.
Затворена тема
Страница 84 от 100 ПървиПърви ... 347480818283848586878894 ... ПоследнаПърви
Резултати от 2 076 до 2 100 от общо 2493
    Фен Аватара на marichela
    Град
    Във фабрика за дъвки
    Именно затова ви посъветвах да не се вманиачавате, защото аз самата преди време направих тази грешка и още не мога да я преборя, увредих си психиката и отношението към храната за цял живот. Много е тънка границата между това внимателно да избираш правилните храни и да се вманиачаваш в така нареченото "здравословно" хранене
    И не, сега изобщо не съм добре, бих предпочела 100 пъти да съм като преди - вярно, начинът ми на хранене беше далеч от здравословния, но бях по-щастлива от сега, когато постоянно пресмятам кое трябва и кое не трябва да ям.Отделно и като знам колко притеснения създавам на родителите си..
    Плодовете не знам защо ги заклеймявате като бомба съм закъснител, според мен няма нищо по-хубаво от солидно количество сезонни плодове.
    Само защото някой е престанал да ти липсва, не означава, че си спрял да го обичаш. Просто си свикнал него да го няма ...

Мега фен
    Зависи какви са плодовете..И като говорим за подобно количество е добре да прочетеш за фруктозата и проблемите ,които причинява в по-високи количества.

Мега фен Аватара на FuckingFreak
    Е, естествено, че сигурно няма в предвид 2 кила банани. Натуралните продукти, които са дар от природата са най-доброто нещо, което можем да даваме на организма си, но с мярка! Ето малко инфо:
    Направени са редица изследвания, доказващи, че фруктозата занижава чувствителността към инсулина в организма и влияе на метаболизирането на мазнините. Тези промени повишават сърдечно-съдовия риск. Установено е, че при консумация на фруктоза мазнините се отлагат предимно около вътрешните органи и по-малко в подкожните слоеве. Според лекарите приемът на голямо количество фруктоза в съчетание с висококалорична и богата на мазнини храна може да доведе до лептинова резистентност, като по този начин се затруднява поддържането на баланса между хранителния прием и енергийните нужди на организма. Според някои специалисти фруктозата в растенията не може да предизвика лептинова резистентност при здравите хора, независимо от количеството плодове, които поглъщат.
    ...но във тебе като рана
    ще пари мисълта, че две неща
    не можеш никога да си възвърнеш:
    Живота да избавиш от смъртта
    и времето назад да върнеш!

"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
    "Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
    "Защо?"
    "Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."

Супер фен Аватара на bathory
    Град
    У Цецови..
    Ама не ви ли омръзва от това безкрайно броене. Когато ви се яде шоколад - яжте шоколад, когато ви се ядат плодове - яжте плодове. Това е знак, че на организма му липсва и си го иска. Никой не ви кара да се тъпчете с тонове захарни изделия и фруктоза. А знаете ли, че хлябът обира налепите по стомашните стени и червата, затова е важен (бял, пълнозърнест, типов), а вие толкова много се стараете да го избягвате. Рано или късно тези липси ще ви докарат нещо. Давайте на организма от всичко, не знаете кое за какво ви помага. )
    Pain is inevitable. Suffering is optional.

Мега фен
    Хаха,това че тялото ти го иска,значи се нуждаеш от него беше много яко! Де да беше вярно и за това,че винаги е на хубаво

Град
    У Цецови..
    А, би ли ми обяснил защо има периоди, в които изобщо не ми се яде сладко, дори може и с месеци /не обичам сладко/, а понякога умирам за него?! Или пък в момента не знам защо, ама ми се ядат млечни и си ям, колкото ми душа иска. И защо да не е вярно, ти гледаш само в една посока - мазнини и протеини и ще стана много здрав, ама това харесва ли му на тялото ти? Сигурен ли си, че се храниш правилно? Отново съм говорила със специалисти в тази област и съм го забелязала със себе си.

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Иска го мозъкът, който може да бъде излъган и пристрастен, но само към протеини или към въглехидрати не можеш да се пристрастиш...Мозъкът може да се пристрасти към глюкозо-фруктозния сироп примерно, но това не значи, че това е безопасно.

