- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво им пречи да Вярват.
HolyShit ти си много мъдър човек аз много те уважавам. Ше слушате него щото двамата ше ви смачкаме, ей.
пак бързаш да приемаш разбирането от човешката религия, относно 1 Йоан 5: 7 е така че, под "Св. Дух" се имат предвид Св. Ангели и Светиите, които са водени от Св./Божият Дух, и затова пише че Той е едно от трите, които сведетелствуват на Небето, също така, "Словото" е и Божията истина/правда, която всеки човек малко или много може да разсъди, например, че Доброто е правилно и че злото е неправилно, "Св. Дух" това е и Вярното свидетелство на човеците/одушевените същества, което например е че най-малкото никой не обича непоносимите за него страдания.....
Последно редактирано от npp : 12-23-2011 на 17:05
Тоест и ти не можеш да отговориш на толкова прост и малък въпрос така ли?
Задавам прости въпроси и не получавам отговори. Това че ти излизаш тъп в процеса е вторичен продукт.Гандалф4 трогнат - хаха. Той само търси да кажа някоя слабост в думите си и да се изпъчи, видите ли го колко ни превъзхожда с атеизма си, пък вярващите колко били тъпи.
Двама човека не могат да напишат и едно изреченийце за нещо, но това не им пречи да обявяват на всеосушание дълбоките си познания отностно същото въпросно нещо.
'Се едно аз да се изкарвам ербап пич спрямо еволюцията, но ако ми се зададе малоумно прост въпрос за процеса да не мога да вържа две думи и да препращам към близкия университет, цялото ми "познание" и изискван авторитет по въпроса изведнъж потънали вдън земя.
Същото стана току-що, но не с мен. Отново, може ли някой да даде поне елементарен отговор на простия въпрос или не? Ако не, защо се правите че познавате въпроса?
Последно редактирано от gandalfepi4 : 12-23-2011 на 22:25
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
и каква е гаранцията че ако човек отиде в (някоя от) религиите, ще намери истински Светии там, които да го насочват правилно, след като досега от нито една религия не се яви нито един, който да върши делата на Правдата не по-малко от посочените в Библията Исусови ученици?!, истината е че ако вярващия не изостави несигурните/недоказаните източници на верческа/духовна информация, и ако не се обърне/насочи право към Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, бидейки/оставайки Му верен до последно, и ако не започне да проявява Съвършенна Любов искайки от Него, самият Той да отмахне злото от всеки човек и въобще от всяко одушевено и целият свят, и да положи Своето Добро в живота/съществуването на всеки човек/одушевено, просто нищо съществено/значително няма да постигне.....
"И обещанието, което Той(т.е. което истинският Господ Бог) ни даде е това - вечен живот(сиреч, за всички човеци/одушевени). Пиша ви това поради тия, които желаят да ви заблудят; а колкото за вас, помазанието, което приехте от Него, остава(т.е. дръжте) във вас, и нямате нужда да ви учи някой; затова, както Неговото помазание ви учи за всичко, и е истинско, а не лъжливо, пребъдвайте в Него, както ви е научило(или: както ви учи) да правите. Дечица, и сега пребъдвайте в Него(сиреч, само в Онзи, Който наистина е Истинският), та когато се яви, да имате дръзновение(т.е. Съвършенна жива и деятелна Любов), и да се не посрамим пред Него в пришествието Му. Ако знаете, че Той е праведен, знайте, че и всеки, който върши правда, е от Него роден." 1 Йоаново 2: 25-29
или е един единственият истински Господ Бог, или не е
"Кумирите на боговете им(т.е. преданията/ученията/знанията/традициите/практиките, които са от други богове/христосовци) изгаряйте с огън(т.е. мразете/унищожавайте напълно/докрай, чрез правилна(-та) вяра и молитва); да не пожелаеш да вземеш на себе си среброто(т.е. мъдрост/знание/теория) или златото(т.е. или слава/сила/власт), което е върху тях(т.е. които са от тях), за да се не впримчиш в него, понеже това е мерзост пред Господа твоя Бог. И да не внасяш в дома си никаква мерзост(т.е. никаква верческа/духовна неправда), за да не станеш обречен на изтребление като нея; съвършено да я мразиш и съвършено да се отвращаваш от нея, защото е обречена на изтребление." Второзаконие 7: 25-26
Последно редактирано от npp : 12-24-2011 на 09:08
Никакъв отговор не си ми дал. Това е като да ме питаш мен за пример за наблюдаван вид да се разделя на два (буквално еволюция) и аз да започвам да дрънкам нещо за това как е невъзможно, как искаш твърде много, да отидеш да попиташ в някое училище (портиера предполагам, същото като с църквата), след това да се изпърдя мокро и ако ми кажеш че не си разбрал нищо да ти се разкрещя как съм ти дал перфектен отговор, но ти не го приемаш.
