.
Отговор в тема
Страница 13 от 19 ПървиПърви ... 391011121314151617 ... ПоследнаПърви
Резултати от 301 до 325 от общо 469
    Мега фен Аватара на draid
    Хахах, аз в предният пост му показах какво се нарича зима и сняг нагледно.

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    То ти като цяло не си и карал на сняг хах. При -15 няма как да вали мокър сняг, при -25 няма как да се стопи. По морето като цяло вие рядко виждате сняг, какво остава такъв натрупал и задържал се на пътното платно. Казах, че един от най-големите проблеми на задното е теглото, не е единствен обаче. Като цяло от пред е двигателя и за да компенсираш теглото трябва бая да се натовари колата, тя обаче не е правена да се кара с павета в багажника или с торби цимент. С предно може да катериш изключително лесно, да завиваш стабилно дори при подаване на газ и ред други. Със задно, задницата все ще бърза да те изпреварва по завоите и е много по-лесно да го изтървеш. Има много различия в самото каране и неща които го правят по непригодно за каране в дълбок сняг и заснежени пътища. Диференциал иначе има всяка една кола и той няма общо с карането на сняг освен ако няма блокаж.

Ето в такива условия се кара.
    Ее, ама чакай сега... Това, че има 40см сняг покрай пътя, не значи, че караш в 40см сняг...
    Естествено, че всяка кола има диференциал, но при задното той е отзад, на което се дължи и по-доброто разпределение на масите на колите със задно предаване.
    Та кое викаш му е стабилното на предното? За мен е по-важно колата да е стабилна, когато искам да спра, отколкото когато искам да ускоря... При предното, когато си вдигнеш крака от газта рязко и задницата се мъчи да те изпревари и то доста успешно, а при задното това е един от най-сигурните начини за спиране в хлъзгаво време... С предното както и да спираш, винаги спирачното усилие е съсредоточено отпред, а когато задницата ти е два пъти по-лека от предницата, започва да си прави каквото иска.
    Със задно може примерно да не успееш да излезеш от пряспата или да се завъртиш при потегляне, но ти тръгваш от 0км/ч, а се опитваш да спреш от 40-50... Аз предпочитам мизериите да се случват около нулата, отколкото около 50-те.../Не че не можеш да я поднесеш и докато се движиш, де.../ Просто при задното нещата са много по-интуитивни и за това ми се вижда по-подходящо за начинаещи като мен, които имат склонност да се стряскат и да връщат газта рязко при някакъв проблем... Защото, съгласи се, че са малко неопитните шофьори, на които в критична ситуация ще им дойде на акъла не само да не пускат газта, но и да натиснат, ако се налага.
    едит: Да, с това, че снега е сравнително малко и рядко по морето се съгласих, но това не значи, че е особено лесно да се кара върху полуразтопен сняг с тук-таме коловози... Самият ти каза, че около 0 градуса нещата са най-хлъзгави, а там дори и хубавите гуми не помагат кой знае колко...
    Последно редактирано от an7raks : 10-27-2014 на 20:43

Когато знаеш как да караш спирането не е никакъв проблем, а рязкото връщане на газта по никакъв начин няма да накара задницата на кола с предно да тръгне да те изпреварва. Без спор е, че колата с предно предаване, ако тръгне се изискват повече умения да се вкара в пътя и с връщане на газта или набиване на спирачки нещата не се получават. Има голяма разлика и между спиране с ABS и без такъв, дори и на сухо/мокро. Представи си че се изкачваш по стръмен път в лоши условия със задно предаване по път с остри завои, мислиш ли че това задно ще ти помогне много ? Отделно факта, че във всяка втора преспа ще трябва да си викаш някой да те бута за да излезеш. А това на снимките първите две е място което не се разчиства от машини, същото е и с повечето паркинги и малки улици особено когато ти се наложи да излезеш в 7ч и има 40см нов сняг. Ако в тоя случай си със задно ще си останеш там. Дори където аз спирам колите най-често зимата със задно няма да излезеш и с 15см сняг, какво остава за повече. Приеми на доверие, че задното предаване изостава с много пред предното зимно време. Можеш спокойно да степенуваш така нещата 4х4, предно, задно. Като естествено и при 4х4 си има тънкости при поднасяне и каране, тъй като колата се усеща и тръгва да поднася по доста различен начин. Но пък с 4х4 си е голям кеф да се ровиш в преспите особено ако си с кола с постоянно зацепено 4х4 с бавни.

Добре, приемам на доверие... За сега...

Супер фен Аватара на SpiritInBlack
    Щруделче, теб главата не те слуша, шофьор искаш да ставаш. Пилот на космичекси кораб да беше станала, пак щях да се притеснявам. Дано не вземеш книжка, че иначе улиците ще станат едно по-опасно място за всички ни

То по опасно от сега не знам накъде може да стане хах

Повече от фен Аватара на Dollie
    Град
    Moon~ :)
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Абе, да ме прощавате, ама софиянци масово сте такива диваци на пътя, където в никое друго село ги няма...
    Ahahahh същото казват и за нас варненци

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Еее, draid, с тия снимки като ги видях и ми се доходи на планина
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Цитирай Първоначално написано от Dollie Виж мнението
    Ahahahh същото казват и за нас варненци
    Във Варна и района са ме засичали максимум 2-3 пъти за почти година, а като дойдох тук - още на първото кръстовище...
    Отделно, че във Варна много рядко има човек да не дава мигач, а тук много рядко има някой, който да дава и то го прави с идеята, че това му осигурява предимство...

