.
Отговор в тема
Страница 45 от 87 ПървиПърви ... 3541424344454647484955 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 101 до 1 125 от общо 2160
    Мега фен
    ами, че цялата Библия е изпълнена с призиви че трябва да се вярва.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    ами, че цялата Библия е изпълнена с призиви че трябва да се вярва.
    цитирай конкретен стих/пасаж от Библията, стига само казва че в Библията имало неща, които всъщност ги няма, пък да видим къде е тази Божия Заповед

Мега фен
    "Който вярва в Сина, има живот вечен; който пък не вярва в Сина, не ще види живот, и гневът Божий пребъдва върху него" - от това по-ясно здраве му кажи, освен ако не си заблуден или манипулиран от "зли духове" и полтъргаиси.

Супер фен Аватара на ge6aaaa3

Cool

Пфф...писна ми едно и също да дъвчем, айде когато Господ ти се яви ме викни да се убедя и междувременно спри LSD-то, че май наистина е силна мозъчна отрова.Хайде аз отивам да върша пъклените си, келешски дела.

Мега фен
    "Който вярва в Сина, има живот вечен; който пък не вярва в Сина, не ще види живот, и гневът Божий пребъдва върху него"
    и защо така духовниците/вярващите бързат да товарят човеците с бремена и бирове, та и ти барабар петко с тях?!, защо си мислиш че да казваш на другите че ако не вярват в Бог са грешни е правилно след като виждаш колко сложно нещо може да се окаже систематичната/задълбочената и професионалната вяра/духовност най-малкото от свидетелствата в моите post-ове?!, защо си мислиш че е задължително за онези, на които не им е дадено от истинския Бог да бъдат духовници/духовни лица да стават такива?!, знаеш ли че точно това е причината за огромното верческо/духовно беззаконие, именно лъжовното принуждаване на човеците да стават духовници/вярващи//духовни лица?!, не е ли достатъчно като за начало ако можеш примерно да ги насърчаваш да не бъдат лоши но дори ако може да бъдат Добри?!, кое е по-важно за Бог, да ги вижда че не са лоши и че са Добри, или, че вярват?!, не е ли Верността по-скоро Любовта, отколкото вярата без Любов, след като е писано че "Бог е Любов"?!
    Последно редактирано от npp : 01-24-2012 на 20:25

Мега фен
    ами защото така пише в Библията бе нпп, Библията е към всички хора, там не пише духоници да вярват, недуховници да не вярват, а ясно е казано - Който вярва ще се спаси, който не вярва не - не пише духовници да вярват, а всички.

Мега фен
    ами защото така пише в Библията бе нпп, Библията е към всички хора, там не пише духоници да вярват, недуховници да не вярват, а ясно е казано - Който вярва ще се спаси, който не вярва не - не пише духовници да вярват, а всички.
    напротив, темата на всичкото Писание е единствено вярата, там въобще не е засвидетелствано че всеки невярващ/нерелигиозен/неокултист трябва задължително да стане вярващ, но пише че всеки, който иска да стане духовник/духовно лице трябва да спазва Св. Закон/Заповеди на вярата, защото истинският Господ Бог не е насилник, как ти се вижда това шефа на някоя световно известна фирма да спира всеки минувач от улиците за да ги кара насила да стават служители на неговата фирма?!, разбира се че по принцип никой шеф на световно известна фирма не би си позволил такова нещо, така и истинският Господ Бог не би накарал някой насила да става Негов верчески/духовен служител, но в това отношение нещата в истинският Господ Бог са организирани от Него на принципа на специалният подбор, казано накратко, Той желае само съвършено Добрите/Праведните човеци за свои верчески/духовни служители като разбира се само ако те искат, защото няма как Той да допусне да се прочуе като насилник - помисли върху това, и ще видиш Истината, за съжаление в днешно време много хора нямат достатъчно уважение и никак не спестяват от суетата, която създават на друг(-и(-те)), но е Добре да влагат повече Здрав Разум за да разбират нещата, а не все да се оказва че не са разбрали, и някой все да трябва да им обяснява и т.н.