Глупости. Примерът който ти даде е че слънцето дава светлина и топлина и такава е връзката между дух, отец, син. Това е обект, който отдава енергия, която според уредите може да се интерпретира като светлинна или топлинна, отношението е типичното отношение между творец и производно. Същото щеше да е ако беше дал пример с извор и поток, мида и перла, гъз и лайно.
Това са хиерархични отношения между отделни обекти. Не можеш да кажеш че светлината и топлината са равни на слънцето. Те са просто продукт на процесите му, по същия начин по който сополите ми са плод на моето съществуване или поезията е продукт на работата на поета.
Примера ти е абсолютно погрешен понеже изисква йерархия. Ако не ти е проблем и все още смяташ че е достоен пример, кажи кое от трите лица е ужасяващо гигантската и силна топка плазма, и кои две други са производните му (нещо ми подсказва че няма да ти хареса идеята).
Та или облечи с думи това, което казваш че знаеш и ти и оня с богохулственото име, или си признай че нямаш и идея за какво говориш и прсто повръщаш заучена фраза както и подозирам.
И преди съм го чувал точно този красив и поетичен, но празен, грешен и нефункционален пример за слънцето и лъчите му. Общото между хората които го даваТЕ е че ако си започнал да си отваряш устата да зададеш въпроса за отношението между троицата изплювате това с такава скорост и сила че ти пробива черепа на две места и ти прави безплатна корпус калосотомия в процеса, НО като ги питаш това какво означава, или ако може да го перефразират замлъкват като дълбок гроб и започват да те гледат мръсно.
Не смейте да ме лъжете мен и себе си че "ми както слънцето и лъчите му" е отговор който може да задоволи и олигофрен. Моля, облечете в думи това, което казвате че знаете. Би следвало да е безкрайно просто да напишеш какво мислиш, или да цитираш чужд изказ, или да дадеш линк към такъв.
Ако не можете, просто си признайте поне вътрешно че не знаете и бъкел, но някой олигофрен ви е казал какво да казвате и го повтаряте без да разбирате смисъла, подобно на безумни аутоматони, папагали в зоопарка или кучета научени да сядат при команда, чийто смисъл не разбират, но знаят какво се очаква от тях.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Значи с две думи си абсолютно неспособен да отговориш на този въпрос и бягаш от него.
ОК, разбирам импотентността, страха и аверсията ти в лицето на въпрос, който може да е зададен от дете и който във всяка друга религия не би бил и петсекундов проблем
The Bird of Hermes
^ както душата на човека има ум, воля и чувства, които образуват една душа, нещо подобно е и троичността на Бога в една същност.
Не знам как да ти го кажа по-просто. Може и в мен да е причината и да не мога да се изразявам, де да знам.
Ума, чуствата и волята са различни неща (за разлика от твоите дух, отец, син). Дай ми малко техника и мога да ти ПОКАЖА мисли, мога и да ти покажа чуства, мога и да ти покажа съзнателно усилие да им се въздейства и цялата амалгамация от тези ОТДЕЛНИ неща.
Това което казваш е абсолютно буквално че има три различни неща, които могат да бъдат разглеждани като едно, прочети си мнението:
както душата на човека има ум, воля и чувства, които образуват една душа, нещо подобно е и троичността на Бога в една същност
Същото е като да кажеш че има индивиди и те правят семейства, а те правят нация и тн. Това не е означава че един е индивид и семейство и нация едновременно, нито че слънцето е светлина и светлината слънце и тн.
Ти просто изброяваш три неща, между които има някаква връзка и в двата случая. Нищо необикновено, нищо странно, но определено различно от това да кажеш че има три отделни неща, които не са еднакви, които са едно и също нещо.
Има контрадикция в случая с троицата, която я няма в никой от дадените от теб или мен примери.
The Bird of Hermes
както една секция се състой от три части и когато тези части се съединят се образува една секция, ако се махне една част от секцията, то това няма да е секция.
А т'ва видя ли го:
![]()
Слънцето е слънце защото има светлина и топлина. То се състой от газове, плазма излъчващи топлина и светлина.
Аз не казвам че слънцето е светлина или топлина, но те са част от същността на слънцето. Ако слънцето нямаше топлина и светлина то нямаше да има и плазма която се образува в следствие на топлината, ако нямаше топлина плазмата щеше да истине. Едното не може без другото, и едното е следствие от другото, и всички те са една същност - Слънце.
Последно редактирано от evropeiski : 12-24-2011 на 10:18
Не не са. Те са вторичен продукт на функцията му - акото ми не е част от същността ми, то е ОТДЕЛЕН вторичен ПРОДУКТ на функциите ми.
В крайна сметка и аз излъчвам топлина, но тя не е част от мен. Няма да кажеш "юзъра гандалфепи4 е индивид и мъртъв епидермис и фекалии." Тези неща са вторични, както и делата ми и спомените които оставям и тн. Не са част от мен, освен в някакъв метафоричен смисъл.
