.
Отговор в тема
Страница 3 от 11 ПървиПърви 1234567 ... ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 273
    Фен
    Град
    Pasadena, CA
    Цитирай Първоначално написано от melina88
    Цитирай Първоначално написано от bazingaaaa
    Защо атеистите винаги се държат грубо с вярващите?
    Защото вярващите винаги казват някакви огромни глупости и простотии

За теб глупости за нас истина по-същата логика и ние можем да кажем 4е и атеистите дрънкат глупости ..

Пак почнаха с глупостите

True story.

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    Цитирай Първоначално написано от melina88
    За теб глупости за нас истина по-същата логика и ние можем да кажем 4е и атеистите дрънкат глупости ..
    има глупости и... глупости

Когато някои малоумници започнат да дрънкат за това как няма еволюция и как света е на 6000 години, и как е имало потоп, и как Назарет, Содом и Гомор са реални градове, как на човек му се променя ДНК-то когато стане християнин (I shit you not) и други глупости им се казва че говорят глупости

Когато атеист започне да дрънка за това как повечето религиозни са фундаменталисти, как вярват че sky daddy е реална личност сред облаците и други глупости АЗ им казвам че говорят глупости.

Това визираше колегата. Не че каквото и да каже религиозен пич е глупости безумна.

Има АДСКИ умни и готини религиозни хора, такива които са активни срещу фундаментални идиоти и тн които отричат факти, въпреки че са "от техния отбор" и се очаква да ги поддържат (подобно на мен)
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

^Специално за потопа не си много прав!
    Im back...

Фен
    Град
    Pasadena, CA
    Дори и да е имало потоп, със сигурност не е бил такъв какъвто е описан в библията

True story.

Цитирай Първоначално написано от bazingaaaa
    Дори и да е имало потоп, със сигурност не е бил такъв какъвто е описан в библията
    Естествено! Но потопи е имало...
    Im back...

Супер фен Аватара на SolusChristus
    Цвете мое, "теория" е най-висшето звание, което някаква идея може да получи в научните полета.

Щото вярват на идиотски учения и постоянно се опитват да ни убедят в истинността им. Смешни са отстрани.

Цитирай Първоначално написано от cvetemoe
    В Библията никъде не е казано че света е на 6000 години. Библията на различни места говори че за Бога 1 ден се равнява на 1000 години, така че това за 6000 години са само човешки ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ.
    Числото е изчислено според генеалогиите, които (горе-долу) свързват Йешуа с Адам и Ева. Просто се събират дадените години от него до тях и БУФ - ако той, както е описан в библията, е реален светът ТРЯБВА да е на 6000 години.

Човешките мерки са едни, Божиите мерки са други. Не слагайте знак за равенство между човека и Бога.
    Човек = Бог

...

Или имам доста добър гръмоотвод или човек = бог. И СТРАННО защо "бог" ВИНАГИ е напълно съгласен с идеите на определения индивид който говори за него и са поне малко, ако не тотално радикални, от мненията на бог на другире пичове от същата религия.

Тук имаме npp, soluschristuc, nameless, теб и тн - доста често се налага да спорите един с друг по много теми които трябва да са прости и ясни.

Отделно че е доказано че когато някой религиозен започне да говори за мнението на бог се активира същия център в мозъка който се активира когато говориш за своето мнение. Не този който се активира когато спекулираш за чуждо мнение, това на близък човек или историческа личност, а ТВОЕТО мнение.

Та сори, бог = човек

http://www.bradyns-blog.com/2011/06/inyourhead.html

ПУФ

"Бог мрази педали и аз мразя педали" "Бог не мрази педали и аз не ги мразя"

"Бог е против абортирането" "Бог не е против абортирането"

"Бог е против мастурбацията, капутите, креационизма" "Бог НЕ Е против..."

и така ad nauseam

Това за еволюцията са пак теории, както знаете казва се ТЕОРИЯТА на ДАРВИН.
    Teории са и че Земята обикаля Слънцето, че има атоми, за сегашния гравитационен модел, че Земята е кръгла и тн.

