- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Mozilla Firefox странна работа xD
Mozilla-та нещо почна да се ебава с мен тази вечер ... странно защо ..
![]()
СПАМ - Само Пиша Ама без да Мисля
Голям лаф, дребни пари и мек х*й всеки може да извади!
Това, че се пъчиш, не значи, че са ти големи циците!!!
Таралежът е птица упорита, не го ли ритнеш - не полита.
Да беше само ти, ако отворя много табове, има флашове и муви клипове и при мен се качва на над 800mb...
П.П. В момента имам само един таб...
П.П. Земи за по-сигурно си преинсталирай firefox-много е 1gb ram / или мини на Opera, отначало е странно, но се свиква...
Ти решаваш![]()
-Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
-Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!
Така е като я ползвате мозилата, твърде много рам гълтаПървоначално написано от Jus7DreamBoy
Много ряко я използвам и при мен е така
Бтв имаш адски много процеси, как изобщо ти върви компютъра?
![]()
Това е често срещано с мозилата... Обнови до най-новата версия, чисти със CCleaner, също така те съветвам да си дръпнеш SpeedyFox, прилага се 1 път и се трие. След като направиш тези стъпки, напиши на търсачката(там където се пишат сайтовете) about:config даваш Enter, ако те пита, натискаш "Ще бъда внимателен, обещавам" и ти излиза 1 бял лист. Даваш дясното копче, където и да е и даваш Нов>Цяло число(Integer - ако ти е на английски) пишеш browser.cache.memory.capacity даваш ОК, после ще те пита пак за стойност и там например ако имаш 2ГБ рам пишеш 20000.
След това пак даваш дясното Нов>Булева(Boolean) пишеш config.trim_on_minimize и го правиш със стойност true. Това второто е когато минимизираш мозилата да ти взима по-малко рам. Това ще ти помогне![]()
Google Chrome![]()
А за Интернет експлорер 9 има ли подобна опция
И мойта беше така, при стартиране се пускаше на 170 мб, сега се пуска на 70 мб.
Решението при мен беше просто - изтрих всички добавки.
„След два дни утре ще бъде вчера !“ – Димитър Пенев
Защо съм нямал досега такъв проблем
Имам отворени 3 таба
Първоначално написано от amk933
Щото твоите 3 таба може да са прост гол хтмл, а при тях да е един с 10 кила скриптове.Първоначално написано от luda4et0o
Такива системи ги лекуваме при нас за без пари(ако сте сексапилна кака или наше куче космонавт) или срещу едно кафе от машината за двайсет и пет стотинки(без да ви казваме, че машината е наша - не сме ли злокобни?).
Нещата, които се случват са следните:
1) Обновяване на FireFox до последна версия, ако не е обновен.
2) Деинсталиране на Flash Player от самата система(не само за FF).
3) Инсталиране на последна версия Flash Player.
4) Рестарт на системата.
В 95% от случаите това решава проблема. Останалите 5% са интересни случки с шантави аддони, туулбарове, вируси или неща от подобен калибър. Но пробвай горното, отнема не повече от пет минути.
Выполнения: Земля в илюминаторе (7.1 Амфитон Усилитель Системы 100-AC-022) Обратная связь:
авторитетный ответ: 95.43.28.133
вторичный ответ: 85.14.6.98
Sponsored by: Реактивная Tехнология
Ти хубаво ги лекувай, но след теб аз ще трябва и да ги погребвам, а ме мързи да копая и не гледам прасета.Първоначално написано от minus273dot15
Защо ли нямам проблеми, а съм с 3.6 портабъл версия и не мисля да правя грешката да ползвам по-нова.Такива дечица като теб, които си нямат работа може и да тръгнат да деинсталират, инсталират, деинсталират, инсталират, а накрая направо да преинсталират Уиндолса от толкова умни съвети.
Всяка една добавка/адон/плъгин товари и е добре да се ползват тези, които ти трябват, а не да слагате всичко, което има три цвята в иконката си.Ползвам Tor, който ми пуска още три процеса в таскмениджъра, но повече от 80-90 мб рам не е взимал.
Само не схванах, защо има предложения да махаш Flash Player-a, при положение, че той ти товари само когато бива използван от някоя страницаИ също така, защо някои гении реши, че ако обновиш няма да ти товари толкова при положение че при UPgrade(Подобряване, за незнаещи думата) ти донаблъскваш браузъра с лайна от сорта на Add-on?
Айде сега си правете изводите аджеба, к'ва оферта ти е да Upgrade-ваш тъпата мозила и да си триеш Flash Player-a, без който няма да ти тръгва Flash съдържанието на сайтовете?