Мега фен
    че Бог насила ли те кара да вярваш, той казва какви трябва да бъдем, но никой не е накарал на сила.

Добре, кажи ми ти тогава къде пише, че само духовниците трябва да вярват, а недуховниците не трябва да вярват, къде го пише.

Мега фен
    че Бог насила ли те кара да вярваш, той казва какви трябва да бъдем, но никой не е накарал на сила.

Добре, кажи ми ти тогава къде пише, че само духовниците трябва да вярват, а недуховниците не трябва да вярват, къде го пише.
    а защо си мислиш че в Библията всичко е подробно обяснено и подредено както в перфектните учебници от образователната система?!, та нали Бог е допуснал Писанието да е разбъркано като разглобен пъзел, при това да бъде пълно с не малко уловки, защото Той има за цел да пресее съвършено Добрите/Праведните от неправедните, така че, да вземе за свои верчески/духовни служители само Съвършените, и затова Библията е като един голям тест/изпит, който само съвършено Добрите/Праведните могат да (пре-)минат успешно, защото те не се хващат за буквите, но единствено за самата Любов и Вярност, докато неправедните се основават на буквите и така автоматически отпадат, например, виж колко заповеди-уловки има в старият завет, примерно, за убиване с камъни, при все че изрично е написано "не убивай." в Заповедите написани с Божият Пръст, също и за проклинане, при все че изрично е написано "не пожелавай." в Плочите на Завета, и т.н., така че, виждаш ли колко важни неща са пропускали и до сега много от духовниците/вярващите през вековете?!

Мега фен
    добре, значи само ти ще минеш и спасиш, защото никоя от трите големи деноминации не мисли като тебе, че вярата била само за духовниците.

Мега фен
    добре, значи само ти ще минеш и спасиш, защото никоя от трите големи деноминации не мисли като тебе, че вярата била само за духовниците.
    напротив, системата в истинският Господ Бог е такава че Той действувайки чрез Своите Избраници има за цел да спаси всички човеци/одушевени веднъж (и) завинаги, така че, когато в Библята се казава примерно: "който повярва, той ще се спаси", се има предвид че истински Праведните духовници/вярващи ще могат да участват в всеспасението от истинският Господ Бог за всички човеци, и така по този начин те ще могат да осигурят пълно Спасение не само за всеки човек/одушевено в вселената но и за самите себе си считано в дългосрочен план през повторенията на Вечността, понеже абсолютно всички събития, които се случват в тази Вечност ще се повторят по същият начин и в следващите повторения на Вечността, като само ролите на душите се разменят с една стъпка напред за всяка следваща Вечност, и така по този начин истински Праведните духовници/вярващи ще спасят многократно не само всички други но дори и самите себе си - това е

Мега фен
    мисля, че вече почваме да се повтаряме........

Мега фен
    мисля, че вече почваме да се повтаряме........
    т.е.?!?!?!

Мега фен
    т.е. и двамата почваме да повтаряме думите си от предишни разговори и теми на които сме говорили и всеки си е казал вече мнението.

Мега фен
    т.е. и двамата почваме да повтаряме думите си от предишни разговори и теми на които сме говорили и всеки си е казал вече мнението.
    в такъв случай след като не искаш да бъдеш вменяем, и не искаш да вдяваш, тогава аз не те задържам, и дори никак не обичам споровете, особено когато са безплодни, така че, ако обичаш, или спести усложненията и за истинският Господ Бог и за теб и за мен, или ще бъдеш изобличаван от истинският Господ Бог докато не бъдеш изобличен докрай

"говори, увещавай и изобличавай с пълна власт. Никой да те не презира." Тит 2: 15

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    или ще бъдеш изобличаван от истинският Господ Бог докато не бъдеш изобличен докрай
    Само че това няма как да стане чрез тебе, защото ти просто не си свидетел на словото на истинния Господ Бог.

