраста в мненията на момичето, че хем обожава математиката, светът трябва да я възхвалява и така нататък, хем преди това беше заявила, че най-омразните й училищни предмети са физика (!) и химия.
    Вече споменах, защо смятам, че това

Цитирай Първоначално написано от CoockieMonster Виж мнението
    Математиката е езика, с който говори цял свят.
    е погрешно. Математиката винаги е логика, но логиката невинаги е математика.
    Последно редактирано от dimitar., : 01-06-2014 на 20:05

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си