.
Отговор в тема
Страница 19 от 80 ПървиПърви ... 91516171819202122232969 ... ПоследнаПърви
Резултати от 451 до 475 от общо 2160

Hybrid View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от evropeiski Виж мнението
    офффф,
    вяра е да вярваш че Бог съществува, и че ти съзнателно вършиш делата си заради Него и за да угодиш на Него, ако не вярваш в Бога няма как да вършиш делата си за да му угодиш.
    да но по тази логика можеш да вършиш неправди и да си мислиш че по този начин уж угаждаш на Бог

"Ще ви отлъчат от синагогите(т.е. от църквите си); даже настава час, когато всеки(т.е. когато всеки духовник/вярващ), който ви убие(т.е. който върши/причинява неправда/зло на друг), ще мисли, че (по този начин) принася служба на Бога. И това ще сторят защото (такива доховници/вярващи) не са познали нито Отца, нито Мене." Йоан 16: 2-3
    Последно редактирано от npp : 12-13-2011 на 22:28

Повече от фен Аватара на evropeiski
    еййййй, гандалфе спасявай ме.
    нали всеки човек има грехове, тези грехове могат да бъдат съзнателни и несъзнателни, нали човек се кае и за двата гряха.
    Ти с каква цел вършиш делата си за да угодиш на Бог или на себе си или заради нещо друго, кажи ми.

Мега фен
    еййййй, гандалфе спасявай ме.
    нали всеки човек има грехове, тези грехове могат да бъдат съзнателни и несъзнателни, нали човек се кае и за двата гряха.
    Ти с каква цел вършиш делата си за да угодиш на Бог или на себе си или заради нещо друго, кажи ми.
    истината е че лично аз едва ли ще намеря нещо, с което да похваля себе си, и дори никак не бих могъл да се считам с нещо повече от другите човеци, но все пак в вярата има много важни правила/принципи, понеже именно верческото/духовното беззаконие е причината за грехопадението на човеците, сиреч, за отпадането им от "Христовата благодат", но все пак правилата/принципите в това отношение са лесни и дори направо елементарни: да нямаш друг Господ Бог освен Онези, Които наистина са истинският Бог Отец и истинският Господ Исус Христос(Изход 20: 3), да не си мислиш че знаеш нещо, но по-скоро винаги да се придържаш към правилото че само истинският Господ Бог знае(Изход 20: 4-6), да не употребяваш вярата за лоши/неправедни цели, но само в раммките на Божието Спасение за човеците(Изход 20: 7), да нямаш нещо сътворено от Бога за нечисто, не бива да третираш сътворените от Господ Бог неща като нечисти/сатанински, но дори е редно да бъдат Освещавани(Изход 20: 8-11).....
    Последно редактирано от npp : 12-13-2011 на 22:54

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    да нямаш друг Господ Бог освен Онези, Които наистина са истинският Бог Отец и истинският Господ Исус Христос(Изход 20: 3), да не си мислиш че знаеш нещо, но по-скоро винаги да се придържаш към правилото че само истинският Господ Бог знае(Изход 20: 4-6), да не употребяваш вярата за лоши/неправедни цели, но само в раммките на Божието Спасение за човеците(Изход 20: 7), да нямаш нещо сътворено от Бога за нечисто, не бива да третираш сътворените от Господ Бог неща като нечисти/сатанински, но дори е редно да бъдат Освещавани(Изход 20: 8-11).....
    Добре, ама ти трябва първо да повярваш, че има Бог и след това да изпълниш заповедите "Да нямаш друг Бог освен Мене" и останалите заповеди
    Всичко при тебе ми се вижда доста объркано. Досега не съм срещал човек да говори като тебе подобни неща.