Има такова нещо като хипотеза. То е различно. (И не си и помисляй да изпраскаш свинската глупост "Бхъх, тапак, в накуата има тйориа и зкон!"

Теория означава че има предполагаме характер и не е твърдение.
    fail

Да не говорим че ДНК не може да се надгражда и усъвършенства без намесата на разум който да го направи, ДНК може да се промени само ако от по-сложно ДНК се изгуби материал и това ДНК се трансформира в по-просто, но не може от по-просто ДНК да се образува по-сложно ДНК без да се намеси висш разум.
    TOВА е хипотеза (при това грешна).

http://www.physorg.com/news127667797.html

creation.com ВИНАГИ греши, толкова е смешно

Това означава че е по-вероятно маймуните да са произлезли от човека, а не човека от маймуните, но и това е теория.
    Гледайки какви ги дрънкаш започвам да се съмнявам дали не си и прав за това.

Има и други теории но ще стане дълга и широка, а и целта ми не е да убеждавам някой да вярва или не или да си налагам мнението.
    Целта на предлагането на доказалтества не е евангелизацията и пропагандирането. Аз лично не бих възразил.

Спасението зависи не от отношението на другите към теб (най-малко на атеистите), а от теб самия. А и повечето атеисти по отношение на духовното са толкова объркани, та те по някога сами със себе си спорят. Също вярата не отхвърля науката.
    "Oх, охххххх, ох, ох, ох. Аз съм атеист, ох ох ох. Толкова съм тъп и обърканм искам да лапам пишки, понеже съм атеист оххх. Има бог, няам бог аз съм атеист и съм малоумен, а религиозния педал е много сериозен и умен оххх. Моля ви дайте ми пишки да лапам понеже съм атеист и съм глупав, моля ви!"

Атеисти - тъпаци

Карл Саган - тъпак

Стивън Хоукинг - тъпак

Албер Айнщайн - ... ми написал е че християнството е лайно и е бил иррелигиозен тъй че сигурно и той е тъпак

Бе, тъпаци навсякъде. Не са умни като тебе.
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Тук изпадаме в махленски спорове за нищожни неща,
    Така и не разбрах защо ТОЧНО като приклещиш някой и започва да сменя темата.

а и някои хора се хващат за тях и започват да въртя и сучат безобразия преминаващи дори до богохулство и враждебност.
    Аз не съм.

Освен това в някои мнения ясно се вижда, че под маската на някакъв субективен атеизъм се проповядва чист сатанизъм.
    Ако можеш да ми кажеш и един пример ще съм ти повече от благодарен.

Но съм сигурен че не можеш. Нещо в начина по който даваш да се разбере че под "сатанизъм" не виждаш поредната религия, опит да се почита добра личност, морална система индентична с конвенциалната но базирана на различна интерпретация на действия виждаш някакви малоумици които крещят, точат лиги и пият кръв купена за стотинки от някоя циганска кланница.

Нещо като злите и извратени хора които слушат рок музика и танцуват фокс трот

Срещам и мнения поставящ Аза на мястото на Бога и служещи на култа към Аза, да и това е вид религия култът към Аза.

Всяка монотеистична религия е култ към Азът. Ако ми кликнеш и втория линк от горния пост или си направиш труд да прочетеш придружаващата го реплика ще видиш че имам твърди основания да мисля така.

Хора замислете се малко на кого всъщност сте започнали да служите, замислете се но не от враждебност заради това че може би сте ми се обидили или за да покажете пренебрежение към мнението ми или просто за да се изтъкнете видите ли колко сте умни, а се замислете от чисто сърце.

"Прочети малко история, не мрази другите които са различни, живей си живота възможно най-добре"- какво съм направил?! Можех и да бия чикии на самият Шейтан вместо това!