Град
    У Цецови..
    Моля ти се, пълни глупости. Хранителни зависимости ахаххаах Вярно, че ги има, ама аз за какво говоря - мразя сладкоооо, но има периоди, в които откачам за него. Не съм пристрастена към млечните продукти, нищо че си ги хапвам в доволни количества.. Големи разбирачи сме всички. Ако е от мозъка щях да разбера, хич не е мозъкът. А нали глюкозата е въглехидрат и към нея можеш да се пристрастиш, ама иначе не може да се пристрастиш към въглехидратите... оххххх

Мега фен
    Мозъкът го иска,свърса се с вкуса..Това,че е вкусно не означава,че е полезно за теб..Що за АБСОЛЮТНИ глупости..Не очаквах подобно нещо въобще от уж трениращ и заинтересован човек

Мега фен Аватара на 3oPuTy
    Град
    в сърцето на едно момче ... (sun)
    Щом нещо ми се яде значи е вкусно?!
    Айде бе!!!Тук не съм съгласна.
    Аз,например,МРАЗЯ мляко и дори не мога да го помириша,но имам по един или два дни в годината,в които си умирам за мляко с ориз.Е,сори,ама за мен млякото въобще не е вкусно ама ей нá - организма ми си го иска понякога.
    Същото е и с разни супи - мразя ги,но се случва по 1-2 пъти в годината да ям,защото просто усещам как организма ми го иска ...
    http://vbox7.com/play:f64c99f309
    Шофирай разумно - стигни жив!!!

И на мен ми се случва така, особено напоследък - доста често. Ядат ми се неща, които НИКОГА не съм опитвала... но си представям какъв вкус имат. Например скоро ми се доядоха скариди, Е да, вярно, опитах. Всичко е в главата ни. Но аз ако слушам моята какво ми казва, тежко ми, направо съм си плюла и на здравето, и на стомаха, и на фигурата.
    ...но във тебе като рана

"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
    "Защо?"

Мега фен
    Аз ако слушам кво ми казва мозъкът до сега да съм 110-120 кг чиста мастна тъкан :; Та като мозъкът до преди 3 години ми казваше да ям дюнер хот дог хамбургер с пържени филии и таратор..Та ежедневно меню беше и то в големи количества.. Та ТОЙ го искаше,ама дали трябва да му угаждам

Мега фен Аватара на koshtramba
    На мен пък ми се ядеше риба тон и от няколко дни само това набивам!
    Пази моториста !!!

Моля те, не карай кола, ако ти е трудно и не забравяй, че огледалата не са аксесоар. Ние сме на пътя и не сме невидими. Благодаря ти.

Град
    У Цецови..
    Цитирай Първоначално написано от DownloadVirus Виж мнението
    Мозъкът го иска,свърса се с вкуса..Това,че е вкусно не означава,че е полезно за теб..Що за АБСОЛЮТНИ глупости..Не очаквах подобно нещо въобще от уж трениращ и заинтересован човек
    Толкова си ограничен, че даже и не четеш какво пише или четеш и не разбираш. Мразя сладко - вкуса, мириса.. но понякога ми се яде. Как да ти го обясня, трябва да си малоумен за да не схванеш. И какво толкова съм казала, че не си го очаквал... офф

Цитирай Първоначално написано от DownloadVirus Виж мнението
    Аз ако слушам кво ми казва мозъкът до сега да съм 110-120 кг чиста мастна тъкан :; Та като мозъкът до преди 3 години ми казваше да ям дюнер хот дог хамбургер с пържени филии и таратор..Та ежедневно меню беше и то в големи количества.. Та ТОЙ го искаше,ама дали трябва да му угаждам
    Е стига, бе. Че к'во му е на таратора?
    ...но във тебе като рана

"Защо?"

Мега фен Аватара на babity
    Нацяло сте се изпръднали с тези диети. Само да кажа, макар че няма да се зачете, че от физиологична гледна точка bathory е права. И че видимо не се разбирате кой какво казва.

Вече от една година не съм яла сладко. Ако утре сутринта изпитам непреодолимото желание да ям нещо сладко, ама без да видя някой друг, че яде, а просто да се събудя с мисълта за сладко, това наистина ще е начина тялото ми да си го поиска, 'щото предния ден не е насмогнало да си осигури отдругаде. Обаче ако утре сутрин си угодя на зора и се надъня със сладко и следобед пак ми прияде сладко, т'ва вече ще е защото ми е било вкусничко сутринта и няма да е обусловено от физиологична нужда, а от чиста лакомия.

Голям фен
    Аз установих, че когато намаля въглехидратите, веднага ми се иска нещо сладко(А аз не ям сладко при обикновени обстоятелства) и когато не съм включила протеини, ми се яде мляко или сирене. Не знам, може и да си въобразявам и, разбира се, не си угаждам,особено когато става дума за сладко, така че не мисля,че става дума за лакомия(и така да е всеки може да я контролира).