Мега фен
    Добре, ама ти трябва първо да повярваш, че има Бог и след това да изпълниш заповедите "Да нямаш друг Бог освен Мене" и останалите заповеди
    да, така е, Св. Закон на вярата не важи за невярващите/нерелигиозните/неокултистите, също както военният устав не важи за онези, които не са военнослужещи

Всичко при тебе ми се вижда доста объркано. Досега не съм срещал човек да говори като тебе подобни неща.
    няма нищо объркано в Словото на истинският Господ Бог, всичко там е напълно смислено, но за съжаление досега почти не се срещаха хора, които да го свидетелствуат, въпреки многомилионните духовници/вярващи, и това е много тъжно

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    да, така е, Св. Закон на вярата не важи за невярващите/нерелигиозните/неокултистите, също както военният устав не важи за онези, които не са военнослужещи
    Няма такова нещо. Човек трябва да изповяда, че вярва в Христос за да тръгне по пътя на спасението. - това изповядване става чрез кръщение и вяра в Него.
    "Който повярва и се кръсти, ще бъде спасен, а който не повярва, ще бъде осъден." Марк. 16:16

Вярата в Бога прави възможно всяко следващо отношение към Бога.

ухууууу, какво е това самоволно тълкуване. - само духовници, айде де. Доооообре, като го видя ще му кажа.

А Петър им рече: покайте се, и всеки от вас да се кръсти в името на Иисуса Христа, за прошка на греховете

И тъй, които приеха на драго сърце думите му, кръстиха се; и се присъединиха в оня ден около три хиляди души.
    Последно редактирано от evropeiski : 12-13-2011 на 23:49

Мега фен
    ухууууу, какво е това самоволно тълкуване. - само духовници, айде де. Доооообре, като го видя ще му кажа.
    е, нека да не пренебрегваме фактът че няма как в някоя клиника/болница да бъдат допуснати хирурзи/лекари, които не могат да оперират/лекуват пациентите достатъчно професионално, просто няма как, така и най-малкото задълбочените и професионалните вярващи, които не са достатъчно Праведни, няма как да бъдат допуснати за божии служители на истинският Господ Бог

А Петър им рече: покайте се, и всеки от вас да се кръсти в името на Иисуса Христа, за прошка на греховете

И тъй, които приеха на драго сърце думите му, кръстиха се; и се присъединиха в оня ден около три хиляди души.
    да но забележи това, което пропускаш:

"И тъй, нека знае добре целият Израилев дом(т.е. всички духовници и систематични/задълбочени вярващи - това значи "Израилев дом" в Библията), че Тогова Исуса, Когото вие разпнахте, Него Бог (още в/от самото начало) е направил и Господ и Помазаник. Като чуха това, те, ужилени в сърцата си(т.е. бидейки изобличени че са неправедни духовници/вярващи), рекоха на Петра и на другите апостоли: Какво да сторим, братя? А Петър им рече: Покайте се, и всеки от вас нека се кръсти в името Исус Христово за прощение на греховете ви(т.е. за покаяние от вашите верчески/духовни неправди/беззакония); и ще приемете тоя дар, Светия Дух. Защото на вас е обещанието(т.е. Божият завет за духовните служители) и на чадата ви(т.е. и на вашите верчески/духовни ученици/последователи), и на всички далечни(т.е. и на всички друговерци т.е. други/останали духовници/вярващи), колкото Господ, нашият Бог, ще призове при себе Си(т.е. за свои Св. духовни служители). И с много други думи заявяваше и ги увещаваше, казвайки: Избавете се от това извратено поколение(т.е. от фарисейщината, или: не бивайте повече неправедни духовници/вярващи)." Деяния 2: 36-40
    Последно редактирано от npp : 12-14-2011 на 00:07

"И рече им: идете по цял свят и проповядвайте Евангелието на всички твари. ⇨
    Който повярва и се кръсти, ще бъде спасен, а който не повярва, ще бъде осъден."

