.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 29

Hybrid View

Средно образование в чужбина ?

Здравейте

Обещах да помогна на вуйчо ми и да поразпитам за средното образование в чужбина. Видях, че има тема за висшето, но за средно не намерих и се надявам да не се повтарям. Обещах да поразпитам из нета и ако някой има добри отзиви да го насоча. Та ако някой има брат или сестра, които учат в чужбина да пише.

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Имам страшно много приятели и познати, които учат в чужбина. Освен това на времето (9 клас) и аз вървях по тези пътища, така че казвай. Мога да ти помогна за Швейцария, Англия и Америка...

Повече от фен Аватара на summerxtime
    Град
    Пловдив,България
    amk933 е златен си пич Помагай за Англия ;D

И Америка...

Град
    София
    Въпроси някакви?
    Нали не очаквате да седна и да пиша с часове?!

Първо, избирате си училища, влизате им в сайтовете и гледате процедурите.

След това, ако има нещо неясно, търсите дали не е отговорено: Гуугъл, форумна търсачка и кавички.

И трето, ако нищо не сте намерили, пишете и ще отговоря.

Така мързеливата няма да стане...

Ами... Имаш ли информация за Andover Academy сравнена с Exeter Academy? Все сравнения чета, но нищо особено(освен по-голямата библиотека на exeter...).

Град
    София
    Познавам и в едната, и в другата хора.

И двете са супер добри, и в двете се влиза супер трудно.
    Аз, ако трябваше да си избирам, щях да си избера Andover, но това е въпрос на личен избор или по-точно късмет, защото е малко трудно да се влезне и в двете едновременно (чисто статистически). Все едно да се надяваш да влезнеш и в Харвард и в Йейл.

А можеш ли да препоръчаш някоя агенция, защото честно казано не ми се занимава да се ровя из нета и да проучвам. Освен това тям има документи за превод и ала бала....
    Ако знаеш някоя агенция, която работи и без комисионна (чух, че има и такива) и ако е проверена, примерно?

Град
    Shopsko
    Цитирай Първоначално написано от ThomasCook
    А можеш ли да препоръчаш някоя агенция, защото честно казано не ми се занимава да се ровя из нета и да проучвам. Освен това тям има документи за превод и ала бала....
    Ако знаеш някоя агенция, която работи и без комисионна (чух, че има и такива) и ако е проверена, примерно?

Аз съм се ровила много в нета и сме ровичкали по агенции заедно с една приятелка. Тя замина да учи в Испания. Агенцията, която й намери у-ще се казва Скай Лайнс. Агенцията не взима хонорар от семейството, а от училището.

Град
    София
    Ако искаш да учиш в хубаво училище, няма агенция.
    Казвам го съвсем сериозно.
    Всички агенции имат договори с разни частни уж топ училища и си ги промотират тях. Истинските топ училища никой не ги промитира, защото нямат нужда от реклама - сядаш си на гъза (ако ти пука, защото съдейки по това "не ми се занимава" не съм много сигурен) и за една събота си научил всичко изоснови.

Аз мога да те насоча съвсем кратко:
    Англия - Eton, Harrow, Westminster, United World College
    Швейцария - Le Rosey, Aiglon, International School of Geneva
    Испания - King's College Madrid
    Йордания - King's Academy
    САЩ - Phillips (Andover), Phillips (Exeter), Groton, Lawrenceville, Deerfield, Concord, St. Paul's, Horace Mann, Harvard-Westlake, The College Preparatory School, ако си момиче - Dalton, Chapin;

Това е то. Има и други от тоя калибър, но са малко. И имай предвид, че таксите са >30,000 евра/година.

Тестове - или на училището, или ТОЙФЕЛ, или SSAT (с двойно S, защото значи друго и най-близкото място за държене е или Букурещ или Истанбул), или комбинация от 2 или повече от 3те. Освен това има интервюта, есета и т.н.

anonymous708973
    Guest
    Абсолютно не съм съгласна затова с агенциите. Поне не и за Германия/Австрия/Холандия.

Град
    София
    ^Радвам се.
    Но тук говорим за средни училища, а нито Германия, нито Холандия, нито Австрия може да се похвали с нещо от калибъра на горепосочените.

Единствено Гермаия със Schule Schloss Salem, но така или иначе никоя агенция не го предлага и него. Чудно защо ли...

За висшето образование, аз съм го разбрал за себе си от наблюдения, разучвания и т.н. Какви свинщини се случват в част от тия прословути агенции няма да коментирам. Иначе нямам намерение да убеждавам никого, защото ми е все тая - аз за себе си съм го разбрал на време, който иска да си троши главата и да си дава парите на вятъра.

ПС: В момента кандидатствам в точно 26 унита (5 държави, 3 континента) и не ползвам агенции/етц. Лесно ли ми е? Не. По-добре ли ми е? Опеделено. По-сигурно ли е? Да, 100%. Повече не коментирам.

anonymous708973
    Guest
    30 000 eвро на година е напълно абсурдно, още повече за средно.

