Цитирай Първоначално написано от L31h4z
Вече съм почти убеден, че си трол. Сериозно пич, не може да ми игнорираш въпросите толкова успешно, без да се усещаш... Въобще не съм се интересувал от постановление 144, тъй като, както вече казах, то е част от Библията. Това не може да бъде качествен аргумент в какъвто и да е спор (освен ако не става въпрос за фактология, за научна литература, каквато Библията ОПРЕДЕЛЕНО не е).

Ще се опитам за последен път, ако решиш да ме тролнеш - здраве да е:

Защо бога, в който вярваш, е "истинският" бог?

That ought to do it...
обикновенно Бог и духовните неща като цяло са невидими и дори доста неосезаеми за нас човеците, затова е (и) правилната вяра в Онзи, който наистина е истинският Господ Бог, а това е истинският Бог Отец + истинският Господ Исус Христос, просто Го търсиш и Го призоваваш чрез съответните Правилни(Добри) молитви и това е, няма как да видиш невидимото понеже Бог е най-невидимият от всички неща в вселената, но за това е и вярата, за да вярваш в Него, понеже никой никога не е виждал истинският Бог Отец, и затова в Библията можеш да видиш относно вяра(-та) в Него, но не и относно някаква способност чрез която да Го виждаш

"Никой, кога да е, не е видял Бога; Единородният Син, който е в лоното на Отца, Той Го изяви." Йоан 1: 18,

"Никой никога не е видял Бога; но ако любим един другиго, Бог пребъдва в нас, и любовта към него е съвършена в нас." 1 Йоаново 4: 12,

"Искайте(т.е. искайте Добрите неща за човеците от истинският Господ Бог), и ще ви се даде(т.е. и Той ще ги осигури); търсете(т.е. търсете истинският Господ Бог и Неговата Правда), и ще намерите(т.е. и Той ще дойде и ще ви даде да Разбирате); хлопайте(т.е. настоявайте за по-скорошното Осигуряване на Нужните Неща), и ще ви се отвори(т.е. и Той ще ги осигури много по-скоро отколкото иначе), защото всеки, който(т.е. всеки, който по този начин иска, получава; който търси, намира; и на тогова, който хлопа, ще се отвори. Има ли между вас човек, който, ако му поиска син му хляб, ще му даде камък? или, ако поиска риба, да му даде змия? И тъй, ако вие, които сте зли, знаете да давате блага на чадата си, колко повече Отец ви, Който е на небесата, ще даде добри неща на тия, които искат от Него! И тъй(т.е. и така по този начин), всяко нещо, което желаете да правят човеците на вас, така и вие правете на тях; защото това е същината на закона и пророците." Матей 7: 7-12,

"И тъй, аз така тичам(т.е. така се стремя в вярата), не(т.е. не просто) като към нещо неизвестно; така удрям(т.е. така действувам (там)), не(т.е. не просто) като че бия въздуха;" 1 Коринтяни 9: 26