.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 2 от общо 2

Тема: Симптоми

Супер фен Аватара на Thrombocyte

Симптоми

Напоследък зачестиха случаите, в които ми тече кръв от носа или имам кървави храчки (и от двете по много). Даже сега като се прибирах едва ли не повръщах кръв, защото през 5 крачки устата ми се пълнеше.
    Тъй като съм параноичен, свързвам кървавите храчки с туберколоза, но съм нямал досег до болен от сигурно 1 година, а и наскоро ми правиха манту и то беше в рамките на нормалното.
    На какво могат да се дължат тези симптоми?
    Respect my authoritah

Супер фен Аватара на ImmortalSportFreak
    Град
    София
    Не се панирай! Щом ти тече кръв от носа,като смъркаш-нормално е тя да ти отива в гърлото и после да ти прави впечатление,че плюеш кървави храчки.. Не се панирай,но отиди на лекар,за всеки случай.Кървенето от носа силно и продължително не е хубаво.Може да е от слаби носни капиляри,може да е от високо кръвно.
    Когато ти потече силно кръв от носа правиш следното - слагаш студени компреси на врата и на челото(например най-лесното - 2 шишета студена вода);навеждаш се напред и притискаш носа си при костта и хрущяла;НЕ пъхаш нищо в носа,дишаш през устата и не се напрягаш.Ако имаш нужда от помощ-приятел да е до тебе и да ти държи компресите на врата и челото.Това би трябвало да преустанови кръвотечението за около 2-3 минутки.
    Успех и дано се оправиш бързо! По-вероятно е да имаш слаби носни капиляри.

"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
    Audrey Hepburn

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си