Значи лично мнение, ако вкарам, колкото и да ми се иска съм до там. Даже единият ми преподавател ми е забранил да давам оценки като "нашите" в битки на българите срещу Византия. Иначе се готвя на много нива. В училище принципно учим много история, аз съм и такъв профил. В училище работя с един от моите учители върху дипломна работа на тема "Стефан Стамболов и управление" освен часовете нормалните часове и тези на профила. Ходя и на уроци отделно за изпита за СУ, където се застъпват сериозно темите за кандидатстване. И в нас, разбира се, каквото открия интересно от книгите, добавям. Аз, ако има извор на старогръцки или латински, в голяма степен ще си го преведа, ако не ще помоля някой учител за помощ, но вече всичко е "опоскано", няма как да въведа нови неща. А и вече споменах, личното мнение е забранено. Има два варианта - "според летописа, каменният надпис, извора, писмото" или "според някои български историци ... имена.... се застъпва теорията..." В България ще кандидатствам право и скандинавистика.