всички, всииички, не само духовници - довиждане г-н еретик

"А когато се кръсти целият народ, и когато Иисус, след като се кръсти"

Тва интернет е опасно място ( особено за деца), какви ли не хора можеш да срещнеш. (монолог)
    Последно редактирано от evropeiski : 12-14-2011 на 00:28

Мега фен
    "И рече им: идете по цял свят и проповядвайте Евангелието на всички твари. ⇨
    Който повярва и се кръсти, ще бъде спасен, а който не повярва, ще бъде осъден."

всички, всииички, не само духовници - довиждане г-н еретик
    да, добре е Словото да бъде проповядвано не само на неправедните духовници/вярващи за да се покаят, но също и невярващите да бъдат предупреждавани по такъв начин за опасността от верческото/духовното беззаконие така че те да знаят че ако някой се опита да ги вербува в такова отношение да не се съгласяват, а пък що се отнася до "кръщението", то е предназначено само за задълбочените и професионалните вярващи, докато невярващите могат да бъдат спасени и без такова кръщение, тъй като самите те са обектите за спасяване от страна на истинските духовници/духовни служители, невярващите са "плодовете"(т.е. реколтата) на Бога, докато духовниците/духовните служители са "земеделците" (виж. Матей 21: 33-41)

"А когато се кръсти целият народ, и когато Иисус, след като се кръсти"

да, става въпрос за хората, които са се кръстили, или: "когато се кръстиха онези, които искаха да се кръстят"

Израелев дом значи всички християни
    не, виж че онези, за които пише "израилев дом" в цитата по-горе, първоначално не са били кръстени с кръщението от Исус, но дотогава все още са следвали старият завет

Мега фен Аватара на RagioL
    Боговете са мъртви и човекът е оставен сам на себе си.

Ф. Ницше

Супер фен Аватара на Shturrrche88
    Град
    Давай надолу по Рожен, плетох рими, вдигах вежда, май е време вече да си ходя във Надежда...
    Каква беше пиесата?

И тук на Дунав и на Волга, край Вардар и при Кавказ, с кръвта си българска сме горди, светлик тъй древен грее в нас!

Цитирай Първоначално написано от Shturrrche88 Виж мнението
    Каква беше пиесата?
    Няма да кажа пиесата, защото за някои съм сигурен, че ще отидете да я гледате.
    Имаше едно семейство - бащата атеист, единия му син католик, други протестант и бащата беше представен като най-мъдър и винаги ги оборваше (оборваше ги с пълни простотии и за един човек познаващ Библията ясно личеше глупостта, но за някой не познаващ Библията почти със сигурност би се подвел от думите му) Бащата проповядваше пиячка и секс, даже се сбиха с кмета за една жена, която беше спала и с двамата, ама после ги заряза и отиде при трети. Имаше три вида вино и той казваше, че за него това е светата троица . Попът в пиесата беше точно антипод на християнството. И постоянно в пиесата имаше изкази внушаващи колко малоумна е вярата. Пиесата беше по роман.
    Последно редактирано от evropeiski : 12-14-2011 на 10:19

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    Ей евро, нали уж беше много зает и анагажиран с важни и преважни дела от колосални пропорции че да се занимаваш с точките които аз повдигам, къде ги намери тия два часа да си дрънкаш за пълни, тотални глупости с nppто? (ПОПРАВКА: Два часа и половина. 03:30 ранната сутрин трябва да е било в България. Толкова много важни неща явно си имал да вършиш )

Да не би да излезе така че просто не искаш да пишеш на теми които не са ти приятни и лъжеш, за да избягаш от тях? Щото така изглежда.