EDIT: Наистина спри да си променяш постовете така. Anyway, показваш че не знаеш елементарни неща за слънцето. Топлината не е никакъв пререквизит за реакцията на плазмата (изстинала плазма, смешник. Причината за горещината на слънцето е ГРАВИТАЦИЯТА, както и за лавата в Земята). Toва е като да кажеш че земното ядро ще стане твърдо ако няма топлина или че тялото ти ще стане студено, ако няма външен топлинен източник.
Това са глупости. Връзката слънце-топлина, земно ядро-топлина и бозайник-топлина е същата като връзката гандалфепи4-лайна.
Едното прави другото и не е зависимо от него по никакъв начин (въпреки това, което описваш за слънцето и топлината)
Последно редактирано от gandalfepi4 : 12-24-2011 на 10:36
The Bird of Hermes
Топлината и светлината произлизат от слънцето, както и Бог Син и Светия Дух произлизат от Бог Отец. Но имат еднакво божествено достойнство.
И това все пак са някакви наши си материални представи за Бог, а Бог е от нематериално естество. Но ние човеците можем да се изразяваме само материално и имаме ограничено мислене в рамките само на материалното. Затова е трудно да се опише нещо нематериално и при това съвършено. Ние можем да име някаква представа за Съвършеното, само ако това Съвършеното само ни даде информация за Себе си.
Последно редактирано от evropeiski : 12-24-2011 на 10:30
Дефинирай "божествено достойнство"
The Bird of Hermes
ако си невярващ/нерелигиозен/неокултист, тогава не си длъжен да се водиш от/да спазваш заповедите към вярващите описани в Библията, но ако си духовник/систематичен вярващ, тогава си длъжен да спазваш всички онези Св. Заповеди на вярата посочени в Писанието, и те са че: не бива да имаш никакъв друг бог освен само Онзи, Който наистина е Истинският, и че не бива да вървиш по пътят на верческото/духовното (по-)знание, но по съвсем другият, който е пътят на Любовта/Правдата към всички човеци/одушевени - всичкият Св. Закон на вярата се заключава именно в тези две основни правила, и ако вярваш правилно в истинският Бог, товава ще бъде сигурно че ще имаш Неговият/Св. Дух, а Истинският е Богът Отец плюс Господът Исус, това е истинският Бог и Вечен Живот.....
"По това познаваме, че пребъдваме в Него и Той в нас, гдето ни е дал от Духа Си(сиреч, от Любовта/Правдата Си)." 1 Йоаново 4: 13,
"Знаем, че ние сме от Бога; и целият свят(т.е. и че целият свят на човешката религия, сиреч, на верческото/духовното беззаконие) лежи в лукавия(т.е. в "тъмнината"/дявола). Знаем още, че Божият Син(т.е. Господът Исус Христос) е дошъл и ни е дал разум да познаваме истинния Бог; и ние сме в истинния, сиреч в Сина Му Исуса Христа. Това е истинският Бог и вечен живот. Дечица, пазете себе си от идоли(т.е. от верчески/духовни заблуди/неправди)." 1 Йоаново 5: 19-21
Последно редактирано от npp : 12-24-2011 на 12:16
Това не го видях по някаква причина. Изглежда ми безсмислено, общо взето:"Не е три и това го прави ОК да е три." Схващам примерно да има две мозъчни полусфери и те да интерактират заедно, да бъдат "едно с две лица". Meтафората има смисъл тогава. Разликата обаче е че те могат да си действат една без друга, знае се коя какво прави и всичко е лесно обяснимо.
The Bird of Hermes
Честито Рождество Христово на всички християни.![]()
"Истина, истина ти казвам: ние говорим за това, що знаем, и свидетелствуваме за онова, що сме видели..." (Иоана 3:6)
Защото писано е: "ще погубя мъдростта на мъдреците и ще отхвърля разума на разумните".
Де е мъдрецът? де е книжовникът? де е разисквачът на тоя век? Не обезуми ли Бог мъдростта на тоя свят?
Бахмааму верно! Нямаме си тема за поздрави.
Аре всички със здраве, весели празници и да сте много добри и щастливи!
The Bird of Hermes
Майната му на рождеството христово и на всичките там глупости! Най-хубавото на тоя празник е че мога да са наям като свиня, нищо друго няма!
Ако при превръщането на водорода в хелии не се отделяше топлина и светлина, то този процес нямаше да бъде възможен - едното е зависимо от другото и двете явления са характеристики и показатели на един и същ процес. От отделянето топлина и светлина се обуславя съществуването на слънцето като такова
"Тогава то ще започне да преобразува хелий във въглерод и температурата на ядрото му ще нарастне до 3×108 K. Високата температура ще предизвика „раздуване“ на външните конвекционални слоеве на Слънцето, които вероятно ще достигнат чак до орбитата на Земята. Скорошни изследвания обаче показват, че вследствие на интензивната загуба на маса на Слънцето при раздуването Земята ще се премести на по-висока орбита."
Както се вижда температурата е важен фактор за съществуването на Слънцето, не по-малко важен от хелия и водорода.
Последно редактирано от evropeiski : 12-27-2011 на 13:31