Град
    аут ъф спейс
    Дайте инфо за Испания и Австрия? Дайте координати на тая агенция Скайл лайнс, щом не взимат такса, да ни даде списък с у-ща в Испания и Австрия

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her
    30 000 eвро на година е напълно абсурдно, още повече за средно.
    И това си го казвала. И това е въпрос на мнение. И това тук НЕ се пита. И това няма общо с коментара ти относно агенциите, на който отговорих.

един от най-добрите ми приятели замина да учи в Германия, в много яко училище е, показа ми по скайп колко му е хубава стаята и въобще било готино....поне не е сдухал.Училището се казва Berlin Brandenburg International School само, че той замина там с фирма - Скай Лаинс се казваше фирмата. Ходих с него до там веднъж и хората бяха големи пичове, всичко му обясниха какво, как, защо че все пак ще има отговорник на който да рзчита ако се случи нещо там.Така че по-въпроса с фирмите незнам....може би е по-добре с тях
    Аз съм се спряла на няколко училища в Англия, но ще видим дали ще стане работата.
    Nothing Last Forever

anonymous708973
    Guest
    Обучението е на английски, така ли?
    А какво точно следва момчето?

Град
    Shopsko
    не съм съгласна с amk933 за агенциите. Агенцията ти помага във всичко, от избора на държава до избора на у-ще и изучавани предмети и т.н. И най-хубавото е че не взимат такса от теб или родителите ти, а от самото у-ще. И още нещо, за Испания не съм съгласна, че единственото добро у-ще е King's College, има и още едно много добро Caxton College във Валенсия. Моята приятелка учи там една година и беше супер доволна.
    Kolkoto poveche, tolkova poveche

Обучението е на английски, така ли?
    А какво точно следва момчето?
    ами да всичко си учи на английски език момчето, а за следването то не е като висшето да имаш определена специалност - учат си всякакви предмети, като в училище.Имали и някаква творческа дейност, есета тва онова.....абе учиш си здраво, ама поне знаеш закакво.
    Nothing Last Forever

Много благодаря на всички, които се включиха в дискусията!

Сега звъннах на вуйчо ми и му казах за Скай Лайн, другата седмица ще ходи в офиса им да се срещнат лично.
    Понеже някой беше питал за контакти - това намерих на сайта им:

Скай Лайнс България ЕООД
    ул. 6-ти септември № 44, ет. 1, ап. 1
    1142 София

тел. (02) 987 9958
    тел./факс: (02) 980 0231

e-mail: info@skylines-bg.com

Като мине срещата и получа отзиви ще пиша как е.

Скай лайнс са добри. Брат ми използваше услугите им. Хубавото при тях е, че не те зарибяват с училища с които си партнират. Искам да кажа, че ако твоето желание е за училище извън техния списък, те много лесно си влизат в отношения с тях и си се оправят. И най-основното е че не плащаш за техните услуги. Не че не можеш сам да се погрижиш за всичко това, но който е решил да вложи усилията си в по належащи неща.

Брат ти с тях ли замина?

Братовчед ми определено ще заминава със Скай Лайнс. Родителите му са останали супер доволни от услугите им, братовчед ми ще ходи в Залцбург, сега навиват и моите старци да ме пращат да сме си заедно с братовчеда, само че аз за университет трябва да се огледам, но сигурно и аз ще ползвам услугите на тази агенция, ще видим какво ще ми предложат и ще пиша.

Град
    Shopsko
    Брат ти с тях ли замина?

Братовчед ми определено ще заминава със Скай Лайнс. Родителите му са останали супер доволни от услугите им, братовчед ми ще ходи в Залцбург, сега навиват и моите старци да ме пращат да сме си заедно с братовчеда, само че аз за университет трябва да се огледам, но сигурно и аз ще ползвам услугите на тази агенция, ще видим какво ще ми предложат и ще пиша.

Езиковите им курсове също са добри за тези, чиито родители не могат да си позволят да плащат за цяла година. Мойта приятелка ми каза, че летните езикови курсове за 2 седмици на пълен пансион /спане, закуска,обяд и вечеря/, са на много прилични цени
    Kolkoto poveche, tolkova poveche

Град
    аут ъф спейс
    И аз съм чувал за езиковите курсове, че има добри оферти ако баща ти и майка ти нямат кинти за цялостно обучение, езиковия курс е пак добър вариант, щото учиш езика там намясто, всеки ден ти говорят на тоя език, освен това съм чувал, че ги настаняват в сградите на университети или частни пансиони, които са супер оборудвани. А и имаш свободно време да разгледаш забележителности, абе яката летна ваканция за мен.. Хем учиш език, хем айлякуваш

аз не съм се ровила преди затова
    сега съм 8 клас езикова гимназия и се натъкнах на тази тема моля обяснете ми как стават тези неща и заплащането аз много искам чужбина, но след 12 клас и не съм се замисляла за средно
    много ще съм ви благодарна за някаква информация

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си