- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Не можем да спазваме диета сами и искаме другарче ;) vol.5
Всички искат да тежат 47? Едва ли. Различни килограми "ходят" различно на всяка една структура.Първоначално написано от BikerGirl
Аз например съм 38 кг. при височина 1.58. Беше шокиращо за мен да разбера това, когато бях при лекарката .. даже жената ме изтегли и на втори кантар, за да се уверя. Тези килограми според нормите са адски малко, но аз пък си се чувствам и изглеждам добре именно на тях. Просто се връщам на това,че е най-добре може да се прецениш, гледайки се в огледалото и със сантиметъра.
38 звучат адски малко от моята гледна точка. В 6-ти клас тежак 27кг.... Само помня, че бях като щека... и всички ми се присмиваха. Ти сигурно си по - малка от мен и затова ти ходят, аз съм на 24г..... трябва да съм 56кг., но не ми е удобно в повече от 52-3...
И сега малко съм се обезверила... дали ще сваля килограми като се храня така...
Защо лошо?Първоначално написано от Rebirthing
Питам,защото една приятелка има нужда да отслабне доста и се е насочила към тази диета,обаче не знае дали има някакви странични ефекти и дали изобщо си заслужава тази диета да се спазва.На 17г. е.
Започна 90 дневната диета понеделник. И горе-долу се придържам към неяНадявам се да издържа до края на тази година. Много неща ме мотивираха и едно от тях е,че едно момиче е издържало 51 дена (от този форум е,четох го в някоя от темите) Браво на нея,надявам се да постигна същия успех
А ето какво ядох:
Понеделник:
Закуска: Ябълка
Обяд: Картофи с месо на фурна.
Вечеря: Не съм вечеряла / Не вечерях,защото майка ми беше баклава и следобяд се изкуших и ядох малко,а и вечерта не чувствах глад.
Вторник:
Закуска: Ябълка
Обяд:Картофи със сирене
Вечеря: Пак същото,но по-малко. / Пила съм само една чаша натурален сок и изядох една круша вечерта
Днес,сряда:
Закуска:Ябълка
Обяд: Миш маш
Вечеря: Може да вечерям пак миш маш,но ако не чувствам глад няма да ям.
once they see you doing better without them,that is when they want you back !
^ Не зпазваш диетата правилно! НЕ МОЖЕ да ядеш картофи със сирене или с месо. Месото и сиренето са САМО в първия ден (белтъчини), а картофите са за втория (бобови и варива) Също така сока ти се счита за едно хранене.
УБИЙ СКОРОСТТА - СПАСИ ЖИВОТ !
Това, което винаги съм била, утре ще ме прави нещо по - различно
Точно и аз това щях да напиша. Менюто няма нищо общо с 90-дневната диета.Първоначално написано от katii
Иначе е супер лесна за изпълнение....
Ще свалиш, но успоредно с това сваляне на килограми - ще си дойде и отпускането на тялото ти. Така че се връщам на упражненията и спорта, с които трябва непременно да се захванеш.Първоначално написано от BikerGirl
Аз съм на почти 15. А 4-5 клас бях едно буренце .. може би съм имала 50 кила даже. Реших да се захвана с диета още в средата на 5-ти клас, за което адски много съжалявам. И сега съм си, както казах, 38 с дрехи. От всяка гледна точка са ми малко килограмите, но аз виждам,че съм си нормална като телосложение. Това е най-важното.
Ето статия за рисковете:Първоначално написано от titinkaa
http://www.belchohristov.com/74.html
и още:
http://www.belchohristov.com/7618.html
katii, ясно, че месото и сиренето принадлежат към протеините, но картофите са богати на въглехидрати. В 90 дневната май има въглехидратен ден, не би ли следвало да са в него, тъй като така или иначе не спадат към бобовите... ?!
^ И аз винаги с всеки съм спорила по този въпрос, защото знам, че картофите са въглехидрати и не би трябвало да са в бобовия ден, но понеже го водят и ден за варива, карфоти можело да се ядат... И според мен това не е правилно,но така пише в диетата..![]()
УБИЙ СКОРОСТТА - СПАСИ ЖИВОТ !