Само ще адресирам следните ти изказвания:

вяра е да вярваш че Бог съществува

нали уж беше нещо по-трансцендентално бе? То по тази логика вярата ти в бог е АБСОЛЮТНО СЪЩАТА вяра, като вярата която аз изпитвам че космите по задника ми са истински

Значи според теб конкретната вяра и познание за този бог са адски важни? ОК

(ПП Тази заповед е останка от нещо като политеизъм. Не ми се говори надълго и нашироко по въпроса баш сега, но онова за "ние", "аз съм завистлив бог", "не почитай други богове освен мен" и онези части в които се казва че боговете на дадено място са твърде силни че да могат да бъдат покорени жителите им е доста често срещано явление по това време - всички богове са истински, ама там където вярват в тях са по-истински )

Няма такова нещо. Човек трябва да изповяда, че вярва в Христос за да тръгне по пътя на спасението. - това изповядване става чрез кръщение и вяра в Него.
    "Който повярва и се кръсти, ще бъде спасен, а който не повярва, ще бъде осъден.

Абсолютно съгласен съм с тълкуването на това изказване.

100%

Според мен то дава точно това послание.

И не случайно, всеки идиот би го изтълкувал така. Просто това си пише.

Браво....

само дето това означава че една колосална маса хора, повечето хора на планетата в момента и около 90 и нещо % от хората живели някога ще бъдат изпратени на ужасяващи, зверски мъчения, за период от време който би унищожил всичко от психиките им, за нещо за което не са и чували, камо ли разбрали, камо ли повярвали, което автоматично прави твоят бог абсолютно ужасен, кръвнишки, космично зъл, психопат.

Хей, ти го каза. Библията го каза. Аз (говорещ от позицията на логиката) го казавам. Щом има консенсус и ти си окровен с позицията си, ясно може да се каже, че почиташ демон който (пак според библията) ще избере само миниатюрна част от всички хора да не бъдат изпратени от него на вечни мъчения, които сам е измислил.
    Последно редактирано от gandalfepi4 : 12-14-2011 на 09:37
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Мега фен
    тук ще бъдат допояснени и обобщени нещата относно "вярата" и "кръщението", за духовниците/вярващите кръщението се извършва чрез въвеждането им в правилната вяра за духовно служене на истинският Господ Бог, докато за невярващите то се извършва чрез тяхното освещаване от страна на истинският Господ Бог и Неговите истински Духовни Служители

"И тъй, увещавам, преди всичко, да отправяте молби, молитви, прошения, благодарения за всичките човеци, за царе и за всички, които са високопоставени, за да поминем тих и спокоен живот в пълно благочестие и сериозност. Това е добро и благоприятно пред Бога, нашия Спасител, Който иска да се спасят всичките човеци и да достигнат до познание на истината. Защото има само един Бог и един ходатай(или: един Господ) между Бога и човеците, човекът(т.е. Одушевеното Същество) Христос Исус, Който, като своевременно свидетелство за това, даде Себе Си откуп за всички; за което аз бях поставен проповедник и апостол, (истина казвам, не лъжа), учител на езичниците във вярата и истината." 1 Тимотей 2: 1-7,

"всяко нещо, създадено от Бога, е добро, и нищо не е за отхвърляне, ако се приема с благодарение; понеже се освещава чрез Божието слово и молитва." 1 Тимотей 4: 4-5

така че, вярата за духовниците/вярващите е нещо, в което те трябва да действат съзнателно, докато за невярващите е нещо, което те получават/имат несъзнателно от истинският Господ Бог, Който действува вътре в тях наместо/вместо самите тях

"И тъй, где остава хвалбата? Изключена е. Чрез какъв закон? чрез закона на делата ли? Не, но чрез закона на вярата. И така, ние заключаваме, че човек се оправдава чрез вяра, без делата на закона. Или Бог е Бог само на юдеите(т.е. на духовниците/вярващите), а не и на езичниците(т.е. а не и на невярващите)? Да, и на езичниците е. Понеже същият Бог ще оправдае обрязаните(т.е. духовниците/вярващите) от вяра(т.е. ако те упражняват правилната вяра) и необрязаните(т.е. и невярващите) чрез вяра(т.е. чрез вярност, действувайки в тях наместо/вместо самите тях). Тогава, чрез вяра разваляме ли закона? Да не бъде! Но утвърждаваме закона." Римляни 3: 27-31