Ами приеми, че София е по-голяма от Варна "само" с 1 000 000 души. Иначе като турците и италианците надали има други толкова сакати в карането в Европа.

Мега фен
    Град
    <3
    Във Варна видях ПОНЕ две мацки да чукват колите пред/зад тях като паркират успоредно на тротоара, че даже им беше забавно, сякаш е нещо нормално..

П.П. След изпита по кормуване, можеш ли от някъде да си кхм.. дръпнеш? видеозаписа?
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Цитирай Първоначално написано от ShtrudeL Виж мнението
    П.П. След изпита по кормуване, можеш ли от някъде да си кхм.. дръпнеш? видеозаписа?
    Провери в Xamster, може да са го качили там.

Ами приеми, че София е по-голяма от Варна "само" с 1 000 000 души. Иначе като турците и италианците надали има други толкова сакати в карането в Европа.
    Е и? Какво като е по-голяма?

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Всъщност е по-голяма с 2 милиона, а голяма част от шофьорите идват от село.

Сериозно ли питаш ? Все едно да сравняваш движението в село и град. Нищо против Варна, просто правя сравнение.

Ясно, че ще е по-натоварено движението, но това не пречи нито на мигачите, нито на това да спазваш законите... Извинявай, ама да те изпреварват отдясно с над 100км/ч по околовръстното и то не един и двама, не ми се струва оправдано...

Е много по-лесно е да се намерят купчина глупаци сред 1.5млн отколкото сред 350хил.
    Последно редактирано от draid : 10-29-2014 на 17:43

Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    Вие да не сравнявате, къде е по голямата селяния ?
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Не констатираме, че сред 1.5млн могат да се извъдят повече глупаци отколкото от 350хил.

Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    Не констатираме, че сред 1.5млн могат да се извъдят повече глупаци отколкото от 350хил.
    Въпросът бе реторичен.

По добре си давайте полезни съвети, отколкото да пишете за безполезни неща, на които всеки е ставал свидетел.
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Е много по-лесно е да се намерят купчина глупаци сред 1.5млн отколкото сред 350хил.
    Напълно съм съгласен тук, но нали провинциалистите бяхме виновни за селянията в София, пък в наще села няма такива изцепки...

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    То селянин не е определение за местожителство, а е състояние на духа.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Напълно съм съгласен тук, но нали провинциалистите бяхме виновни за селянията в София, пък в наще села няма такива изцепки...
    Ако трябва да говорим, то в София сигурно едно 85% са провинциалисти. Аз за софиянец приемам само хора на които корените им са там от поколения, повечето такива са и доста имотни и притежават къщи/големи апартаменти по центъра. Това са хора които са там доста от преди софийското жителство (изключвам ватманите и работещите в кремиковци). Ако си поговориш с такива хора на възраст между 50 и 80 ще разбереш огромната пропаст във възпитанието, манталитета и държанието им в сравнение с днешните "софиянци". Винаги ме е забавлявало как някой идва и ми казва вие от провинцията трябва да се махнете от тука, ние от София сме най. И след седмица си отива на "вилата" в село Х от където е баба му, дядо му etc. Аз не съм от София и макар да живея там от доста време никога няма да тръгна да тръбя "Аз съм софиянец". София към момента е пълна с всичко друго, но не и софиянци. Та в тоя ред на мисли всичката простотия с която се сблъскваш не е от софиянците, а от пришълците от градове и села от цяла България които търсят по-добро препитание. Типичен пример са и морските които идват от големи градове чак в София, представи си след като за вас е възможност за образование/работа/развитие да дойдете от един 300хил град, какво е за един човек от 500души село или 10хил град.

Но да не се отклоняваме толкова от темата. Още чакам десерта да каже кога и е изпита и дали се е подготвила вече.
    Последно редактирано от draid : 10-30-2014 на 10:13

Не, бе, базикам се... Просто е забавно хора, които говорят с груби грешки от сорта на "ходимЕ да ядемЕ", да ти казват да се научиш да говориш правилно...
    Иначе, да, и аз чакам щруделката да почерпи, като вземе изпита.

Мега фен
    Град
    <3
    21ви час, още не е ясна датата, но инструктора ми ми каза, че когато ги свърша и ако съм готова, просто ме записва и ставало бързо.
    Вчера правихме пак леви завои, не ме притесняват сякаш, знам до къде трябва да навляза в кръстовището и да изчакам другите, само все още ме притеснява червения светофар да не светне докато съм вътре (както стана вчера ) Ама минаваше един автобус, който нямаше как да не пусна, когато ми светваше жълто и червено съответно и имам чувството, че това зелено държи супер малко бе, мф..
    Ох и на кръговото се пообърках предния път..
    Когато искам да завия наляво на кръгово, давам мигач за наляво още докато съм извън него ли? Т.е. малко преди да навляза в него? А когато си продължавам направо, не давам мигач, но като стигна до първия десен изход, трябва ли да дам ляв, за да знаят, че няма да завивам надясно, или то си се подразбира, че съм за напред, щом не съм дала мигач? :33
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си