.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 9 от общо 9

Мускулни спазми

Значи почти всяка вечер като заспивам по 1-2 пъти получавам мускулни спазми, които не мога да контролирам.Става много гадно като легна по 2-3 пъти мускулите на краката най-вече ми се стягат бързо и отпускат и се получава нещо като неволен ритник и като се събудя пак тъй само че не толкова силно но тогава е продължително.Направо се вижда как кожата ми трепери, защото мускула се стяга.Какво мога да направя за ги спра.Преди доста време ми се получаваше подобно, но много по-слабо.

Фен
    Град
    Пловдив

Re: Мускулни спазми

Цитирай Първоначално написано от ritobis
    Значи почти всяка вечер като заспивам по 1-2 пъти получавам мускулни спазми, които не мога да контролирам.Става много гадно като легна по 2-3 пъти мускулите на краката най-вече ми се стягат бързо и отпускат и се получава нещо като неволен ритник и като се събудя пак тъй само че не толкова силно но тогава е продължително.Направо се вижда как кожата ми трепери, защото мускула се стяга.Какво мога да направя за ги спра.Преди доста време ми се получаваше подобно, но много по-слабо.
    И аз имам понякога.Но слаби... за сега От както се помня съм така

Град
    Благоевград
    Пий много течности , масажирай краката с топла вода примерно докато се къпеш и носи удобни обувки .

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Магнезий ти трябва.
    На колко години си? Тренираш ли нещо? Ендокринолог преглеждал ли те е? Прекаляваш ли с кофеина? А с разни други субстанции?

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Супер фен Аватара на badsector
    Както ти каза шефката горе, претоварваш мускулите и изпитват недостиг на магнезий, евентуално и на калий. Ако не ти се занимава да пазаруваш от магазините за фитнес добавки, вземи "Магнум антиспазми" от близката аптека, то е комбинация от магнезий и калий. Или ефервесцентни таблетки магнезий. Ще се оправиш до два дена. Може да си вземеш и цинк, но не и в често срещаната комбинация с калций.
    п.п. разбира се наблягай на водата и зарежи всякакви други напитки, особено диуретични, като кафе и кола.

Голям фен Аватара на BuBzzz
    Наскоро рекламираха едни хапчета за мускулни спазми,майка ми беше като тебе и си ги взе и сега няма никакви проблеми..

BuBy

Цитирай Първоначално написано от kalpazanka
    Магнезий ти трябва.
    На колко години си? Тренираш ли нещо? Ендокринолог преглеждал ли те е? Прекаляваш ли с кофеина? А с разни други субстанции?
    Ами само на фитнес.А иначе кафе пия рядко.Не знам дали е от фитнеса, но аз ходя вече 1 година, а пък това започна преди около 1 месец.

Цитирай Първоначално написано от ritobis
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka
    Магнезий ти трябва.
    Ами само на фитнес.А иначе кафе пия рядко.Не знам дали е от фитнеса, но аз ходя вече 1 година, а пък това започна преди около 1 месец.
    Баче, сети се от кога се получава така и си спомни кво си правил, кво си пил и т.н. Все нещо ще изкочи - > я някоя трева, креатинче . . .

Брато, аз също имам тоя проблем. Аз тренирам плуване и от там ми се получиха, но вече 3-та година не съм взел мерки, защото тея крампи ми стават по рядко.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си