така че, Добре е да се проповядва на невярващите как (ние човеците) не е добре да бъдем лоши един към друг и че дори е добре да бъдем добри в същото отношение, а който от тях не е против да бъде "кръстен", и ако е напълно достоен, тогава ще може да бъде кръстен без проблем, иначе кръщението не е препоръчително

"всеки от вас дума: Аз съм Павлов; а аз Аполосов; а аз Кифов; а пък аз Христов. Нима се е разделил Христос? Павел ли се разпна за вас? Или в Павловото име се кръстихте? Благодаря Богу, че не съм кръстил никого от вас, освен Криспа и Гаия, да не би да каже някой, че сте били кръстени в мое име. Кръстих още и Стефаниновия дом; освен тия, не помня да съм кръстил някой друг. Защото Христос не ме е пратил да кръщавам, но да проповядвам благовестието; не с мъдри думи, да не се лиши Христовия кръст от значението си(сиреч, от Съвършенната Божия Любов). Защото словото на кръста е безумие за тия(т.е. за онези духовници/вярващи), които погиват(т.е. които вършат верческа/духовна неправда); а за нас, които се спасяваме, то е Божия сила." 1 Коринтяни 1: 12-18
    Последно редактирано от npp : 12-14-2011 на 09:54

^ npp
    Ето ти и още едно цитатче,
    "който вярва в Сина има живот вечен; който пък не вярва в Сина, не ще види живот" Йоан 3

Повече няма се разправям, поне се самоопредели и кажи от коя секта си та да се знае, ама ти и това не казваш.

Мега фен
    ^ npp
    Ето ти и още едно цитатче,
    "който вярва в Сина има живот вечен; който пък не вярва в Сина, не ще види живот" Йоан 3

Повече няма се разправям, поне се самоопредели и кажи от коя секта си та да се знае, ама ти и това не казваш.
    истината е че по естество никой човек не се ражда грешен, така че по принцип всеки един човек има истинският Господ Бог, но в такива случаи когато в Библията се казва "не вярва" се има предвид някакъв духовник/вярващ, чиято вяра не е правилната в истинският Господ Бог, но е някаква неправедна, истинският Господ Бог няма сметка от това да погубва хората, камо ли само защото не са вярващи, но Той има за цел да спаси всички човеци/одушевени или поне колкото се може повече от тях, понеже както пише в Писанието че човеците са неговата житна/гроздова реколта, която Той е посял/насадил, но няма такъв земеделец, който да сее/сади за да прави да има фира/загуби, но всеки такъв обикновенно сее/сади за да пожъне възможно най-изобилна реколта и да я прибере в житниците/хангарите си

"Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него(т.е. за да не погине най-малкото всеки един, който не упражнява неправедна вяра), но да има вечен живот:" Йоан 3: 16,

"И видях, и ето бял облак, и на облака седеше един, който приличаше на Човешкия Син, имайки на главата си златна корона и в ръката си остър сърп. И друг ангел излезе от храма и викаше със силен глас на този, който седеше на облака: Простри сърпа си и жъни защото е настанал часът да жънеш, понеже земната жетва е презряла. Оня, прочее, който седеше на облака, хвърли сърпа си на земята; и земята биде пожъната. И друг ангел излезе от храма, който е на небето, като държеше и той остър сърп. Още и друг ангел, който имаше власт над огъня, излезе из олтара и извика със силен глас на този който държеше острия сърп; и рече: Простри острия си сърп и обери гроздовете на земното лозе, защото гроздето му е вече узряло. И ангелът хвърли сърпа си на земята, обра земното лозе, и хвърли набраното в големия лин на Божия гняв(т.е. на великата Св. "трансформация", където дори и най-злите човеци/одушевени са превръщани в Добри). И линът бе изтъпкан вън от града(т.е. и "реколтата" в "линът" бе обработена), и кръв потече от лина дори до юздите на конете върху едно разстояние от хиляда и шестстотин стадии(т.е. и всички човеци/одушевени бяха изменени в съвършенно Добри/Праведни - виж 1 Коринтяни 15: 51-52)."