Мега фен
    Само че това няма как да стане чрез тебе, защото ти просто не си свидетел на словото на истинния Господ Бог.
    колко бой яде от Него и пак продължаваш да се опълчваш на Небесните Власти, и ако така продължаваш в най-скоро време можеш да си изпросиш още по-голямо наказание, просто не те съветвам, Бог не е за подиграване, а това че аз съм нищо и никой, въобще няма да те спаси от Божието наказание

Мега фен
    така е, Бог и словото Му не са за подиграване, затова просто престани да лъжесвидетелстваш.

Мега фен
    така е, Бог и словото Му не са за подиграване, затова просто престани да лъжесвидетелстваш.
    за Бог е така че след три предупреждения следва наказание, а ти вече си на третото, така че внимавай!!!

Мега фен
    кълнеш ли ме?

Мега фен
    кълнеш ли ме?
    никак не кълна, но Бог не обича неправомерни вмешателства в Неговите Работи, особено когато са горделиви/нахакани/нагли/нахални/арогантни

Мега фен
    абе нпп защо всеки път си преписваш правото, че Бог говорел чрез тебе.

иначе така е, тук си прав - Бог не обича неправомерни вмешателства в Неговите Работи
    Последно редактирано от defender : 01-25-2012 на 00:31

Супер фен Аватара на ge6aaaa3
    Е, последно аз за ада ли да се готвя, за рая ли?Като всеки нормален човек спазвам някакви норми на поведение/включая 10-те божи заповеди, ама без тази дето казва, че трябва да вярвам и да съм идиот/.Почти всеки ги спазва тези "заповеди", защото голяма част от тях са и в деайстващите закони на Република България.Това, че не вярвам сляпо в нещо недоказано не означава, че съм по-пош човек от който и да е духовник и вярващ./говоря в първо лице, ама имам предвид и другите атеисти/Поне ние не сме лицемери като се правим на набожни и в същото време пак се отдаваме на плътски желания./правим само второто/.Отговори ми на първият въпрос ясно и категорично, защото е важен.Да знам с огнеупорен костюм ли да ме погребват или по шорти?

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    Айдее, откачалките пак са стоели до 3.

А и май започват да разбират че водят един и същи спор отново.

Може би трябва да схванете че водите същия спор от стотици години с точно тези думи, и хиляди години с малко по-различни. Само дето в единия случай спорещите са били представители на идеите ви вместо вие самите, а в другия другорелигиозни.

Браво, сега може да си порастнете мозъци и да спрете да се къцкате с
    "Моята въображаема представа за това какво въображаемият ни приятел иска е по-реална от твоята въображаема представа за това какво въображаемият ни приятел иска."
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от ge6aaaa3 Виж мнението
    Е, последно аз за ада ли да се готвя, за рая ли?Като всеки нормален човек спазвам някакви норми на поведение/включая 10-те божи заповеди, ама без тази дето казва, че трябва да вярвам и да съм идиот/.Почти всеки ги спазва тези "заповеди", защото голяма част от тях са и в деайстващите закони на Република България.Това, че не вярвам сляпо в нещо недоказано не означава, че съм по-пош човек от който и да е духовник и вярващ./говоря в първо лице, ама имам предвид и другите атеисти/Поне ние не сме лицемери като се правим на набожни и в същото време пак се отдаваме на плътски желания./правим само второто/.Отговори ми на първият въпрос ясно и категорично, защото е важен.Да знам с огнеупорен костюм ли да ме погребват или по шорти?
    идеята е да се работи/допринася за Спасението/Осигуряването на всеки човек в(т.е. което (спасение/осигуряване) идва от) истинският Господ Бог, или поне да не се пречи на Спасението/Осигуряването - това е всичко пичаго

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си