- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Защо атеистите винаги се държат грубо с вярващите?
ಠ_ಠ Бъркаш атеисти с антитеисти - едното е липса на убеденост в твърдение (има бог), а другото е позитивно твърдение, изискващо вяра (няма бог)Първоначално написано от cvetemoe
Aз, бидейки атеист, си оставам на изначалната, дефаултна позиция - липса на религия или вяра в бог.
Това не е нещо което избирам. Просто доказатесвата на мюсюлмани, зороастрийци, сайънтолози и др. не са ми достатъчно убедителни че да им вярвам.
Ако бях антитеист щях да вярвам че няма бог. Това е друго. Тази позиция прави някакво твърдение, моята не (освен това че някой дрънкка глупости и ако се пообразова с учебника по философия от 6-ти клас за 10-ина мин. ще му е от полза–
Атеизъм е позиция. Точно толкова е религия колкото и теизъм е религия.Религията на атеистите е една от най-обърканите, нелогични и безцелни религии.
Освен това атеизъм =/= иррелигиозност, има атеистични религии - пастафарианството например е официална, законно приета религия за най-вече атеисти.
Ако не ти харесва има и други религии, които не изискват вяра в някакви теистични работи - будизъм, таоизъм, шинтуизъм, паганизъм, сатанизъм, джейнизъм, универсализъм и тн.
Тука таме има някаква вяра в някакви божества из гореспоменатите, но те по никакъв начин не са важни за идеята на религията. Примерно будистите си имат Буда (човек) и покрай него типичните за района вяра в стотиците им хиляди мини-богчета на потоци и луната и тн, но те не са свързани с религията.
Тази религия няма никакви основи и правила и всеки атеист си я създава сам за себе си чрез някакви негови си умозаключения за живота и света.
Щото четиридесет хилядите сегашни деноминации на християнството са еднакви нали? Щото ако сега питам 10 християни какво мислят за педалите, или за правата на жените, или за абортите, за метафоричността на библията, или за пари ще получа еднакви отговори нали?
Нее, атеизма е някаква откачена оклукрация и анархия, а ВСИЧКИ християни мислят еднакво.
Освен това ми е и АДСКИ любопитно какви са въпросните правила на религията атеизъм.
Тези хора често са объркани, така че и те по някога не знаят в какво точно вярват и в какво не вярват - зависи къде ще ги отведе ума и фантазията им и в какво емоционално състояние се намират. Днес вярват така, а утре се събуждат и може и да вярват иначе, убежденията им също са доста променливи и често се менят.
Това пък си беше чиста проба обидно - нито Доукинс, нито Саган, нито Хоукинс, нито Хиченз, нито аз, нито който и да е било друг атеист не сме си променяли идеите спрямо (явно) шизофреничните ни и хаотични моментни състояния и бесове.
Както казали терористите от 9/11, и тези които режат гениталиите на децата си, и тези които са измъчвали "вещици", и тези от инквизицията които са измъчвали нехристияни , и тези които са ходили на кръстоностни походи, и тези които са ходили на джихад, и тези които са били католици в армията на Хитлер, и Чингиз хан който е избил 10-ина % от популацията на света, а е пращал специално за християнски мислители и просветители да го научат на ценностите им, и оня тъпак от Норвегия, които изтрепа толкова души сега, и тн и тн и тн и тн.Но от друга страна, аз например, благодарение на атеистите се убеждавам и от житейски опит колко немощен е човека сам по себе си. Така че както е казано "за вярващия всичко съдейства към добро".
Все пак ние МОЖЕМ да погледнем статистики и да се убедим че атеистите:
знаят повече за религиите от религиозните
са по-умни
са по-малко вероятни да убият
са по-малко вероятни да изнасилят
са по-малко вероятни да откраднат
са по-малко вероятни да извършат антиобществена проява
са по-малко вероятни да се разведът
са по-малко вероятни да абортират (хахаааа)
са по-склонни да даряват
са по-богати
са по-по-по-по-по във всяко позитивно оношение освен чуството че sky daddy се грижи за задника ти, и са по-малко във всяко негативно отношение с изключение на пушенето на трева (което не мога да си го обесня всъщност)
Сигурно за това ви е много трудно на вас християните, особенно в държавите в които сте 80% от популацията. То сега ако аз си сложа кръст на вратлето в България или Америка или Канада или Австралия, или Италия, или Франция, или Китай, или Русия, или Испания, Германия, Япония и тн ВСЧКИ хора които ме видят ще започнат да ми дудукат и да ме замерят с развалени яйца.По темата - Христос е предупредил вярващите че ще бъдат мразени, подигравани и упреквани заради Неговото име, от погиващите и предадените на извратен ум.
Не е като добрите стари времена когато християните са били давани на лъвовете, сега е по-лошо.
Което трябва да е хубаво щото пак според статистики престъпленията са по-ниски от всякога, хората водят по-малко войни и са по-малко склонни да умират от болести и глад или да живеят в мизерия.Също е казал че в последните времена злото ще се увеличи, хората ще станат неблагодарни, сребролюбиви, непочитащи родителите си, небоголюбиви, горделиви, ще се предават на лъжеучения и не зачитащи здравата вяра.
С две думи светът е доказуемо по-добре от когато и да било в което и да е отношение.
Злото ще се увеличи но никога няма да надделее над Христовата Църква затова дерзайте.
По тази причина ли атеистите се увеличават, а християните намаляват? (доказуемо е лесно)
Сигурно за това всички атеисти които са служили в армията... не са съществували предполагам?Всъщност атеистите са доста по-несигурни и подаващи се на страхове хора, както се казва страхуват се дори от сянката си.
Я се бегай бе слънчо, толкова жлъч и глупости изля в толкова малък интервал от време.
Какво следва? Христяните имат по пет метра пишки, а атеистите са с по едно око и рога ли?
Баси глупостите. А ако някой тръгва да си мисли да казва че лъжа за това че атеистите сме по-миролюбиви и проспериращи и запознати с религиите ето му:
http://articles.latimes.com/2010/sep...urvey-20100928
http://atheism.about.com/od/atheistf...stsDivorce.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Atheism...cial_behaviors
Koйто се интересува да гледа и това
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6m1NfhZ8Uc0[/youtube]
според мнението ми е доста, просто и елегантно, както и ненатоварващо, но ценно видео от което всеки може да полуюи нещо