Почвам да си мисля, че си грандиозен трол, но ще се понеса с течението за известно време и ще приема ръкавицата за хвърлена.
Тъй, първо... Да пречупваш света през призмата на собствения си мироглед е нещо нормално, но да игнорираш имплицитното значение на думите, та да можеш да си служиш с тях в една дискусия си е чиста демагогия. Не използвах думата "духовност" по начина, по който ти си служиш с нея, дори експлицитно поясних, че духовността няма нищо общо с религията. А в Библията няма такава дума, точно защото религията е, както вече казах, заместител на духовността. Няма да задълбавам в дефиниции, който има желание сам ще се обогати.
След като изяснихме това, ще ти угодя и ще се престоря, че някоя от религиите е "правилна" и че съществува антропоморфната персонификация, която е в центъра и. Сега следва един крайно клиширан въпрос, който обаче ми е любим, тъй като кара голям брой християни да заекват и да мигат на парцали.
Защо християнството е "правилната религия/вяра"?
Ако ми отговориш "Защото в Библията пише така!", ще дигна ръце от теб и ще те оставя да се давиш в собствената си мисловна диария. Това е в случай, че ми отговориш по този крайно кретенски начин, иначе нямам нищо против теб, като изключим религиозните ти възгледи...