- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Самоубийството като изход?
Завръщането на Ботевото момиче!Само това мога да кажа.![]()
Благодаря на всички за милите отговори, но аз наистина вече се уморих и не издържам. Уморява ме физическото ми състояние в момента, резултат от разклатените ми нерви и психика. ще се опитам разбира се да изчакам още малко, поне седмица, да видя дали ще се оправя. Но ако този ад продължава, няма да доставя уддоволствие на причинилите го да се радват на моя провал и да си живеят живота спокойно.Първоначално написано от scrooper
Истина е че в момента съм в плен на разрушителни емоции - гняв, омраза. Move би не мисля трезво. А истината е че имам огромно желание за живот, най-накрая си отворих очите и разбрах колко много съм пропуснала, затваряйки се в себе си, попаднала в тоя помиярник. И наистина прекалено чувствителна съм и дори може би в голяма степен преувеличавам нещата, защото преживявам обидите по-интензивно от повечето хора. но в момента се усещам много лабилна, изгубила вяра и надежда, че ще се оправя...
Попринцип времето лекува, но не можеш да разчиташ, че ще се оправиш от самосебе си. В София ли учиш?
always late but worth the wait!
Последна година - ще изтраеш .. Каквото искаш прави, ама да се самоубиваш не е ли малко крайно?!![]()
Ако обичаш някой, заради красотата му, не е любов, а желание!! Ако обичаш някой, заради интелигентността му, не е любов, а възхищение!! Ако обичаш някой, защото е богат, не е любов, а интерес!! Ако обичаш някой и не знаеш защо... това е любов... трябва да знаеш да обичаш без да губиш нищо в замяна...
Вече пих точно "Ремотив", майка ми ме заведе и на специалист, но не помогна.Първоначално написано от Rebirthing
Повярвай, хора, които не са изживявали стрес като твоя не могат да те разберат. Единственото, което ще правят, е да се подиграват, да омаловажават проблема ти, да ти говорят наставнически или да ти обясняват за техните си диагнози и колко по-малки са твоите проблеми, в сравнение с техните.
Това обаче не е вярно. Не е вярно, че е много лесно да се "стегнеш".
Не е вярно, че "всеки си има сериозни проблеми" - това изобщо не е вярно, има хора с повече късмет от други и това е факт. Разбира се, това не бива да те обезкуражава, защото с повече желание и ти ще имаш успехи и позитивни емоции, ако се бориш за щастието си активно.
Просто искам да ти дам едно рамо и да не слушаш всички "нахакани" коментари на хора, които дори нямат мъничка идея какво преживяваш и колко ти е тежко. Много е лесно да се обобщават човешките истории, при все, че всяка една от тях е индивидуална и тежи по различен начин.
Не мога да се съглася, че всеки има сериозни проблеми като твоите.
Също явното непознаване на елементарна психология от страна на коментиращите, но това все пак са тинейджъри и не бива от тях да очакваме много...... но определено при някакъв тежък случай не е одобряващо да чуваш "я се стегни", "това е нищо работа" и да не получаваш никакво разбиране.
Ще приложа един цитат тук, който не мога да намеря в Гугъл, но е част от календара ми с мисли за всеки ден. Ето го и него (не дословно): "Ако всеки можеше да струпа проблемите си на купчинка и да я сравни с тази на другите, веднага би прибрал към себе си своята".
Нещо такова се получава и тук - всички омаловажават стреса, който преживяваш с класа си, всички гледат пренебрежително на това, че не си терминатор, адски силна и следователно си по-чувствителна, но ако реално могат да добият представа за размера на болката, която изпитваш, изобщо нямаше да са толкова надъхани.
Въобще за какво си говорим.
Мисля, като си посъбера мислите, да ти драсна едно ЛС, защото много бих се радвала да си поговорим.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Поговори с родителите си.Кажи им какво те мъчи.Не се самоубивай защото е крайно.Тази постъпка е само за побъркали се хора а ти определено не си такава!![]()
Откъде знаеш, че не съм такава?Първоначално написано от gugenceto2
Благодаря ти много, за най-адекватния отговор в цялата тема!!!!!Първоначално написано от jghgh
Аз не бях откачена, но в последствие откачих. И сега положението е необратимо.Първоначално написано от gugenceto2
Преди малко бях на разходка. Оглеждах се за подходящо място, откъдето да се метна. Харесах си един 13-етажен блок с широка беседка над входа, за да съм сигурна, че ще си счупя главата, за да не стане някой фал. Погледах надолу и ме полазиха тръпки. Страх ме е. Много.
Стига глупости, недей.
Не се отказвай толкова лесно.
Ако трябва се тъпчи с лекарства, само не създавай такива болки на родителите си. : )
Намери нещо, което да обичаш да правиш, и го прави често и по много.
Не губи себе си заради някакви идиоти. Има толкова много смислени неща, за които да съществуваш.
Да не мислиш, че ти пишем тези мнения, за да те окуражим да се метнеш от някой блок?
Ти изглеждаш умно и добро момиче, може да дадеш нещо на света. Последвай мечтите си.
И без друго както ти казаха по-горе, нямаш какво да губиш - това те прави истински свободна да правиш КАКВОТО СИ ИСКАШ вече, без да ти пука.
Помни, че съдбата обича смелите. Направи нещо смело. Нещо , за което винаги си мечтала, но някой ти е смачквал самочувствието, че не можеш?
Нещо, което ти се върти в главата непрестанно (изключвам самоубийството)?
Можеш да си новия Алеко, можеш да си велика личност . Ако ще мреш за нещо, нека е идеал. Не си заминавай безславно от света![]()
Недей да пишеш такива глупости!Първоначално написано от mince
Струва ли си да умираш за едни тъпаци,който те дразнят,така им подхранваш егото.