нямам секта, нито религия, моята църква са истинският Господ Бог и Неговите Светии и Ангели
    Последно редактирано от npp : 12-14-2011 на 10:39

Ами за филмите, ако започна да търся ще ми отнеме много време, трябва цял ден да търся - един от филмите за които се сещам е серияла Слънчева Филаделфия - една от сериите явно иронизираше християнството. Гледай филми (най-вече тинейджърски) и ще видиш, че ако във фирма има вярващ той винаги е тъпак и всички му се подиграват.

Вярата е убеденост в Божието битие и свойства и искрено приемане на онова което Бог ни е открил в Своето слово.
    Грехове против вярата са: ересите, неверието, равнодушието към вярата, маловерието.

В Библията е казано, че ще се спасят не мнозина, а малцина:
    "... защото тесни са вратата и стеснен е пътят, който води в живота, и малцина ги намират."
    има и други цитати.
    Последно редактирано от evropeiski : 12-14-2011 на 10:05

Мега фен
    .....Вярата е убеденост в Божието битие и свойства и искрено приемане на онова което Бог ни е открил в Своето слово.
    Грехове против вярата са: ересите, неверието, равнодушието към вярата, маловерието.

В Библията е казано, че ще се спасят не мнозина, а малцина:
    "... защото тесни са вратата и стеснен е пътят, който води в живота, и малцина ги намират."
    има и други цитати.
    имай предвид че в Матей 7: 13-14 "пътят, който води в живот" е път за Спасение на цялото човечество и това е именно пътят на правилната вяра в истинският Господ Бог (съз-)дадена именно с цел да се ползва най-вече от професионалните и задълбочените вярващи, чрез която вяра не само че може да се изходатайства Спасение за всички човеци чрез "молитва и пост" но това дори е посочено за необходимо в Св. Закон на вярата, докато "пътят, който води в погибел" е пътят на верческото/духовното беззаконие.....

"Пак ви казвам, че ако двама от вас се съгласят на земята за каквото и да било нещо, което да поискат, ще им бъде дадено от Отца Ми, Който е на небесата. Защото, гдето двама или трима са събрани в Мое име, там съм и Аз посред тях." Матей 18: 19-20,

"И каквото и да поискате в Мое име, ще го сторя, за да се прослави Отец в Сина. Ако поискате нещо в Мое име, това ще сторя." Йоан 14: 13-14

а обещаното в тези два пасажа е възможно само на основата на Исусовото учение, понеже именно Неговото учение е Неговото име, а то е Съвършенна Любов/Правда към всички човеци/одушевени
    Последно редактирано от npp : 12-14-2011 на 10:13

Хаахаааа, а гейския е цар на лицемерието - по никакъв начин няма да барне темата че деликатното му изказване

"не ми се занимава, имам си е други неща да си върша. Сега докато пише с тебе едновременно си правя и други неща. "

написано в 00:41, е в пълен противовес на факта че стои до 03:30 поне. Няма да покаже че не е лицемер, няма да покаже че не е лъжец, няма да покаже че не е страхливец, няма да покаже че не е селски шмекер. Може би защото не може, кой знае?

НО определено ще навре в носовете на всички че е буржоа "с вратовръзка" за пресни, пресни пубери, който видиш ли дори бил отишъл на театър! Едва ли не като дете, което е гледало документален филм за пръв път и си играе да "изпитва" приятелчетата от детската градина, господинът Гейски сега ни показва синята си кръв и високо потекло, и аристократична ерудиция.

