- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Изпит по кормуване съвети
По старото законодателство мисля, че можеше да си се явиш на всичко на 16 и после чакаш до 18 годишнината, за да ти дадат от КАТ книжка, което е тъпо, защото 2 години без практика...дали не се забравя повечето?![]()
17 и 9 месеца - можеш да започнеш курса
17 и 11 месеца - можеш да изкараш листовките
18 години - изпит по кормуване и книжка ;д
the sky is the limit.
Вече не е така,иначе иа з досега да бях изкарала книжкаПървоначално написано от amk933
:
Шофирай разумно - стигни жив!
Имай предвид, че това е един от най-непредвидимите изпити, не се ядосвай ако те скъсат. Мен ме скъсаха първия път заради отнето предимство, с разликата, че на мен ми го отнеха на кръстовище и просто той натисна първи спирачката.
За времето е много относително. По закон трябва да има минимум 25 минути, но аз втория път като се явих, карах около 40+ минути и чак тогава ме накара да паркирам и ми каза, че съм минала.
И не се притеснявай за забранените улици и т.н., няма право да те подвежда.
Предполагам знаеш (към автора), че на пешеходна пътека означава да е стъпил на платното. Ако си е на тротоара и ти минеш, не се брои за отнето предимство.Първоначално написано от machoka
Колкото до паркирането, то мисля, че е задължителен елемент от изпита. Поне при мен беше де, сега може да са променили нещо.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Според мен е невъзможно да съм спокоен на изпита и не знам кво ще прая-тоз ме прекарва из супер тесни и забутани улички из Варна и е много кофти, мноо ме измъчва тоз/почти никога не карам по булевардите/-дано на изпита да не е така/притеснява ме да не отнема предимство-щото особено ако са някви малки улички-ужас не се вижда дори, че има кръстовище от спрелите коли-паркирането не ми е проблем, но ме притеснява това, че тряя постоянно да гледам за знаци, стрелки и тем подобни и мога да не видя нещо и да ме скъсат-просто е невъзможно да си напълно спокоен според мен
Пичове ако имам "еднопосочно движение" ако имам леви и десни улички примерно и изпитващия ми каже да завия на ляво или надясно МОГА ли да го направя или е забранено при този знак,че не си спомням много добре?! btw Утре е изпита![]()
Знакът, който си показал просто информира, че улицата е с еднопосочно движение, а не ти указва задължителна посока на движение (както например Г1, който те задължава да се движиш направо след знака и с който може би го бъркаш). Така че ако попаднеш в ситуацията, която си описал няма проблем да завиваш наляво/надясно стига, разбира се, да няма забраняващ това знак. Надявам се да съм разбрала правилно въпроса ти и успех утре.
the sky is the limit.
И така приятели взех си изпита и вече почти може да се каже,че съм взел и книжката.Благодаря ви на всички за съветите през останалото време![]()
:P
Айде честито! Аз вчера си подадох документи за книжка! Много ме забавиха с това БЧК и на всичкото отгоре от този месец има някакви нови бланки на медицинските, така че ако ти е старо иди си направи ново, за да не се ядосваш, ако те върнат от КАТ.
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..
МерсиЯсно е,че ще се дават пари за медицински и БЧК,но няма начин ще се чака,а иначе по трудното мина и сега съм спокоен
![]()
БЧК-то е 44 лева и можеш да дадеш левче дарение.
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..
Мен ма скъсъха на външния, щото минах на жълтомн съм зле