.
Отговор в тема
Страница 15 от 19 ПървиПърви ... 5111213141516171819 ПоследнаПърви
Резултати от 351 до 375 от общо 469
    Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Да не се бъркаш с експресната поръчка, защото по мое време бързата беше с 10лв по-скъпа а разликата в излизането си беше +/- 1-2 седмици.

Едит сега проверих. Ако инфото е още актуално обикновената е 25лв, а бързата до 10дни - 50лв. Което говори, че обикновената е над две седмици както и по мое време.

Имах иначе навремето човек в кат и всичко се случваше за 2-3ч, ама сгази лука за съжаление.
    Не се бъркам.

Шофьорската книжка си я извадих август месец. Обикновената беше 30лв, а бързата - двойна по-скъпа. Бързата е до 10 дни, да, а обикновената я водят до 30 дни. Дават ти талонче с дата, която е месец след това. Само дето мен предварително ме бяха предупредили, че няма смисъл от бързата поръчка, защото обикновената излиза за почти същото време. Просто проверяваш онлайн кога ти е издадена и отиваш да си я вземеш. На 10-ти август си пуснах обикновена поръчка, на 21-ви същия месец си взех книжката.

Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението

Обикновената беше 30лв, а бързата - двойна по-скъпа
    Всъщност бързата е около 52 лв.
    Последно редактирано от SHPAIdURmeN : 10-31-2014 на 10:48
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Всъщност аз не виждам една логична причина да дадеш повече пари, за да ти стане книжката готова с една седмица по - рано или с 3 седмици по - рано, освен да ти е много готино, че вече "книжката ти е в джоба" или ако не са ти казали - взел си книжка, почваш след 3 дни работа като шофьор, което не става обикновено.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от SHPAIdURmeN Виж мнението
    Всъщност бързата е около 52 лв.
    Не знам дали е така наистина, защото спомените ми друго говорят, но в крайна сметка - все същото е. :Д Двойно по-скъпо е и не си заслужава, каквото и да си говорим, защото се вади за (почти) същото време (както вече неколкократно споменах).

Алекс, има хора, които живеят в чужбина и нямат възможност да пътуват често, а се нуждаят от нея зад граница.

...
    В този случай съм съгласен. Става дума за останалите случаи.

п.с. Сашо по - ме кефи

Град
    София, България
    Бъгнала съм се. :Д Около мен има 104646 Александровци и Александри, и вече не смогвам.

Извинявай. :Д

Цитирай Първоначално написано от prosto_chovek Виж мнението
    Всъщност ....
    .....
    Хора, не споря с вас, просто до уточних цената на бързата книжка. Поне тази, която е актуална за сега, защото те(КАТ) ще продължават да я вдигат или свалят.
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Бъгнала съм се. :Д Около мен има 104646 Александровци и Александри, и вече не смогвам.

Извинявай. :Д
    Не бе, нищо, просто ми е странно и като цяло не обичам точно това обръщение А по темата да кажа какво се сетих. Разказа ми един познат как негово познати момиче я скъсали, понеже не казала хората да си сложат коланите. Та ми е интересно това възможно ли е или е оправдание като за пред хората?

Разказа ми един познат как негово познати момиче я скъсали, понеже не казала хората да си сложат коланите. Та ми е интересно това възможно ли е или е оправдание като за пред хората?
    Пълнолетните пътници в колата са си абсолютно отговорни за себе си, освен ако не са под влияние на алкохол или някакво упойващо вещество(лекарство, дрога и т.н.).
    Така че историята звучи като мит, но е възможно да си измислят такава причина да скъсат някого.

Ето една друга история:
    По време на изпит (кормуване), докато момичето чака разрешителния сигнал на светофара да премине през кръстовището, един моторист минава с такава близост до Учебната кола, че я докосва с коляно, поради тази причина изпитвания го късат.
    Koeто е доста смешно, като се има предвид, че момичето нищо грешно не е направило.
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Бе и двете истории звучат еднакво недостоверно, ама знаеш ли То по тая логика може да те замери зимата някое дете със снежна топка по предното стъкло и да те скъсат. Обаче забележи, че и в двата случая става въпрос за истории, разказани от момичета. Нищо лично към никого

Обаче забележи, че и в двата случая става въпрос за истории, разказани от момичета. Нищо лично към никого
    Мда, относно това, щях да напиша, че факторът пол не е от значение.
    Бих казал, че е от значение, но след като вече изпита се снима на видео и винаги има свидетел, е той не е много обещаващ, но пък камерата е.
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Това с пола го коментирахме в тая тема. А за камерите е доста тъпичко, че после не можеш да си изгледаш записа, как е думата да видиш какво си правил, защото по различни начини мислиш преди, по време на и след изпита.

как е думата да видиш какво си правил, защото по различни начини мислиш преди, по време на и след изпита.
    преосмислям ?
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

преосмислям ?
    Да видиш най - малкото как си се държал и как си изглеждал отстрани. Според мен е важно.