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от FuckingFreak Виж мнението
    Е стига, бе. Че к'во му е на таратора?
    Нищо..Просто казвам какво съм ял..Той само таратора май от всички е най-добре,ама много върви таратор с дюнер..

@bathory - права си айде ,нема смисъл да споря с теб.Повече с теб няма смисъл да споря,то да спориш,ама за нещо което си нямаш никаква представа хич не е хубава,дано го разбереш )

Мега фен Аватара на 3oPuTy
    Град
    в сърцето на едно момче ... (sun)
    Вирусе,ти не искаш да го разбереш Никой не казва,че трябва да се тъпчем,както ти си се тъпкал ежедневно с боклуци
    На никой нищо няма да му стане ако един път в месеца хапне нещо сладко,например ...

Между другото някой беше казал,че това било от лакомия Да е*а тая моя лакомия не я е срам!!!Цели 2 пъти в годината (че понякога и толкова няма) да ми се яде мляко или супа ... Пууу ... Позволявам да ме разпънете на кръст и изгорите на клада за назидание на всички лакомии
    http://vbox7.com/play:f64c99f309
    Шофирай разумно - стигни жив!!!

Мега фен
    Нещо май не разбирате за какво е този диалог.. Далеч не е за това дали ще му стане на някой нещо или диети ,но аз се отказах

Град
    У Цецови..
    ^Ти си мислиш, че много разбираш, но по-горните неща много по-знаещи хора от теб и мен са ги казали. (: И не претендирам да съм права, просто ти не приемаш чуждо мнение и за най-малкото нещо спориш. А и някъде бях чела, че храната трябва да се разнообразява, защото рано или късно тялото привиква с нея (ако е една и съща) и спира да си набавя нужните вещества и метаболизмът се забавя, затова и се прави въглехидратното зареждане в НВД.

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от bathory Виж мнението
    Моля ти се, пълни глупости. Хранителни зависимости ахаххаах Вярно, че ги има, ама аз за какво говоря - мразя сладкоооо, но има периоди, в които откачам за него. Не съм пристрастена към млечните продукти, нищо че си ги хапвам в доволни количества.. Големи разбирачи сме всички. Ако е от мозъка щях да разбера, хич не е мозъкът. А нали глюкозата е въглехидрат и към нея можеш да се пристрастиш, ама иначе не може да се пристрастиш към въглехидратите... оххххх
    Между въглехидрати от естествени източници като плодове едва ли можеш да получиш зависимост, но когато нещо е концентрирано както например високофруктозният сироп то може да причини зависимост или поне неконтролируемо ядене, защото мозъкът не получава сигнал, че стомахът е пълен.

Който се интересува може да погледне изследването - Addiction-like reward dysfunction and compulsive eating in obese rats и ролята на допамин D2 рецепторите - https://wiki.brown.edu/confluence/do...ohnson-PDF.pdf, ето го и на по прост езикhttp://www.sciencedaily.com/releases...0328170243.htm

Ако на мен в момента ми се ядат пържени картофки, това значи ли, че организма ми го иска и най-вече, че има НУЖДА от това ? С какво едни пържени картофки, една кола или едни сладки от бяло брашно с подсладител ще задоволят хранителните ми нужди, след като самите продукти са бедни на такива ?

Мега фен
    Нали ти казах,че си права,за кво не си доволна пък сега ?

Защо трябва да рушим темата с излишни спорове? Всеки си знае неговото и си го защитава.
    Всички сме хора и е нормално да ни се дояждат разни неща понякога (да,дори и да не ги обичаме), но е въпрос на избор дали е нужно да ги ядем или не. Няма нищо лошо в това да си позволиш нещо любимо веднъж в седмицата.
    ...но във тебе като рана

"Защо?"

Супер фен Аватара на Jaune
    Rebirthing, обръщам се специално към теб, тъй като от утре започвам да веганствам.
    Съображенията ми са за момента единствено хранителни, тоест не съм ethical vegan и не претендирам за такъв. Защо го правя и аз не знам точно, отдавна ме гложди, интересно ми е, искам да пробвам.
    Та, някакви насоки имаш ли? Консумираш ли мляко от неживотински източници? Какво? Откъде го купуваш? За витамините май съм те питала, но има ли нещо конкретно, което да ми препоръчаш да си купя? Мед ядеш ли?
    Това се сещам за сега. :д

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си