Дано се осъзнаете, защото смъртта идва внезапно, а после вече ще е късно. Бог да ви благослови.

“Live a good life. If there are gods and they are just, then they will not care how devout you have been, but will welcome you based on the virtues you have lived by. If there are gods, but unjust, then you should not want to worship them. If there are no gods, then you will be gone, but will have lived a noble life that will live on in the memories of your loved ones.”

Marcus Aurelius

Простете ако съм обидил някой.
    Само ме набеди в себичност и почитане на най-деструктивното и зло същество. Но не ме обиди, малко е смешно само и тъжно.

Ако наистина си обидил някой то това е самата ти личност. Но не го осъзнаваш... или го но не искаш да си го признаеш дори насаме.

Или Бог, ако има такава личност. Сигурен съм че би бил доста обиден от отношението ти към фактите и другите.

The Bird of Hermes

Ето и малко материал:

“Ние хората сме в позицията на едно малко дете, което влиза в огромна библиотека, пълна с книги, написани на множество различни езици. Детето осъзнава, че някой трябва да е написал тези книги. Но то не знае как. То не разбира езиците, на които те са написани.
    Детето смътно се досеща, че има някакъв тайнствен ред, според който са подредени книгите, но то не знае какъв е този ред.
    Според мен точно такова е отношението дори на най-интелигентното човешко същество спрямо Бога. Ние виждаме, че Вселената е чудесно подредена и че се подчинява на някакви закони, но само смътно разбираме тези закони. Нашите ограничени умове не могат да схванат тайнствената Сила, която движи космическите съзвездия.” (АЙНЩАЙН)

“Колкото по-дълбоко човек прониква в тайните на природата, толкова по-голяма става неговата почит към Бога." (АЙНЩАЙН)

“Всеки, който се занимава сериозно с наука, постепенно се убеждава, че един Дух се проявява в законите на Вселената (АЙНЩАЙН)

“Колкото повече се занимавам с наука, толкова повече аз вярвам в Бога.” (АЙНЩАЙН)
    Невежа, Айнщайн е Спинозист(натуралист), само си го казва, това му е официалната позиция, като Тери Прачет.

http://en.wikipedia.org/wiki/Albert_...eligious_views

"Богът" за който говори не е твоят. Не е персонификация, не е личност. Просто Вселената. Донякъде и аз съм такъв. Не виждам това като позиция коят влиза в конфликт с атеизма.

“the word God is for me nothing more than the expression and product of human weaknesses, the Bible a collection of honourable but still primitive legends which are nevertheless pretty childish.”

Пак Айнщайн, но за твоята позиция

“Не е възможно да съществува някакъв конфликт между религията и науката, защото те са взаимно допълващи се. ( МАКС ПЛАНК, Нобелов лауреат за физика)
    Аах, аргумент от авторитет "Вижте, големият чичка мисли така и онака значи е вярно". Koлко жалко за теб че има и атеистични нобелови лауреати. Сигурно трябва да се бият и който победи, неговата позиция е вярна?

Всеки може да греши - не виждам как науката да поддържа религията, която включва говорещи магарета, овца която ражда шарено потомство понеже е гледала шарени пръчки, град който не е съществувал, липса на еволюция и тн.

“Първата глътка от чашата на природните науки прави човека атеист, но на дъното на чашата го очаква Бог.” (ХАЙЗЕНБЕРГ)
    Не виждам дъното на чашата, а честно казано се съмнявам и той да го е видял.

Ние – атомът и аз – бяхме задружни до съвсем скоро. Аз виждах в него ключ към най-съкровените тайни на природата, a той разкри пред мен величието на цялото творение и на Твореца.” (MAX BORN).
    Сериозно? Толкова ниско да паднеш?

“Много от учените вярват в Бога. А онези, които казват, че заниманията с наука правят човека атеист, са вероятно някакви жалки хора.” (MAX BORN).
    Ухухухуххх. Това вече ми хареса.

