- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Въпроси за американски колеж-София
Сори не съм го видяла![]()
Женско съм ;]
За Американски първо се държи изпит по средата на 7ми клас.Преди самите изпити даже има и нещо като курсове за не повече от седмица, които те подготвят за тези изпити.
Отиваш си там правиш си изпита и после излизат резултати. Като за начало влизат първите 250 примерно. Като първите 50 са с намалена такса на половина, а 2те 50 пак имат някаква отстъпка. Като това, че си с намалена такса си остава за цялото ти време в АК.
По не знам какъв принцип обаче викат някои от класиралите се в първите 50 на интервю и 10 от тях получават пълна стипендия, т.е. учат безплатно там.
Еми горе долу е така там. Имаш и избор на 2ри език, но мисля, че е на 2та година както е и при нормалните училища. Имаш и профили, но не помня точно какви бяха пък и те май се отделят чак след 10ти клас.
Това, където каза, че ако не знаеш английски по-добре да не влизаш е пълна глупости, тъй като в 8ми клас ви разпределят по класове, по езиковите ви възможности.
Страшно съм ти благодарна!Първоначално написано от krisence
![]()
![]()
Женско съм ;]
Радвам се, че успях да помогна.Първоначално написано от summerxtime
Виждам,че си информиран/а, и споделяш с нас. Мога ли да те попитам горе долу на какви паралелки според знаенето на езика се делят хората там и има ли разлика в материяла .. Тоест ако ти си в най-не знаещите английски или средно знаещите примерно как ще учиш спрямо тези които знаят езика. Някакви разминавания на часове, повече английски език като час.. и така на татък. До колкото знам тестът на края на годината е общ за всички т.е трябва да научиш перфектно езика през годината? или ? изобщо всякаква информация на тази тема ще ми бъде от полза !![]()
Сега какво им даваш грешна информация? Това с първите 50 го махнаха. Преди 2 години, май.Първоначално написано от krisence
http://www.acs.bg/Home/Admissions/Fi...olarships.aspx
Моите сведения просто са от тогава, когато аз бях 7ми клас, т.е. преди 4 години.Първоначално написано от sisinata
ИЗВИНЯВАМ СЕ, АКО СЪМ ОБЪРКАЛА НЯКОЙ.
За да учиш колко време там?!Първоначално написано от Gerrynka
За мен е абсолютно абсурдно да се дадат толкова пари за средно образование.
В американския колеж на практика си се водиш американец.Защото учиш по техния модел, общуваш по техния модел и се готвиш да работиш по техния модел. Дори плащаш като средностатистическия американец по 10 000 на година
![]()
За мен учебната им система е ограничена. Не учат и половината неща за географията или световната история. Хубавото е,че уроците са синтезирани и улеснени, а не като нашите учебници, да са бъгави от излишна информация.Там се скъсваш от учене. Нахъсват те да работиш и имаш мотивацията, възможностите за изява навън, стига само да поискаш. Ето това е американския колеж и такова трябва да бъде нашето образование.
Аз се радвам, че намирам всичко това в СУ.И не съжалявам, че не съм навън поне за момента. Имам лични впечатления за образованието навън и не си струва парите, защото не е като тук. Единственото,което липсва на страната ни е изявата за младите хора в тяхната си сфера. Затова се принуждаваме да отиваме навън.
И факт! Българските студенти не са дай-добрите само в Америка, но и в редица страни като Холандия, Англия, Германия и др.![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
До колкото знам е за годинаПървоначално написано от PinkPan7her
Година.Първоначално написано от PinkPan7her
Въпрос на лично виждане.