Това, което винаги съм била, утре ще ме прави нещо по - различно
Както казаха и другите, не може месо с картофи или със сирене.. старай се от началото да си стриктна, защото ще свикнеш с прегрешенията и няма да има резултат. Иначе спокойно, след около 3-4 седмици ще свикнеш и режима ще ти стане приятен.. аз изкарах 70 дни и не ми се искаше да прекъсвам, но трябваше.. Успех!Първоначално написано от wonderfulife
![]()
Зависи от сиренето.Вероятно е по-добре да го изключиш от менюто си,защото повечето имат повече мазнини отколкото протеин в 100 грама (тоест не спазваш принципите на разделното хранене)Първоначално написано от katii
4 ден.
З:2 малки(ама много малки ;д) мандаринки
О:банан
В:Банан + половин портокал
♥♥Stefan&Elena♥♥ STELENA IS CLEARLY THE BEST. ♥
ЛЕЛЕ! Браво на теб! А за тези 70 дни ..колко кг. свали?Първоначално написано от n3ri7ka
![]()
♥♥Stefan&Elena♥♥ STELENA IS CLEARLY THE BEST. ♥
Прочети коментара ми на последната страница от старата тема, там съм писала: (извинявай, но нe ми се пише пак)Първоначално написано от IhaveSwag
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=426483
Отчет за днес:
З cereals 150 ккал
О гъбена супа 200 ккал
СЗ грозде и шоколад 350 ккал
В печено месце и малко сирене 350 ккал
Хора, какво мислите за невечерянето?? Една приятелка е система -60 и невечеря? Мислите ли, че така ще отслабне (или ще задържи).. защото по дяволите, само за това говори![]()
..Когато погледна в очите ти.. сякаш светът свършва...
Аз съм на 90 дневната пак.Днес ми е втори ден..![]()
Предния път като я правих свалих 7кг-Сега нямам кой знай колко,но ако сваля 5 примерно ще съм много доволна.
Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.
Кантарът ми е развален, днес го осъзнах. Слагам две гирички общо 4кг. и показва 3кг., а като се качих показа 60кг. <----![]()
Иначе като се гледам в огледалото изглеждам леко понамалила обиколката на крачетата, просто не са така поддути, корема ми е прибран и плосък, явно от хапване си се е понадувал...
Вчера си позволих да ям малко повече черен шоколад. Взех си го за цяла седмица напред.
Днес имам много натоварен график, защото съм и по задължения, които ще ме държат все занимаваща се с нещо, но менюто ми горе долу е пак същото.
З: Мюсли с кисело мляко 2%
О: Картофи с пушено сирене, гъби
В: Мюсли и ако по - късно огладнея малко грейпфрут или ябълка.
Вече мина седмица от диетата ми
Успех на всички отново! Дано скоро се изкуфаме със снимков материал от преди и след.
Аз вече сериозно се захващам с 90-дневната. Без никакви прегрешения до Коледа, НГ и тнт. Тогава не знам какво ще се прави...![]()
Менюто ми за днес ще е:
З: вече закусвах с 2 ябълки
О: 2 варени яйца със салата от зеле и моркови
после отивам на училище и там ще хапна ябълка
В: 1 варено яйце със салата от зеле и моркови
На салатата от зеле и моркови слагаш ли олио, зехтин или майонеза, нещо за овкусяване? Че и аз имам много зелки и моркови и се чудя да си направя.
Може да сложиш зехтин вместо олио, по-здравословно е. Аз слагам и сол, но не прекалявам.![]()
Не ми се отварят линковете.Първоначално написано от Rebirthing
Ок, цитирам тогава:
Диетите с много мазнини и малко въглехидрати може да се окажат опасни по куп причини. Преди всичко, този тип диети могат да повишат нивата на киселинността в кръвния серум и да намалят обема на калия, което може да предизвика няколко опасни реакции:
1. Нарушаване на сърдечната функция /аритмия/
2. Създаване на условия за ацидоза /нарушаване на калиевия баланс/. В следващите статии ще разгледаме това по-подробно.