"Блажени, които не са видели и са повярвали!“ - (ХРИСТОС)

"Блажени, които са пиятни 24/7". - (gandalfepi4)

ОH NOES!

И аз мога да цитирам!

1. Creationists make it sound like a ‘theory’ is something you dreamt up after being drunk all night — Isaac Asimov

2. I don’t believe in God. My god is patriotism. Teach a man to be a good citizen and you have solved the problem of life. — Andrew Carnegie

3. All thinking men are atheists. — Ernest Hemingway

4. Lighthouses are more helpful then churches. — Benjamin Franklin

5. Faith means not wanting to know what is true. — Friedrich Nietzsche

6. The fact that a believer is happier than a skeptic is no more to the point than the fact that a drunken man is happier than a sober one. — George Bernard Shaw

7. Say what you will about the sweet miracle of unquestioning faith, I consider a capacity for it terrifying and absolutely vile. — Kurt Vonnegut

8. I believe in God, only I spell it Nature. — Frank Lloyd Wright

9. Man will never be free until the last king is strangled with the entrails of the last priest. — Denis Diderot

10. A man is accepted into a church for what he believes and he is turned out for what he knows. — Samuel Clemens

11. The whole thing is so patently infantile, so foreign to reality, that to anyone with a friendly attitude to humanity it is painful to think that the great majority of mortals will never be able to rise above this view of life. — Sigmund Freud

12. Religion is regarded by the common people as true, by the wise as false, and by the rulers as useful. — Edward Gibbon

13. The church says the earth is flat, but I know that it is round, for I have seen the shadow on the moon, and I have more faith in a shadow than in the church. — Ferdinand Magellan

14. Not only is there no god, but try getting a plumber on weekends. — Woody Allen

15. It’s an incredible con job when you think about it, to believe something now in exchange for something after death. Even corporations with their reward systems don’t try to make it posthumous. — Gloria Steinem

Ами сега?

Може би трябва вместо да ни пука за това което мислят ДРУГИ хора да мислим за себе си?!

Но това е ужасно!

The Bird of Hermes

Това да мислим за себе си е по-лошо от това да се оставиш да бъдеш манипулируем съб-човек, който волево изоставя това което му подсказва сърцето и се оставя в ръцете на доказани антисоциални, глупави зверове???

Какво създание си ти че да виждаш моята позиция като достойна за жал...

Или си просто тъп и объркан и не схвана очевидната ирония която струи на талази от последното ми изказване и по-конкретно онази част където казвам че е "ужасно" да бъдеш мислещ, рационален, истински човек вместо титан доведен до разруха, празна кукла на конци, индивид дарен с красиви и силни очи държащ ги затворени насила?

The Bird of Hermes

Така е, всеки маже да цитира. Може би за това Бога казал че е нужна и вяра.

Значи или някой ти казва какво да мислиш или просто си затваряш очите и "вярваш"?

Хаха

Аз пък, явно, съм будала - факти ценя, доказателства, честност, собствените си заключения.

Вярата е моста на бездната между човека и Бога.
    Вярате е израз на незнание. Нищо друго. НЕ МОЖЕ да е нещо друго.

Вярата не отрича знанието, плътското знание е само предверието на вярата.

Глупости - или знаеш нещо за факт или ВЯРВАШ че е така.

Пример:

Аз ЗНАМ че има бог - иисус дойде при мен вчера, говорихме си, пихме по една биричка и гледахме анатомията на грей.

Алтернатива:

Аз ВЯРВАМ че има бог - haven't seen shit!

Толкова е просто. В момента в който има дори едно истинско доказателство за яхвето християнството ще спре да бъде религия.

Ще се нарича "клонът на НАУКАТА християнство".

Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4
    Това да мислим за себе си е по-лошо от това да се оставиш да бъдеш манипулируем съб-човек, който волево изоставя това което му подсказва сърцето и се оставя в ръцете на доказани антисоциални, глупави зверове???
    Така е, грешен съм, не отричам - ще се постарая да се поправя с Божията помощ
    wut? Какво общо има едното с другото???????

