- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Не можем да спазваме диета сами и искаме другарче ;) vol.5
"Мазно" е едно,"мазнини" е друго ...
За мен мазни са пържените неща,дори и месата са ми мазни (с изключение на някои видове риба и пилешките гърди).За сметка на това пък в почти всяка храна има мазнини,т.е. е хипер трудно да се изключат от менюто (а и не е правилно).
Иначе съм съгласна за мита "След 18ч. не се яде"Аз като си лягам към 3-4 сутринта к'во?!Ако ям последно в 18,после си легна към 3 (т.е. не съм яла нищо 9 часа),стана към 10 (айде още 7 часа без да съм яла),докато се разсъня/оправя/направя някое упражнение и става 12ч. ... И к'во?!Остават ми 6 часа,в които трябва да имам поне 3 хранения
Между другото с тия приказки за протеините стигнах до извода,че приемам прекалено малко на денТрябва тия дни да се поровя из таблиците и да видя как най-лесно ще мога да наваксам.
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Мисля, че точно това написах - стегната съм и то си ми е ген. Имам адски стегнати крака, дупе, корем и нищо нито ми се тресе, нито е увиснало, адски тонизирана съм. Но се чудя как да се храня. Засега се справям добре като не ям боклуци, но ми е интересно да прочета още по темата. Между другото с това хранене не изгубих и грам от бюста си, единствено стопих мазнините, където ги имаше - по краката и корема, а и малко в ръцете....
А вие вместо да порицавате и да казвате колко е грешно, хайде кажете как е правилно и дайте примерно меню, защото наистина ми е интересно и искам да науча
Не се сравнявай с майка си, защото метаболизма, болестите и менопаузата си казват думата. Стани и ти поне на 40г. да те видим как ще свалиш тогава, пък и една гуша да те хване ще видиш колко е лесно.... и не, не е правилно да се претъпкваш, колкото и здравословно да се храниш организма не бива да се пренатоварва....
Предполагам си дете на 15 - 16г. и още хвърчиш в облаците, но ще пораснеш и ще осъзнаеш какви глупости си писала тук... той форума няма да изчезне...
и още нещо - НЕ СЪМ ИЗКЛЮЧИЛА МАЗНИНИТЕ, както обяви ти на предната страница..........
те лесно се набавят от една сготвена манджа, които ям както описах.... и в много от другите здравословни храни, които не са чипс и кифлички.......
много ми е интересно деца като вас като прочетат нещо някъде и го повтарят като папагали без да помислят...
<- подкрепям те напълно. според мен се храниш нормално само ще теп осъветвам да добавиш и пилешко месо и риба поне 1 път в седмицата. хапвай си и картофи и ориз, понеже не видях да си ги споменала, но може би от бързане си забравила.
Аз съм виждала снимка на тялото ти и наистина смея да кажа, че освен че имаш страхотна фигура сии много стегната то се вижда от формите
mom4e sam
Ям колкото ми се яде. Някои дни повече, други по-малко. Но никога не съм си казвала "ще ям по-малко", защото било "здравословно." Майка ми не се опитва да свали, за да яде малко нарочно, нито е болна, нито е в менопауза. Като нямаш никаква идея, просто не говори.
А ти от една сготвена манджа смяташ, че приемаш здравословни мазнини? пха. Да, рафинираното слънчогледово олио е ОСОБЕНО здравословно. Мазнини от сирене, кашкавал, месо, яйца, ядки. Ако не ядеш мазнини, има опасност да ти спре цикъла.
С примерно меню няма да оправиш. Всеки ден няма да ядеш това, което евентуално ти напишем. Трябват ти протеини, мазнини от нещата, които по-горе изброих и по-полека с въглехидратите (плодове, варива, ориз, картофи и така нататъка). Всичко си е до баланс, не просто да ядеш по-малко манджи и да мислиш, че яденето ти е особено здравословно.
п.с. : Зори, наваксвай протеините с животински продукти. Не е нужно да е месо винаги.
Последно редактирано от FuckingFreak : 06-19-2012 на 08:48
...но във тебе като рана
ще пари мисълта, че две неща
не можеш никога да си възвърнеш:
Живота да избавиш от смъртта
и времето назад да върнеш!
"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
"Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."
