- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Препоръчайте ми книга.
Момиче на 16 съм... задължителните книги в даскало ме приспиват ( макар , че Краф Монте Кристо и Робинзон крузо ми харесаха...) ... тези по мое желание ме карат да се замисля над нещата от живота... В момента чета " Единайсет минути " на Паулу Коелю и вече се замислям коя да е следващата книга .... Дайте някоя идея ( в момента ми се чете предимно ... романи , в които действащите лица са под 30 . все пак съм на 16) Вампирските ги изчетох и искам нещо по реално... Мерси предварително
![]()
Sometimes people cry not because they’re weak. It’s because they’ve been strong for too long...!
Аз също съм на 16 и много обичам да чета и то повече тийнейджърски книжки.Мога да ти предложа Хари Потър аз съм я чела и сега съм и мега фен, но ако това не е по вкуса ти ти предлагам нещо по релаксиращо, забавно и романтично като "Признанията на Джорджия Никълсън" това е поредица и на мен много ми хареса, също ми хареса и "Това е тайна" и това е поредица. Тя не е романтична ,но пък е забавна. Ако се сетя и някоя дръга книжка ще ти пиша пак.![]()
Не ходи по чуждите стъпки, защото няма да оставиш следа!
Хари Потър също съм ги чела... а иначе мерси за другите предложения![]()
Sometimes people cry not because they’re weak. It’s because they’ve been strong for too long...!
но ми се струва че са леееко бозички...![]()
В какъв смисал бозички ?
Не ходи по чуждите стъпки, защото няма да оставиш следа!
хмм...има една поредица "топ тийн" има много хубави книги аз имам "Едно лято с 20 момчета" още не съм я прочела ,защото я дадох на една приятелка,но тя почти я прочете,но до там докъдето съм стигнала е интересна.
Каза,че искаш нещо по-реално,но аз взе пак ще ти препоръчам "Хекс Хол" трилогия е,но засега има само 2 части и аз днес прочетох втората,интересна книга е!
Междудругото съжалявам за тъпия въпрос,но 10 клас ли си сега?![]()
Е,какво,не ги харесва просто.
Зависи какъв жанр искаш.
Ако не си чела нищо на Стивън Кинг-прочети.Виж дали ще се запалиш,ако да-много ще имаш за четене.Криминални-Агата Кристи.. от по-новите Нора Робъртс.Тя има и любовни книжки.Приятна е авторката.
Нещо по-нашумяло - Даун Браун-"Шифърът на Леонардо","Шестото Клеймо" и т.н.
"Мемоарите на една гейша" - Артър Голдън.Много е хубава.
"Спасителят в ръжта"-Джером Селинджър.
Аз си падам и по авторки като Джейн Остин."Гордост и предразсъцъди" я прочети,ако не си чела и ако си падаш по такъв жанр.Подобни книги,които харесвам-"Брулени Хълмове","Джейн Еър".
И аз чета нея в момента ... супер реална книга...след това мисля да прочета нещо на Стивън Кинг...не съм се спряла още на някое заглавие.Първоначално написано от kitti123
Ако искаш нещо романтично прочети нещо на Никълъс Спаркс любими на Спаркс са ми "С дъх на канела" и "Незабравима разходка" като се има предвид че не си падам много много по романи.
макар че и аз чета по-сериозни неща по принцип, бих ти препоръчала "С дъх на канела", адски много ми допадна..
а нещо по-тежко.. поредицата "Земя за прицел" на Свобода Бъчварова
българска, много истинска и зашеметяващо добра![]()
Не знам дали има нови издания, но питай майка си, може да ги има.
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
На Стивън Кинг имам всички книги ( т.е не са мои от чичо ми са ама са при мен ) , но не съм чела нито една... Я кажи някое заглавие ...Първоначално написано от Colouring
BreakingDawn да 10 клас съм.
А "С дъх на канела" и "Мемоарите на една гейша" съм гледала филмите и ни мисля , че ще ми са интересни.
Благодаря на всички да казаните книги...![]()
![]()
Като гледам какви книги четат някои от вас направо ...
Иначе, авторке, кажи жанрове ...
не разбирам много много от жанрове ама... романтични ?!
в смисъл това е темата която ме вълнува в момента...
![]()
Оказа се ,че и "Незабравима разходка" отпада , защото и тоя филм съм гледала... "Писмо в бутилка" - някакви отзиви ?
Като гледам си се ориентирала към Никълъс Спаркс, страхотен писател еПървоначално написано от kitti123
"Последна песен", "Тетрадката", "С дъх на канела", "Един ден, един живот", "Завой на пътя"... всичките са трогващи, някои са филмирани, но книгата си остава по-добра винаги.
На Стивън Кинг ти препоръчвам
-"Гняв" - За ученик, който убива учителката си по математика и взима класа за нещо като заложници..
, "Подпалвачката" (има е преведена и като Живата факла) - малко момиченце със свръхестествени сили, родителите ѝ са участвали в някакъв таен експеримент на правителството преди години
"Дългата разходка" - смъртоносно състезание между 100 момчета
"Очите на дракона" - написана е като приказка, но е много увлекателно
"Зеления път" - Задължително четиво
"Нощна смяна"(с разкази)
"Кери" - отхвърлена от обществото тийнеиджърка със свърестествени сили
Мисля че тези най-подхождат на описанието, мога и още да препоръчвам :Д
If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
Think you’re fuckin’ with this well hell no.
Balls, volume, strength getcha come on
Аз мисля да си купя ''Чудесен ден за изневяра''Някой има ли мнение за нея
![]()
Авторке аз съм чела Кралица Марго,но книгата е много стара и не знам дали ще ти хареса,историческа е...на мен много ми харесва![]()
Шофирай разумно - стигни жив!
Лично на мен много ми хареса книгата"Тринайсет причини защо". Кара те да се замислиш...
♪ ♥ ♫ Само кислород искам, за да мога да дишам.Само път свободен искам, за да мога да тичам.Само една надежда - отново да се смея.. и в този шибан свят някакси да оцелея...
Приятелката ми чете "Вино от глухарчета" и каза, че е много приятна и лесна за четене.![]()
На мене лично изобщо не ми харесва.Първоначално написано от BenzFan
![]()
http://www.helikon.bg/books/76/15240...i-da-umra.html Чела съм я, страшна е!
Next time you point a finger... I'll point you to the mirror.
'Първоначално написано от plamsityy
Не е кой знае какво,мен лично не успя да ме впечатли чак толкова.Имах по-големи очаквания,предвид че всеки я хвали.
Панаир на суетата Уилям Мейкпийс Такъри-дълга е,но си заслужава да я прочетеш.![]()
Which of us is happy in this world?Which of us has his desire?or,having it, is satisfied?
пфф аз започнах и свърших да чета да кажем преди 3 4 месеца един метафизичен роман "Ерата на водолеите" - не като зодиитеами се разказва за делфините най-вече...Обаче е доста интиликтуална и завъртяна...
![]()
<3 Simple Plan
I remember every sunset,
I remember every word you said
We were never gotta say goodbye
Sing La-la-ta-ta <3
Амиии "Крадецът на книги" и "Аз съм пратеникът" на Маркъс Зюсък. Не са мног тънки, но се четат адски бързо.
"Ключът на Сара" е много хубава книга, а ако искаш романтика прочети всички книги на Никълъс СпарксХубави са и се четат бързо
Trust is like a paper, once it's crumpled, it can't be perfect again.
Женско съм