- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Защо атеистите винаги се държат грубо с вярващите?
незнам каква е твоята употреба на думата "духовност", а и по колко ли различни начини тя е била употребявана също не мога да се похваля че съм преброил без да пропусна нещо, но когато свидетелствувах за "духовността", нямах предвид нещата извън вярата, но нещата в рамките на вярата, но първо, какво е вярата?, тя започва от момента, в който даден човек започне да следва/упражнява/практикува някак(-во, -ва, -ъв): вероизповедание, вероучение, религия, трансце(н)дентална медитация, будизъм, хиндуизъм, окултизъм, или каквото и да е от този род, тогава в такива случаи, не знам за друг но поне, на мен ми бе дадено да използвам думата "вяра". Истината е че "вярата", за която се говори в Библията, и по-специално в Новият Завет, е единствено правилната вяра в истинските Бог Отец и Господ Исус Хростос, докато (в "съвременните" преводи на Библията) неправилната вяра там е наричана с думите: "грях", "неправда", "беззаконие", и др., но понеже все пак такива неща трябва да бъдат посочвани някак си и затова поне аз използвах думата вяра в най-общ смисъл обяснявайки за правилната вяра и за неправилната.Първоначално написано от L31h4z
и така, защо аз да съм отговорен(сиреч, виновен) за дейността на някакви хора, които някога си решили да започнат някаква верческа/духовна дейност и да я наименоват с някакво(-и) наименование(-я) под формата на организиция или каквото и да е там?!, не че не ги обичам, но просто не аз съм Богът в (тази) вселена(-та), а и едва ли бих могъл да сторя повече отклокото ми е дадено, например, ти би ли могъл да вдигнеш 5000 кг. без помощни средства но само с двете си голи ръце?!
досега много хора използваха думата духовност просто за да посочат своята или нечия друга верческа/духовна дейност, т.е. такива каквито покочихме по-горе в онова определение за вяра(-та) в най-общ смисъл, (а) да не говорим за още хилядите различни наименования и понятия, които бяха използвани за тези/такива цели, така че, пак повтарям, не става въпрос за невярващи(-те)/нерелигиозни(-те)/неокултисти(-те), понеже те също си имат (така да се каже) духовна страна, но въпросът/темата тук е относно (така да се каже) религията/окултизма
така че, в коя религия вярата е правилна и в коя (е) погрешна, това не мога да отговоря поради редица причини, или поне не с няколко думи, а що се отнася до моята вяра, тя е просто най-нищожна вяра в истинският Бог Отец и истинският Господ Исус Христос, аз по принцип съм "езичник", или казано с по-разбираеми думи, от потребителите, защото нямам даден от Бога "чин", но единствено някакво свидетелство в определеното време, което ме е правило да бъда свидетел на Словото на истинският Господ Бог но все пак по-скоро в категорията на "езичниците" отколокото на "юдеите" сиреч "служителите", понеже според "Писанието" има две категории човеци, "служители" и "потребители", на въпроса, защо моята вяра е правилна?, мога да отговоря с това че, например, аз няма как да отида при истинският Господ Бог и да Му кажа (примерно): "виж Боже, моята вяра е абсолютно правилна, слушай какво Ти казвам, иначе.....", (но) иначе е правилна когато не е погрешна, защото все пак Бог е оставил едни 4-5 заповеди, познати още като т.нар. Постановление "144", които са достатъчен критерий за всеки духовник/вярващ, който иска да е сигурен че вярата му не е погрешна, но все пак трябва да разбира правилно Правилата за да може да се води от тях