- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Логическа задача хихиих
Задавам въпроса на който и да е от робототе. Не ме интересува дали съм попаднал на робота, който казва истината, или не, защото и в двата случая ще ми посочи вратата, която НЕ води към свободата, след което ще вляза в другата врата.Първоначално написано от awerw
Ако не си разбрал го прочети наново, постарах се да го обясня по възможно най-прост начин.
ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga
Виж, виж, врати не се сочат, сега и аз го разбрах, ако си посочил грешната врата и двамата ще ти кажат ДА, а ако си посочил вярната и двамата ще ти кажат НЕ![]()
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
Не бе, човек, точно си е всичко ето виж: Питаш робот 1 :Ако питам робот 2 коя врата ще ме отведе към свободата, какво ще ми отговори той? Ако робот 1 е лъжец, следователно ще каже, че робот 2 (този, който казва истината) би казал врата 1 (например), но нали робот 1 е лъжец, значи врата 2 ще води към свободата.Първоначално написано от awerw
По същия начин ако питаш робот 2 (този, който казва истината): Ако питам робот 1 коя врата ще ме отведе към свободата, какво ще ми отговори той? Тогава робот 2 ще ти отговори, че робот 1(лъжецът) ще ти каже, че е врата 1, защото самият робот 2 знае, че робот 1 е лъжецът. Оттам следва, че трябва да избереш врата 2.
Keep on trollin'
аз просто го вкарах и всичко свърши
Това дето го написа не го разбрах, значи има всъщност 2 варианта на отговори зависи коя врата си посочил, ако си посочил вярната, лъжеца ще ти каже НЕ защото този дето казва истината ще ти каже ДА, а този който казва истината ще ти каже НЕ защото другия ще ти каже и той не, а ако си посочил грешната, лъжеца ще ти каже ДА защото този с истината ще ти каже НЕ, а ако питаш този с истината, той ще ти каже ДА защото другия ще ти каже ДА ;дПървоначално написано от DogShit
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
И какво е заключението, ако попаднете в такава ситуация питате "Той би ли ми казал ,че тази врата води към свободата" и ако ви каже НЕ влизате в нея, ако каже ДА отивате в другата![]()
sapphire5![]()
дам
Това се опитваме да ти обясним от 30 минути. тцПървоначално написано от awerw
![]()
Keep on trollin'
аз просто го вкарах и всичко свърши
Но вие не го обяснявате с ДА и НЕ и слагате номера на вратите и става по-объркано и не казвате коя врата сте избрали![]()
sapphire5![]()
А може ли да ги питам например какъв е смисъла на живота или нещо такова или трябва да е свързано с тези врати?
Просто този, който е писал задачата е малоумник. Във всяка разновидност на тази задача (с роботи, пазачи или прочие), винаги имаш право на ЕДИН И СЪЩИ ВЪПРОС зададен и към ДВАМАТА.
В противен случай, просто няма как да ти се получи.
И да, ако имаш право да зададеш посочения въпрос (Той би ли ми казал, че тази врата води към свободата) и НА ДВАТА РОБОТА, отговорът се получава.
Потърсете оригинала на задачата и ще видите какъв е.
Тук просто е сгрешена.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Тук е с повишена трудност, а ние я решихме![]()
sapphire5![]()
И какъв въпрос бихте задали САМО на единия робот, че не ми се рови в толкоз мнения?Първоначално написано от awerw
"Той би ли ми казал, че тази врата води към свободата" Задаваме го на който и да е, и ако сме посочили вярната врата и двамата ще ти кажат НЕ а ако сме посочили грешната и двамата ще ти кажат ДА, обосновал съм се на втора страница най-отдолу.
sapphire5![]()
Е, да, това е при условие, че изрично посочиш вратата.
В такъв случай, даденият още в условието ти отговор, е верен?
Дам, всъщност посочения отговор към задачата е правилния.
Да, аз го разглеждах, само ако посоча правилната врата, после като посоча и грешната, ама послеИ все пак никой не беше казал, това което казах аз за ДА и НЕ, даже отговора на автора не е верен, говоря за отговора, не за въпроса, той е правилно зададен.
sapphire5![]()
Е, добре, но аз не виждам разлика между ТВОЯ въпрос и въпроса на автора.Първоначално написано от awerw
Той би ли ми казал, че тази врата води към свободата?
Кой да каже ? И аз не съм давал отговора на автора, а само въпроса който задава тойПървоначално написано от LadyDi
![]()
sapphire5![]()
Аз те питам коя дата сме, ти ми казваш колко е часа.
Ясно колко си разбрал задачата, че и отговора.
Аз ти казам, че отговора на автора е различен, а ти ми казваш, че въпроса не е различен, и после ми кажи колко е часа
sapphire5![]()
Кой отговора на автора?Първоначално написано от awerw
ОТГОВОРЪТ на автора на задачата Е ВЪПРОСЪТ "Той би ли ми казал, че тази врата води към свободата?"
![]()
Въпроса си е въпрос, но не съм писал, според автора на къде ще тръгнеш
sapphire5![]()
![]()
![]()
![]()
не мога повече
![]()
Не ми хващаш мисълта
sapphire5![]()
То има ли кво да хвана...