3. Начало на проблеми с бъбреците
4. Повишаване на нивата на липидите в кръвта, което може да доведе до напрягане на сърцето.
5. Намаляване на гликогена /което води до дехидратация/.
Теорията на ограниченията не действа и може да предизвика сериозни здравни проблеми у нищо неподозиращия спортист. Много професионалисти в здравеопазването категорично отричат ползата от диети, бедни на въглехидрати богати на мазнини и протеин. (Newman, S.R., Williamson, B.: Survey of very low caloric weight-reduction diets I. Novelty diets. Arch. Int. Med., 143:1195, 1983.).
От втората статия:
Аргумент I
Без въглехидрати няма инсулин! А знаете ефекта му върху растежа, чрез вкарване на аминокиселини, глюкоза, креатин и т.н. директно в мускулните клетки, нали така? Мощните му (на инсулина) антикатаболни свойства са от решаващо значение сутрин след сън и веднага след фитнес тренировка. Ако в тези два важни момента не покачите нивото му, лишавате гладуващите мускулни клетки от важните хранителни вещества и дори извличате отложените в тях, забележете, амоникесили за енергия!
Аргумент II
Без инсулин отделяте повече кортизол – от надбъбречните жлези. Излишният кортизол причинява директна загуба на мускули, намалявайки усвояването на аминокиселините в тях, преразпределя (и увеличава) отлагането на подкожна мазнина, насочвайки я към корема, увеличава задържането на натрий от тялото и ускорява изхвърлянето на калий. Това са двата минерала отговорни за активността на пренос на хранителни вещества от двете страни на клетъчната мембрана – т.е. отговорни за транспорта извън и вътре в клетката.
Аргумент III
При повече кортизол спада продукцията на щитовидната жлеза – един от големите минуси на дългата диета с нула въглехидрати. Излишният кортизол не само подтиска това производство, но и ензима, преработващ по-малко активния щитовиден хормон Т4 в далеч по-силния Т3. Така метаболизма спада и топенето на мазнини става много по-трудно (затова по средата на такива НВД се стига до застой).
Аргумент IV
Повече кортизол означава по-малко хормон на растежа! Привържениците на НВД твърдят например, че тази диета им засилвала секрецията на растежен хормон, но това не е изобщо вярно. Тя повишава производството на неговият антагонист: соматостатина.
Аргумент V
Излишният кортизол нарушава съня ви! Кортизолът е най-висок сутрин (той ви помага да се събудите) и най-нисък през нощта, с различни колебания през деня. Когато този цикъл се наруши, нивото на кортизол остава високо и нощем се чудим защо не можем да заспим.
Момиичета, здравейте.. отново![]()
![]()
доста дълго отсъствах от темичката, липсваха ми полезните ви съвети![]()
Аз правих 90 дневната диета около месец и половина и резултатът беше повече от удовлетворяващ, но всички от обкръжението ми се постараха с общи усилия да ми развалят хубавото режимче, защото решиха, че съм МНОГО отслабнала. Истината не беше точно такава.. свалих около 6-7 кг, което ми се отрази чудесно![]()
После започнах да хапвам доста, защото бях подложена на доволно количество стрес и ефектът беше.. + 2-3 кг. Сега започнах отново диетката, вече ми е 13ти ден. Тревожи ме това, че ми става лошо, прималява ми.. особено като пия вода.. загубих апетита си и като цяло май стомахът ми доста се е свил.
Не знам как да постъпя, дали да я спра ?
Същевременно започнах и масажи с мен против целулит, които допълнително намаляват обиколките на бедрата и дупето ми.
Не е важно какво притежаваш, а с кого го споделяш..![]()
Има хора, които получиха най - доброто от мен.. и въпреки всичко ме предадоха.. Има и такива, които видяха и най - лошото от мен.. но никога не ме оставиха..