А като сме заговорили за грамажи ... Някой ще ми каже ли и с М и В как стоят нещата?!Ясно,че П е около 1-2 гр. за килограм,а при другите две?!
Сори,признавам си,че ме мързи да търся,а и нета ми е хипер бавен днес![]()
Много е относително. Знам за НВД, че В трябва да са от 0,8 до 1,1г за кг телесно тегло, но за по принцип не знам и аз търся това... А М се старай да ги държиш и тях около 1г на кг, защото проблемите с хормоните не са си работа.
...но във тебе като рана
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
чакай сега, аз пишех на зориту...
последно, 3oPuTy и Fucking Freak един и същ човек ли са :Д :Д :Д :Д
и това с цикъла бяха пълни глупости... не е истина деца в какви глупости вярвате... още малко ще кажете, че краставиците и доматите са вредни :Д охохохохо хахахаха
ахахахахахах
ааххахахахахаа ох немга :Д
ти като уж имаш по добър режим видяхме те какво тяло имаш :Д пази боже
Мхм,значи от към В съм добреКато си гледам старите сметки В ми е бил все около 1-1,5гр.
Гледам да не го ограничавам много,защото прекалено много ще си стресирам организма (преди В ми е бил към 75%,а сега гледам да не надвишава 45-50%).С мазнините също не съм много добре ама ще ги наваксам със сирене - хем мазнини,хем протеини,а и толкова го обичам
Вече наистина се убедих,че ям твърде малкоИ после защо организма ми свиква да складира ...
![]()
Сега ще си изчисля необходимото количество Б:М:В и ще гледам поне 2-3 дни да се водя по него и в зависимост от това как се чувствам ще видя реша кое да повиша или намаля![]()
уау колко интересно сега цля ден ще мислиш само как да изчислиш колко храна да приемеш... нямаш други цели в живота :ЛД епа тва е да си модерен
Искам да попитам нещо,което сигурно ще ви прозвучи доста глупаво,но просто не мога да си го обясня сама.Как мога да разбера колко грама П,М,В се съдържат в кг. телесно месо.Не знам просто как да го изчисля,а статиите в bb-team са ми объркани пък и честно казано не съм изобщо запозната с нещата.
едит: кои храни са богати на фибри ?
Последно редактирано от Nutella♥ : 06-19-2012 на 09:50
Омг, я бягай бе. Ще смята като иска. Ти като каква се явяваш. Всички спортисти смятат до последния грам. Да, щото цел в живота ни е да изглеждаме добре и нямаме свръзвуков метаболизъм, който да работи вместо нас и ние да си седим по цял ден на гъза.
Видя ме какво тяло имам? Сигурна ли си, къде го видя? Ето ти, нали да го видиш само.
http://prikachi.com/images/463/4910463i.jpg
А това с цикъла е напълно вярно и доказано. Трай си като не знаеш, пак ти казвам, защото само показваш колко НЕобразована си по темата...
Нутела, П М В на ТВОЕТО телесно тегло. Тоест ако си 45 килограма, значи 45x1г (за В примерно)на килограм = 45 грама.
Храни, богати на фибри са зеленчуци, овесени ядки, абе гугъл ще ти каже по-добре мисля.
едит: http://www.bb-team.org/articles/1546...-znaem-za-tyah ето ти направо статийка.
Последно редактирано от FuckingFreak : 06-19-2012 на 09:59
...но във тебе като рана
"Защо?"
тоя скелет ти ли си? невръстно дете в рокля с цип? абсолютно никакви извивки? или от много висене по форумите си нямала време да прибереш чорапа от земята и да си оправиш леглото, ама кифленската поза я има![]()
![]()
![]()
ohohoohohhoh
Какво общо има стаята ми с мен? Да, на 14 съм, ИСКРЕНО ТИ СЕ ИЗВИНЯВАМ, че нямам заформен женски ханш, нито 100см гръдна обиколка. Ходи се гръмни някъде.
...но във тебе като рана
"Защо?"
Хич не й се връзвай
Човек без работа ... До оня ден пускаше чужди снимки в темата за косата,днес тръгнала да спами тук
А и Клеменсия,едни простички сметки като тези не се правят цял ден!Това,че ти явно си пропуснала часовете по математика в началното училище и ти трябват повече от 5мин. за да ги сметнеш си е твой проблем.
