- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Не можем да спазваме диета сами и искаме другарче ;) vol.5
За големината на краката й, ханшът е тесен, иначе като цяло не е. Аз също бях горе-долу като теб в началото, но аз съм съвсем различен човек, с други форми и размери... Ако смяташ, че имаш какво да свалиш, един добър хранителен режим никога не е излишен.
За въглехидрати, протеини и мазнини съм ти написала още по-горе, преди да дадеш мерки.
...но във тебе като рана
ще пари мисълта, че две неща
не можеш никога да си възвърнеш:
Живота да избавиш от смъртта
и времето назад да върнеш!
"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
"Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."
Щом си на 13 години стига мисли за тва и онва....
Смятам, че за да отслабнеш трябва да приемаш по-малко калории от колкото изгразходваш. Ако искаш да задържиш тези килограми при заседнал начин на живот 1800 калории трябва да приемаш дневно. Кажи колко искаш да свалиш и спортуваш ли, ако да по колко пъти седмично ?
Колкото до мазнините, въглехидратите и протеина, стойностите варират. От 10 до 30 процента от всичките ти калориите трябва да идват от протеина, въглехидратите трябва да са от 45 до 65, а мазнините от 25 до 35 процента.
Размени процента мазнини и въглехидрат и горе-долу ще си близко
Здравейте! Момче съм,на 13 години,ръст 167см и тежа 76 килограма.Бихте ли ми препоръчали кои храни да ям и кои да избягвам,както и някакви упражнения?Много ще съм ви благодарен!
ВМ-НВД противоречи на всички съвети за здравословното хранене дадени от компетентни хора от европейски/световни здравни организации. А 13 годишни на подобни режими са ми направо смешни. Едва ли момичето е тръгнало да прави мускули.
Избягвай боклукчивите храни от веригите за бързо хранене, както и продуктите от бяло брашно и такива с много бяла захар. Намали газираното и пърженото. За цялостен хранителен режим мога да ти препоръчам само диетолог. Упражнения - кардио, бягане, скачане на въже, може да потърсиш и упражнения за начинаещи в бб-тийм. Ако искаш да тренираш във фитнес, избери си някои и се консултирай с треньора на място, могат да ти изготвят дори и хранителен режим.
За здравето се твърди точно обратното .. ВМ-НВД трябва да се спазва цял живот,точно заради това..Тук не мога да споря и разсъждавам,защото това не е нещо забелижимо и да можеш да си извадиш извод,че точно заради храната си здрав.Не,че не става,но някак си на 18 години не ми се вързва да правя различни хранителни режими ВМ-НВД НВД ВВД и тн и да си пускам изследвания и да гледам кое как влияе на здравето ми.
Тааа за какво говорихме?? http://spider.noxis.net/pub/fit/FITNESS.PDF Надолу след 34та 35та страница започва за яденето
И сигурно за да си набавиш всичкото това количество мазнини трябва да блъскаш само млечни продукти. Тогава нека спомена, че 40 процента от световното население не е способно да разгражда правилно прясното краве мляко, което би следвало да показва, че млечните храните не могат да бъдат основен хранителен източник на цялото световно население. Капацитетът на организма за добив на енергия от въглехидрати е най-голям. Това би трябвало да подсказва, че хората са създадени да се хранят предимно с въглехидрати. Така е устроен човека, другото е псевдо-наука.
Broscience е твойто в момента...Никой не ти е казвал за млечните продукти ,а процента не знам как точно го изчисли. Явно не си чела,та на въпроса защо въглехидратите се натрупват като мастни депа не отговори,та може би пак прегледай.Като гледам себе си режимът е чук,с малко храна без въглехидрати и с умерено количество мазнини.
Не са ли точно въглехидратите 'предпочитаното' гориво от организма?
...но във тебе като рана
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
Са, поне на мен това ми преподават по биохимия. Освен това, ако теорията за въглехидратите беше напълно вярна, защо веганите, да речем, не са всички дебели? Щото по тая логика би трябвало да са, със сигурност консумират повече от грам въглехидрат на телесно тегло.
Бтв чувствам се прекрасно на режима, колкото и странно да звучи, имам голям апетит, обаче нито ми се подува стомахът, нито ми е отпаднало, а не съм правила зареждащи дни и въглехидратите ми се въртят около 40 и нещо на ден. И все пак смятам да веганствам идния месец. Много ще ми е тегаво с млечните и сиренето, но ще ги откажа наведнъж.
Аз пък май мръднах с едно кило нагоре и засега подозирам, че е мускул. Искрено се надявам. Че нещо толкова хилава никога не съм била.
А може и вода да е, само напразни надежди.![]()
...но във тебе като рана
"Защо?"
