- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Проблем с дължима сума към Мтел.
Здравейте.
Имам малко въпрос към вас. Ще се радвам да отговорите, ако случайно сте минали тази процедура или сте получавали подобни неща.
Преди 5-6 месеца всички фактури към Мтел ми бяха платени, но в продължение на 3-4 месеца не получавах никакви фактури, ходих в Мтел, исках да си платя телефона, но ми казваха, че няма начин, тъй като нямам излезнала фактура. Останахме с уговорката да не стане така че след няколко месеца да получа всичко наведнъж...
В онзи период имах пари, за да си платя телефона и фактурите, но преди няколко месеца (към 6) ми излезнаха 4 поредни фактури за 1 месец и отказах да ги платя, тъй като нямах парите тогава.
Не съм се занимавам да плащам след това, тъй като не намирам нужните пари, за да го платя. Когато имах, те не искаха да плащам, сега искат, но аз нямам...
Както и да е, получих писмо от CREDITREFORM ( в което казват, че съм сключил договор с Мобилтел и имам неплатени задължения), доколкото си спомням, че до 10-ти този месец трябва да платя 29 лв (неустойки) иначе ще бъде заведено дело и ще трябва да плащам на адвокати, на съда и още куп глупости.
После се оказва, че това е само някаква лихва, която МАААААААЛКО щяла да забави положението, а реално ще трябва да платя 100 лв за 4-ри фактури... Между другото телефона ми беше изключен за неплатени 12 лв, след това не съм го ползвал.
Идеята ми е, че нямам възможност да им платя каквито и да е пари, преди когато имах, те ми казаха, че не може. Супер некоректни са, отвратителни чак...
Искам сериозно да ви питам:
Някой получавал ли е подобно писмо?
Реално ли ще заведат дело за 29 лв? Или е просто заплаха, за да си платя сметките.
Случвало ли ви се е и как се развиха нещата?
Наистина ще помоля за компетентен отговор. Благодаря предварително.
ULTRA VIOLENT SKIN BLOCK!
Случвало ми се е, само че с Глобул.
Не си платих фактурата, забравих съвсем за съществуването на въпросната карта.
След 6 месеца получих писъмце/призовка, в която учтиво ме информираха, че ако не си платя еди-каква-си сумичка (фактури+неустойки по договор) до еди-коя-си дата, ще бъде заведено дело срещу мен. И като бонус ще ме вкарат в списъка с "некоректни платци", което, по-късно разбрах, създава известни затруднения при евентуален опит от моя страна в бъдеще да тегля кредит/закупувам на лизинг и т.н.
Краен резултат - платих си дължимото и нямах последващи главоболия.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Да и на мен са ми писали, че ще ме въвежда в система за некоректни платци, но не ми дреме много.
Само че аз нямам парите, за да им платя, ти поне си си платил задълженията и са те оставили на мира.
Мтел прецака страшно много хора по този начин.
Много честен човек съм,
обичащ най-доброто,
не ми липсват нито жени, нито пари, ни любов.
Яхнал коня си,
през пустинята вървя,
звездите и луната ме напътстват на къде да вървя.
Ако трябва вземи в заем и им се издължи на тези хиени, защото иначе ще те разкарват доста по институции и накрая все пак ще те накарат да им платиш + една камара допълнителни разходи. Големите компании почти винаги печелят.
Ако все пак мислиш, че си в правото си, се разходи до Комисията за защита на потребителите, там би трябвало да ти дадат подходящ съвет.
Welcome to the Jungle...
Не съм се обръщал към тях за помощ, затова отговорих така уклончиво.
Welcome to the Jungle...
Това не го разбирам?! Как така няма да ти вземат парите?
Аз като ходя да плащам (по-скоро внасям), казшат ми ЩО, НЯМАШ ИЗЛЯЗЛА ФАКТУРА, ми окей, ето ви парите, пък като си проверявам сметката изписва примерно -25лв. точно поради тази причина като теб, защото във времето Х имам пари, а в друго време Х няма да имам.
И как става така настояваш да платиш нещо и те връщат????????
ментел и един приятел наебаха, той им тегли майните, не плати нищо, не го съдиха
Raise your fist!
Има време.Първоначално написано от MostHated
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Може...На учителката ми по английски е така и бяха надписали 30 лева сметка,при положение,че през целия месец е говорила само с някви номера дето са и в тарифа с безплатни минути за 10 лева и са й дали няква мизерна разпечатка с някви номера,на които никога не е звъняла...Еми тегли им майната и не са я съдили.Адски много народ прецакаха с тия фрактури...Те като не ми дават 6 месеца фактурите,могат да кажат и,че съм говорил всеки ден по 3 часа с Обама ?!
Ако трябваше да съдят всеки ще им трябва цял адвокатски батальон...Според мен повечето пъти го правят само с цел заплаха,за да си платиш,въпреки че не знам 100 лева си е цифра,може да решат да те съдят.Както казаха,тегли 1 заем и си спести всички главоболия : )
DaughterOftheDevil
CherryBell13 <3
icebullet14 <3
'100 лева си е цифрааа'
'тегли един заем'...