Бог казва че спасява човека чрез вяра, Бог го казва не аз,
    Поправка - БИБЛИЯТА казва това. Кой е съставил библията? Църквата е съставила библията. АЗ не помня да съм получавал мейл от бог в който ми се казва това.

То и в корана пише същото нещо.

К'во правим?

аз съм никой - а ти казваш че нямаш вяра
    Как да имам, когато нямам причина?

Да се ПРЕСТРУВАМ ли че вярвам?

Това би било обидно за бог. Или имам причина да вярвам или не. В момента не само че нямам причина да вярвам ами имам МНОГО причини да НЕ вярвам.

Как мога да съм виновен че търсенето ми на истината ме е отвело до тази позиция?

Когато кажеш на някого който обичаш "не пипай печката ще се опариш", а той отива и пипа печката и се изгаря няма ли да те е жал.
    Не, ще го прасна по главата щото е идиот. (после чак ще ми е жал)

Жал ме защото те обичам,
    ХАХАААА!

ОХ БЛАГОДАРЯ ТИ! Дарът на безпричинната любов! Какво съкровище!

Аз мога да съм самият Дявол седнал на комп и ти, ТИ от всички хора, някой към когото нямам абсолютно никаква причина да изпитвам каквито и да били позитивни емоции ме дарява със празното "не те познавам ама съм чел че требе всеки да се обича и зат'ва ти го казвам."

Обичаш ме?

ЛЪЖЕЦ!

Ако обичаш някой и знаеш че може да му се случи нещо ужасно( което според теб ще ми се случи ако не ме похристиянчиш) трябва да се насереш, да молиш, да просиш, само и само да ме спасиш.

А ти - дрънка как съм бил сатанист, дрънка как съм бил глупав, дрънка как ми е малка пишката, дрънка колко мириша.

ТОВА ЛИ ТРЯБВА ДА МЕ СПАСИ?!?!?!?!?!

Каква загриженост и доброта бликат от теб, като от самият извор на живота!

dumbshit

Отивам да се изкъпя че се чуствам сякаш съм бъркал в кенефа след като ти изчетох обидните глупости

The Bird of Hermes

...

Защо? Какво общо има?

The Bird of Hermes

KAКВООООО?!!!????

Миквеха (кръщенето) е стар ритуал ДЪЛГО практикуван преди християнството.

Той, традиционно, се е правел на много пъти и има почти 100%-ви аналогии почти навсякъде.

Ритуално пречистване, нищо повече. Дори библията не изразява тази идея.

И ДА, кръстен съм. Когато бях толкова дребен та си мислех че попа е певец, приятел на нашите.

Нищо не разбирах И ОПРЕДЕЛЕНО не съм обявявал някаква метафорична, пресилена война на никого. (въпреки че след това ядох една доста странна торта с гадни желирани черешки отгоре, може това да е било някакво знамение, не знам)

Никакво значение няма това. В библията не се ли казва "Или си с мен или си срещу мен"?

Щом има два отбора, а аз не само не съм с, но открито съм против Яхвето с кого ли мога да бъда в неговите и твоите очи?

Точно така - дявола! (ААааааАААаАААаааа!)

The Bird of Hermes

Мега фен
    После защо ....

Ето защо

Aбе ти колко глупаво същество си?

КАК може това което МИ СЕ Е СЛУЧИЛО и което отхвърлям, и което не е било ни най-малко иницирано, камо ли разбрано от мен да е от някакво значение?

Има си непростим грях - отричане не Иисус.

Отричам Иисус.

Ето, току-що си заслужих трилиони, трилиони, трилиони, трилиони, трилиони, милиарди от еони от миллениуми от вечности ужасяващи, зверски, нечовешки мъчения.

Ето видя ли? Няма никакво значение дали си кръстен или не.

The Bird of Hermes

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си