Да видиш най - малкото как си се държал и как си изглеждал отстрани. Според мен е важно.
    Така си е.
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Мега фен
    Град
    <3
    Днес карах ужасно. :/ И пак минахме по шибаното кръгово, чувствах се като дебил, изобщо не се усетих, че трябва да се оглеждам на изходите, че съм без предимство, мц.. И все забравям да минавам на втора на завоите, или като намаляваме, като че ли да спираме, ама видиш ли няма да спираме, а ще си продължаваме и така.. И се чувствам ужасно. И инструктора ми малко ме дразни на моменти, като ми казва какво да правя.. т.е.. някакви елементарни неща, като това да намаля, да натисна съединител, или просто да сменя на втора, малко след като съм потеглила, неща, които си ги знам, ама като ми говори постоянно на главата и понякога се обърквам още повече.. И ме дразни, че от далече ме кара да намалявам, аз се влача едва, едва, той от 24985345 метра ми казва да намаля още, мх..
    Постоянно си мисля и за шибания изпитващ какъв ще е, ще се заяжда ли, до колко лошо ще ме гледа, прекалено спокоен ли ще е, та да се чудя какво ли си мисли, направо ще се пръсна.. Имам чувството, че ще ме скъсат и ще се отчаям още повече, а толкова много искам да мина..
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Мега фен Аватара на an7raks

По време на изпит (кормуване), докато момичето чака разрешителния сигнал на светофара да премине през кръстовището, един моторист минава с такава близост до Учебната кола, че я докосва с коляно, поради тази причина изпитвания го късат.
    Koeто е доста смешно, като се има предвид, че момичето нищо грешно не е направило.
    ТОВА Е ТАКА!
    Тъпо е, но е така... Води се, че е станало ПТП по време на изпита, което значи, че си аут, независимо от виновника.
    В тоя ред на мисли, ако при паркиране назад не си преценил височината на бордюра и чакаш задните ти колела да опрат в него, но вместо това, закачиш бронята, пак те късат със забележка "ПТП".
    Щрудел... ей това ви е проблема на момичетата... Какво значение има какво си мисли, ако ти караш, както трябва? Какво значение има дали ще се заяжда, ако караш както трябва? Какво значение има кой ще е до теб, ако караш, както трябва? Вместо да мислиш за инструктора/изпитващия/пасажера, се концентрирай над пътната обстановка, трафика и знаците. Няма начин да те скъсат, ако караш добре... А и нямат интерес, щото изпитващите са на заплата, независеща от това колко хора са скъсали.
    Това, че те кара да намаляваш отдалеч, е хубаво! Особено сега зимата. Отгоре на това, ако изпитващия си помисли, че предстои ПТП/стресне се, че няма да спреш/, той има право да ти натисне спирачката, което автоматично значи, че си скъсана.
    Слушай какво ти говори инструктора, вместо да му се ядосваш.../Между другото, и мен много ме дразнеше, като ми дуднеше на главата за всевъзможни тъпотии, но е за хубаво./

ShtrudeL , няма да се шашкаш, когато те изпитват.
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Какво значение има
    Има, защото ми влияе на психиката.
    А и както казах, не съм съвсем уверена в себе си, има доста неща за които се притеснявам, така че не мога да кажа, че ще карам перфектно.. Аз ако това го знаех, да, сигурно нямаше да ми дреме кой е до мен и какъв е, ама..
    Надявам се през останалите ми часове да поизгладя някои работи и да съм по-самостоятелна и не такава паника..
    4XCOKИ

Град
    София, България
    Вземи си допълнителни часове, ако толкова много се шашкаш, Щрудел.

Мега фен Аватара на an7raks
    Ми, едва ли ще се научиш да караш перфектно първите 500 хил. км/и тогава не е гаранция/, така че свикни с мисълта, че няма да си перфектна... Всъщност, никой няма да очаква от теб да си. Изискванията са елементарни и съобразени с времето ти за обучение.

Който го е страх, по - добре да не излиза на пътя. Щруди, е това е проблема, не че не можеш да караш, но се шашкаш и от това се разсейваш и правиш грешки. Карай все едно е твоята кола.

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Ми, едва ли ще се научиш да караш перфектно първите 500 хил. км/и тогава не е гаранция/, така че свикни с мисълта, че няма да си перфектна... Всъщност, никой няма да очаква от теб да си. Изискванията са елементарни и съобразени с времето ти за обучение.
    Ох, колко да са елементарни.. Начетох се и се наслушах на какво ли не.. за какви работи късат не е истина..

И ми е ясно, че дълго време след като (евентуално) взема книжка няма да съм перфектна, просто не искам да правя груби грешки, да влизам в насрещното, да отнемам предимство, да се престроявам в грешна лента и т.н.. на изпита.. дали от невнимание, дали от притеснение.. За второстепенните малки грешки не ми пука, ако мина с тях, просто не искам да правя по-големи.. Страх ме е, че ще направя нещо (дори малко да е) и ще се струпат около мен коли и ще забия на място.. мх..
    4XCOKИ

Мега фен
    Град
    <3
    Който го е страх, по - добре да не излиза на пътя. Щруди, е това е проблема, не че не можеш да караш, но се шашкаш и от това се разсейваш и правиш грешки. Карай все едно е твоята кола.
    Мен не ме е страх да изляза на пътя и да си карам, страх ме е от това как ще се представя на най-важния изпит пред някакъв непознат, който е много важен чичко и бла бла и от който завися (освен и от себе си)..
    В началото, някъде до към средата на часовете си казвах 'какво пък толкова, отивам, карам както мога, пък каквото стане ебаси..', ама сега като му се вижда края и ми става все по-притеснено..

П.П. Изчетох почти всички теми във форума на бгмама по темата От една страна се успокоих, че не съм най-зле, от друга си казвах 'пф, толкова много хора са минали през това и са го преминали, аз ли няма..', от трета наистина прочетох толкова много инфо, че на теория мога да стана катаджия ама мц! Практиката си е практика..
    Последно редактирано от ShtrudeL : 10-31-2014 на 16:27
    4XCOKИ

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от ShtrudeL Виж мнението
    Мен не ме е страх да изляза на пътя и да си карам.
    Така си мислиш сега.
    Като си вземеш книжката и за първи път се качиш в кола - дори не сама, а просто с друг човек, различен от инструктора, и когато осъзнаеш, че от твоите действия зависят животи, ще се стреснеш. А ако не се стреснеш, може би не си емоционално дорасла да си шофьор.
    Не го казвам като критика.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си