Може и вода да е, аз днес по чудо не съм яла много сол, а иначе направо прекалявам... и то не си соля нищо, просто в сиренето има много явно, а аз си хапвам.
Ако е мускул, още по-добре.![]()
Вода може да е, ама и аз не съм яла сол. Единственото повече сол ми идва и на мен от кашкавал и сирене. А може би просто трябва да спра да си внушавам.
...но във тебе като рана
"Защо?"
Никой не казва за това колко са дебели и дали са..Тук не говорим за мускули мазнини и как да ядем да качим или свалим,а че тялото предпочита мазнините като гориво и за това излишните въглехидрати ги складира като мазнини,всичко дето не се гори..Та питай патило,като преди бях с 500 гр въглехидрат на ден понеже така нали трябвало и то без да пробваш няма да усетиш..Та само талията ми порасна и шкембе пуснах даже горе , постоянно надут корем и газове,пълен ужас.Сега вече като свалих 10 кг е далеч друга работата
Ама ти знаеш само да повтаряш 'broscience' . А процента не съм го изчислила аз, ами учените, така че не мога да коментирам кое как е, но все пак предпочитам да се оповавам на тях от колкото на 'мнооооооогото експерти с опит'.
Това становище което си ми пуснал е толкова анти-научно, че просто няма накъде. Тъй като виждам, че е от сайта на спайдър спорт, ще кажа само, че администратора на този сайт /и форум/ който нагло пропагандира ВМ-НВД не си е правил изследвания повече от 10 години. Да, сигурно точно той е 'експерт с опит' на който може да се вярва...
`
Та все пак не съм открил топлата вода ,знаело се е доста години преди аз да знам въобще какво е хранителен режим.
http://www.second-opinions.co.uk/fat-not-protein.html
Та като ти казвам,че хиляди хора са на този принцип,та пускат и изследвания.Та си мисля,дали тези хиляди хора не са наред или нещо има в теб.Гадая ...... Та въпросът само за здравето думам,иначе има хора дето ядат по 300-350-400 гр въглехидрат на ден и си имат преса целогодишно..Ген и тренировки +TDEE
500 гр. въглехидрати са адски много, изобщо над 300 гр. си е много. Колкото до това дали си пускат изследвания, да пускат си, дори имаше един в онзи форум който си мислеше, че общ холестерол 6 и нещо е много яко и 'здравословно', те не само, че си пускат изследвания но и си измислят нови референтни стойности особено щом се отнася до холестерол, кръвна захар и еретроцити.
Аз говоря за бб-теам..Ти не знам за кво говориш.. Сега някой път по 50-60 гр въглехидрат съм имал друг път около 150-200 (напоследък) Толкоз и протеина някъде а мазнините колкото дойдат от 8те яйца и киселото мляко и ако ям свинското там
Чета ви мненията от дооста време и наистина ме изумявате с някои изказвания.Ясно е, че всички сте големи експерти за храненето, признавам, че аз съм далеч от вашето ниво, но все пак е пределно ясно, че нито един режим, било то и най-перфектният за вас, не е еднакво ефективен за всички. Какво лошо ако човек яде и по 300 гр. въглехидрати на ден, ако така се чувства добре?? Не съм достатъчно компетентна, затова давам пример със себе си: в менюто ми присъстват най-вече въглехидрати, всеки ден ям по 2-3 кг.плодове, отделно от останалите ми хранения, в които задължително присъстват и месо, и млечни продукти.По вашата логика излиза, че трябва да съм 100 кила, а аз едва закрепвам 40.
И тук не искам FuckinFreak да ме напада с поредното си мнение, че не всички имали свръхзвуков метаболизъм, просто проумейте, че за едни този режим е добър, за други - не.Ако вие се чувствате добре, чудесно, но спрете да убеждавате останалите, които не го одобряват, че това е ама нааай-съвършеният режим. И най-важното:вманичавате се прекалено много колко и какво ядете, а тези крайности са опасни, пак от опит ви го казвам. Животът ви няма да свърши ако надвишите дневното количество въглехидрати, примерно.
Хайде, успех на всички с режимите и стига вече безсмислени дрязги.
Само защото някой е престанал да ти липсва, не означава, че си спрял да го обичаш. Просто си свикнал него да го няма ...
Нямам никакво намерение да те нападам, защото скоро и моите въглени може би ще се качат на толкова. Планирам проба за веганство.![]()
...но във тебе като рана
"Защо?"
А какъв точно ти е опита тогава с различните типове диети след като не си се вманиачавала,следователно не ти пука особено ,не броиш грамажи и тн..
А това,че сега си добре така,не значи че инак не може да си по-добре.Та 2-3 кг плодове ми звучи наистина много смешноЗависи и какви са