- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Защо атеистите винаги се държат грубо с вярващите?
Супер, аргумент за това, че духовност = религия е това, че източник на духа е бог... И сигурно е защото в Библията така пише.Първоначално написано от cvetemoe
Духовност.
npp, това, че казах, че религията е заместител на духовността у някои хора, няма общо с понятията в Библията. Сериозно, като си се хванал на хорото и ще си обсъждаме разни екзистенциални теми, поне се старай да разбираш какво казва другия... Не да си постваме коментари сякаш си водим блог и да се губи диалогичността на дискусията.
И пак не ми отговори на въпроса. Може би се опита, но "защото преди всичко има истински Бог Отец..." не е отговор на въпроса "Защо твоята религия/вяра е истинската/правилната?". Мисля, че имплицитно се подразбира, че за да е правилна то и фигурата, в центъра на въпросната религия, трябва да е "истинския бог". Ще се опиташ ли да ми отговориш на въпроса този път?
П.С. Съгласен ли си да въведеш някаква подреденост и конструираност в коментарите си. Пунктоацията също не е на ниво, изглежда сякаш всичко ти е едно изречение, но това ще го преживея. Просто си прочитай коментара след като го напишеш и всичко ще е наред. Не те нападам, просто ме затрудняваш с тези мисловни спагети.
...