Съдейки по поста те си умно момиче с много потенциал,което има добри шансове(направо са си отлични,ама нали съм скромен)да се справи добре в живота.
Опитай се да се изразиш по някакъв поетичен начин в писания.
От такова преживяване можеш ГОЛЯМ бестселър да напишеш!
Кой ще спечели кеч мач Леми или бог?
-Леми.
-Не!
-Бог?
-Не,това е подвеждащ въпрос.Леми е бог!!!
Стегни се и играй като мъж-не им доставяй удовоствието да страдашИмаш родители, които са много по-важни - как смяташ ще се почувстват те? ПОвярвай ми - минала съм през това в 5 клас - имаше едни ужасни гадняри, с които постоянно се карах - тормозеха ме по нета, на живо, по време на часовете и в междучасията...Плаках всяка нощ като малка тъпа пикла...Искам само да ти кажа да намериш нещо, заради което да си струва да живееш - да ти доставя удоволствие и да избива мислите за самоубийство от главата. Аз така направих - първо мн обичах рисуването, музиката (постоянно надувах The voice и спирах да мисля за всичко) ...После започнах ей така, на шега да свиря на чело...Да,това също беше миг спокойствие и отделяне от външния свят. И знаеш липосле какво стана с тези уроци?
Те ми осигуриха необходимото, за да се преместя някъде по-далеч от всички онзи двуличници и идиоти, някъде, където има по-поносима атмосфера и нормални хора
Не се отказвай - всеки си има мисия на този свят, а тя не е да живее 18 години и после да се самоубие
(мале, малко на философ го раздавам
). Намери нещо, заради което да се бориш - ето, сега завършваш - отиваш в университет и всичко ще се ооправи
Потрай още мъничко...
Не ти е неспасяемо положението.Поговори с вашите и отиди на лекар за да не се побъркаш наистина!Първоначално написано от mince
Вече мисля,че излишно драматизираш,за да ти се обърне внимание.
Имам една позната,която също постоянно разправяше,че ще се самоубие и какво ли не,само за да и се обърне внимание и да й покажат,че я ценят.Това си е нейния начин,но е адски тъпо. Вярно не ти е толкова трагично положението,можеше и по-зле да е.Излишно е вече да те разубеждават.По-добре се вземи в ръце и спри да се жалваш,с цел да получиш внимание.
'Don't be afraid of death;
be afraid of unlived life.
You don't have to live forever,
You just have to live.'
Самоубийството не е изход. Съветът ми е да започнеш да се занимаваш с нещо извън училище. Каквото и да е, важното е да те ангажира и да те отвлича от проблемите.
А предполагам че потребителите, които продължават да публикуват "хумористични" коментари в тази тема не са с по различен характер от тези на които ти искаш да отмъстиш :]]
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Слушай Eminem и си жижей живота http://www.youtube.com/watch?v=j5-yK...eature=related (music) Виж и той е на върха на небостъргач, ама и през ум не му минава да се самоубие (шега :P) Повярвай ми, песните му много надъхват и по-специално тази![]()
Ще ме прощавате, но след като прочетох темата, това ми се струва най-нормалното мнение. Повечето самоубийци не се обясняват как ще го направят, а просто го правят. Пуберите в депресия се обясняват. Стегни се и стига си се жалвала, потърси професионална помощ и положи усилия да се оправиш, а не само да мрънкаш колко ти е зле.Първоначално написано от cigarettekisses
Първоначално написано от FeelMyPain
Първоначално написано от mim4enceto00
Първоначално написано от Millionaire
Не е така.Първоначално написано от Extremescream
В психологически сайт бях чела, че не е вярно, че самоубиецът задължително трябва да мълчи за своите намерения. Изобщо не е изключено драмата й да е достигнала до такава степен, че наистина да мисли постоянно за самоубийство и да си измисля стратегии, следователно и да ги споделя. Просто не е изключено при гледката на всеки по-висок блок самоубийството да е 1вото, което изниква в главата й.
Авторката има нужда да я спасим, затова говори толкова често за това и ни ангажира с намеренията си - това е нейният зов за помощ. Бих я помолила да не отрича, защото може би не съзнава, но наистина не й се мре и иска някой да я спаси от ужасния й живот.
Подсъзнателно тя иска да живее.
Иначе досега да се беше метнала.
Тя не може да преодолее инстинктът си за живот, страх я е да се метне от някоя сграда => живее й се и е по-добре да послуша този подсъзнателен глас : )
А най-добре ще е също, ако осъзнае, че за съжаление и за щастие никой не ни спасява никога. Нито майките ни, нито бащите ни, нито любовите на живота ни, нито някой приятел. Човек в животът е сам и сам трябва да се спаси, сам да си оправи живота. Тежко е и е трудно, затова е "за съжаление". После обаче си постигнал всичко сам, независим си, самостоятелен си, по-склонен си да обичаш себе си, защото си се погрижил да достигнеш някакво по-добро ниво - ето затова човешката самота е "за щастие".
Авторке, не чакай някой да те спаси, ами се хвани в ръце и промени това, което искаш. Вътрешно ти си силна и в теб има живот. В теб кипят някакви "сокове", просто трябва да ги разбудиш, за да почнат да циркулират по-добре и ти пак да разцъфнеш.
Следвай мечтите си, следвай инстинкта си за живот, подсъзнателните желания, дай воля на чувствата си, дай воля на желанията си. Защо ти е да умираш?
Много го мислите.Правите сложни неща прости.Или ти се живее или ти се умира и се самоубиваш.Какъв е изборът ти?