абе пичове, вие нема ли да почнете да работите накрая нещо.
иии операторите имат по два батальона не само адвокати, ами адвокатски кантори направо.
Швасти, като си говорИл, що не си мислИл, че се заплаща? И не виждам как ще идеш да си плащаш, а пък няма да ти вземат парите.. освен ако не е излязла фактурата още, но ти говориш за няколко месеца.
И на един познат са му извъртели същия номер. 4-5 месеца не му пращат фактури и накрая накуп всичките го карат да плати, като без да го уведомят дори са му вдигнали месечната такса с към 15лв, което не знам дали е законно или не.
Аз никога не съм се разправяла с фактури, плащания и т.н. с мобилни оператори и дано не ми се и налага...
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Васе, виж сега. Аз знам, че се заплаща, не съм някакъв кретен или пещерняк, това е елементарно.
След като съм отишъл да проверя каква ми е сметката, за да я платя и да нямам задължения към тази фирма, а фирмата ми е отказала да приеме заплащането, което съм искал да направя, поради факта, че не знаят каква ми е сметката/фактурата си е техен проблем, а не мой.
Щом те ме връщат 4 последователни месеца, без да знам какви са ми сметките, значи говоря на промоция или нещо такова, то май така се получава... Аз нямам зор да си плащам сметката и да печеля от цялата тази работа, това е тяхно задължение. Мен не ме интересува дали са имали проблеми или да са си правили оргии. Все едно ми е.
В момента нямам никакви пари и няма да давам никакви пари. Нито ще им плащам, нито ще им отговарям, нито ще ходя на дело, нито в съда, нито никъде. Не ми дреме.
Нямам никаква стока, имущество или каквото и да е, което да се води на мое име. Бих им платил, ако започна да сера пари, даже те ще са първите, които ще посетя... Но всеки път поглеждам в супника и оставам с впечатлението, че няма голяма промяна...
Всъщност аз съм решил какво да направя, просто ми се искаше да знам дали този проблем го има и при останалите.
На много хора бяха забавили фактурите и после ги изпратиха наведнъж, което беше много неприятно, но пък имаше възможност за разсрочено плащане и 60 дни срок за плащане. Аз всъщност се възползвах, въпреки, че ми останаха 2 фактури още, но и тях ще платя малко по малко...
Ох, майкооо...
Вие за -(минус)цифра сума чували ли сте?!
Толкова си и имал желание да платиш. Какво ли си си казал - о, супер, не ми искат парите, нещастници, дай да ги опукам за нещо друго, пък след 10 месеца и да си търсят парите, които така или иначе съм изговорил - да го духат, дреме ми на трибуквения член.
Разбирам да са те изментили от сорта на телефонът да ти е спрян и от нищото да ти начислят сметка и след това да са последвали някакви заплашителни писма и прочее от тях, но ти си направил някакво потребление и е тъпо заслужено да си искат парите, а ти да не смяташ да платиш.
И какъв олигофрен трябва да си, за да знаеш (то просто е логично) първоначално да не ти бъдат взети парите и след време да бъдат поискани.................................. ..
Първоначално написано от SWASTIKA
на майка й бяха изпратили призовка за 10 стотинки-ДЕСЕТ СТОТИНКИ!!! неплатени от няколко години, 'щот не била разбрала да ги плати.
и накрая ходи, разправя се, адвокатът ни се разправя, плати около 50лв в крайна сметка (за неустойки) и се оправи..
плати ги парите иначе ще ти излезне по-скъпо после : )
Днеска получих за февруари и март... Отделно преди 2 месеца някъде отидох да си прекратя договора - к*р. Бил автоматично подновен на датата за подписване за още една година. Само да ми изтече и стотинка няа видят повече от мен.
Тва май законово го промениха и вече няма да е така.. даже може да провериш дали влизаш в тоя срок, или дали е влязло вече в сила.Първоначално написано от Scrat
Швасто, бате 4 пъти нема да те върнат, ако не си отишъл и четирите пъти в един ден преди да ти излезе ПЪРВАТА от фактурите, а дори тогава можеш да си внесеш парите като депозит и ти се приспадат каот излезе фактурата.
тука не сме балъчета, не ми ги разпрявай тия бабини дивотии, язе плащам на 3 оператора лични номера плюс по неколко хиляди всеки месец фирмената сметка, тия неща са ми ясни.
Да, автоматичното преподписване го отмениха със закон.
И наистина можеш да си сложиш депочит от който да ти теглят за сметката или да си беше заделил парите на страна,а като дойде време да им платиш.
Това с промяната не го знаех, мерси за инфото. Ще мина да проверя тия дни.
Да, автоматичното преподписване го отмениха със закон.
преди малко един разговорлив тип в германос ми обяснява как от следващия месец някъде това ще се вкара със закон и затова, ако искам да си купя телефон на прИмоция да го правя сега, щото после щяло да бъде късно..
За какво ще е късно? Да ти поднови договора на Глобул ли? Да не мислиш, че ще спрат да предлагат телефони на изплащане само защото не могат да ти подновяват д-ра. Това са пълни глупости, а тоя от Германос е излъгал най-нагло.Първоначално написано от bloodyF