Какъв буфон, какъв трагикомичен клоун Палячи, какъв изигран Юрая Хийп, какъв Чичиков, какъв жалък танцьор около реалността!

Слез си от облачето хвалипръцко, никой не впечатляваш. Ако искаш да се сдобиеш с малко уважение пробвай да се научиш да говориш по темата. Ако е удачно си вкарвай "светските познания", за да си придадеш колорит. Не се мъчи да се правиш на нещо което не си, смешно е. Наистина, дори не е жалко, просто е смешно, мъничък арлекин.
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Не говорех за бог, а за теб. Знам че понякога разликата ти убягва по някаква причина, но ще трябва да се научиш.

Атака върху твоето лицемерие и грешки не е атака върху главния персонаж от религията ти.

Спри да се идентифицираш с него. Не си бог миличък. Да не се окаже неслучайно по-ранното сравниение с откачалките.

...защо ли се сетих за това:

http://www.bradyns-blog.com/2011/06/inyourhead.html
    Последно редактирано от gandalfepi4 : 12-14-2011 на 12:47

The Bird of Hermes

npp,в голяма грешка си моето момче,жалко че не мога да намеря цитатът,който казва че всеки човек като се роди носи в себе си първородния грях докато не се покае,т.е заради прегрешението на Адам и Ева всеки човек когато се роди е грешник,с изключение на децата до 12 години,на които всичко им е простено.Наистина е смешно такъв защитник и пазител на вярата да прави такива елементарни грешки.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от playy Виж мнението
    npp,в голяма грешка си моето момче,жалко че не мога да намеря цитатът,който казва че всеки човек като се роди носи в себе си първородния грях докато не се покае,т.е заради прегрешението на Адам и Ева всеки човек когато се роди е грешник,с изключение на децата до 12 години,на които всичко им е простено.Наистина е смешно такъв защитник и пазител на вярата да прави такива елементарни грешки.
    този път дори и гандалфа те би по истинност, няма как човеците да се раждат грешни, иначе Бог щеше да е неправеден в случай че (го) беше направил да бъде така по принцип, но няма как, по принцип никой не е вършил верческо/духовно беззаконие преди да се е родил, понеже точно в такова нещо се състои не само грехът на ева и адам но и на всички грешници като цяло, сиреч, в вършене на верческа/духовна неправда, ето малко доказателства:

"Ето, това само намерих, Че Бог направи човека праведен(т.е. че по принцип Бог създава всеки човек да се ражда/да бъде безгрешен/праведен по рождение), Но те(т.е. но неправедните духовници/вярващи от тях) изнамериха много измишления(т.е. множество верчески/духовни неправди)." Еклесиаст 7: 29,

"И когато заминаваше, видя един сляпороден човек. И учениците Му Го попитаха казвайки: Учителю, поради чий грях, негов ли, или на родителите му, той се е родил сляп? Исус отговори: Нито поради негов грях(т.е. никой не се ражда грешен), нито на родителите му(т.е. нито някой е наказван с вродени недъзи за какъвто и да е грях на свой родител или който и да е друг), но за да се явят в него Божиите дела. Ние трябва да вършим делата на Този, Който Ме е пратил, докле е ден(т.е. докато можем); иде нощ, когато никой не може да работи. Когато съм в света, светлина съм на света. Като рече това, плюна на земята, направи кал с плюнката и намаза с калта очите му; и рече му: Иди, умий се в къпалнята Силоам (което значи Пратен). И тъй, той отиде, уми се, и дойде прогледал." Йоан 9: 1-7,

"В същото време учениците дойдоха при Исуса и казаха: Кой е по-голям в небесното царство? А Той повика едно детенце, постави го посред тях, и рече: Истина ви казвам; ако се не обърнете като дечицата, никак няма да влезете в небесното царство. И тъй, който смири себе си като това детенце, той е по-голям в небесното царство. И който приеме едно такова детенце в Мое име, Мене приема." Матей 18: 1-5

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си