Клеменсия с тези манджи за къде си тръгнала въобще да дрънкаш за набавяне на мазнини.Ясно е кво е станало..Храната ти е била адски зле,толкова ,че по-зле не е ставало и като си спряла боклуците и все още ядеш др-те боклуци "квото мама сготви" и сандвичи с лайна (луканка и салам) . Мюслите са пък най-голямата тъпотия в хранителен режим за релеф ,захар захар.Не че няма да свалиш..Въпросът е какво и как
Уау, чета Ви, но не можах да се сдържа. Вие смятате ли, че това, което правите е нормално, ама наистина? <- Това е Реторичен въпрос. Големи професори сте на фона на цялата помия изсипана на куп в гугъл, четете, преписвате и се правите, че знаете. Представям си някой ден като имате деца, защото и това ще стане... искате или не... как ще ги храните? Няма да им готвите нормална храна като ориз и леща, няма да ги кърмите и да им давате пюренца? Или пак ще сте на вашите диети, от които няма да имате кърма и детето ви ще гладува и няма да има естествен имунитет?
или някой ден ще спрете да бачкате щото трябва да почивате през 10 мин да си ядете от храната която трябва за режима ама кой ли работодател щще ви търпи
Или ще му давате ленено семе и варени яйца? :Д :Д Жална да ни е майка с такива тийнове като вас...... брех тази визия брех това чудо бе....
Като гледам никой не е пуснал кой знае каква снимка от тези диети и режими, всички изглеждате съсухрени и изподагрени, единствено ви остава да публикувате фотошопски снимки от списания и да си мечтаете да бъдете такива....
тцтцтц съжалявам че изгубих ценните си 10 мин да ви напиша това и изобщо да ви чета :Д
а пък вие продължавайте с вашите режими които нищо не променят, освен психиката ви, деца....ама ще пораснете и живота ще ви смели и тогава няма да сте толкова устати....
п.п. в натуралните мюсли на никола няма захар
има в другите производителни марки
Колко инфо сме изчели, ти толко книги не си прочела. Може и да не си ми на годините, ама с нищо не показваш повече знания от мен. Доста си заблудена.
Бог да ме опази до възраст, в която да имам деца и ще давам и последните си пари, ако трябва ще гладувам аз, за да се хранят здравословно, а не от баничарницата или пицарията, 'щото нямам време. Ще ги науча, че полезните неща са вкусни и когато видят купечки шоколад по телевизии и реклами, не да точат лиги, ами да не искат да го погледнат. И точно и затова уча усилено - за да нямам шефове и работодатели, с които да се съобразявам.
Айде да си имаме уважението.
...но във тебе като рана
"Защо?"
Аз си мисля, че всяко дете малко или много се радва на вафличка. Не да се тъпче само с това, но и да не бъде гледано накриво, за дето му се е прищяло. Децата не се възпитават САМО от мама и татко. Освен, ако не ги затворите сами вкъщи. На думи е доста лесно да кажеш твоето дете как точно ще се държи, но на практика контролът ни над децата ни никога няма да бъде толкова пълен. Няма значение де. Здравословния начин на живот е нещо чудесно, но и там си има някаква граница на вманиачаване. Ако не си лакомия и не ядеш като разпран постоянно дюнери и понички, а си ядеш нормална храна, когато си гладен, ако спортуваш (ама нормално, а не пряко силите си, примерно, болен и залитащ, само и само да не прекрачиш режима) няма как да бъдеш дебел. Всичко останало е донякъде живот в ограничения. Аз нямам мега мощен метаболизъм и като ям си ми се лепи. Досега режим не съм пазила никога. Ям си като нормален човек и спортувам, когато имам време. Позволявам си от време на време и сладки неща, и повече тестено, ама водя активен живот та не дебелея. Почти всичко е до това. Повечето диети, които чета тук са просто едната крайност. Да се пръскаш от ядене е другата.
Както и да е, стегнала съм си бая краката само за 8 дена. XD Ходенето явно наистина е едно от най-добрите упражнения. Ходихме на практика по биология и ни разкарваха буквално целодневно насам натам из пущинаците. Не знам колко километра съм навъртяла, но определено не са малко. Отделно от самите обиколки, най-близкият супермаркет беше на километър и половина, плажът също. Въобще, не съм сядала и си личи.![]()
Хора, ходете.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()