- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво им пречи да Вярват.
Тцтцтц...не съм знаел, че Бог има всичко.Още утре почвам да си пиша една свещенна книга и бягам с автомата да просвещавам негрите в африка...След един камион патрони и аз ще стана толкова известен бог, колкото и Христос и баща му взети заедно.Това, че със сила съм накарал тях и бъдещите им поколения да вярват, че аз съм бог прави ли ме наистина такъв?
Между другото Библията е много хубава приказка, ама за съжаление само приказка...Ако повярвам в Христта ще прекарам вечността в мюсюлманския ад, ако стана мюсюлманин, ще лежа в християнския ад/има и друга причина по която няма да стана мюсюлманин де ама не е много по темата/...По добре да не вярвам в нищо и ако случайно има нещо, то пак ще лежа само в единия ад...
^ Само за пояснение - адовете са едни и същи понеже си е Абрахамската религия все пак.
И исляма и християнството и юдаизма могат да се гледат като три супер големи деноминации, но са си едно и също нещо в крайна сметка.
(Ако втората ти причина да не си мюсюлманин е свързана с това че Мохамед е "педофил" можеш да я зачеркнеш - в Европа по същото време са ебали значително по-малки деца, в интерес на истината той поне е проявявал някакви принципи)
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
ge6aaaa3, това че има истински Господ Бог и че Той е направил да има вяра, не означава че Той е постановил че всеки човек е длъжен да стане духовник/вярващ задължително като от себе си, камо ли чрез насилие, но все пак Той е (съз-)дал вярата с цел да бъде ползвана от онези, които наистина искат да служат на Доброто, т.е. от онези, които наистина са Добри/Не-зли в вярата, така че, който не иска да бъде Праведен, той не е длъжен да вярва, но дори Бог не иска неправедни да развалят Божията Работа, Той мрази верческата/духовната неправда, но Бог иска да събере само Съвършено Добрите/Любящите/Праведните за Свои Верчески/Духовни Служители, това е написано и в цялата онази Библия, а колкото до другите(сиреч, човешките/неправедните) религии, те са опасни, затова и Исус е предупредил че е възможно мнозина да бъдат заблудени от немалко лъжепророци(Матей 24 гл.), и ето че за съжаление това вече дори се случи, защото досега резултата в това отношение се оказа следният: стотици милиони заблудени индуисти/йогисти/будисти, стотици милиони заблудени мюсюлмани, стотици милиони заблудени юдаисти и дори християни, така че, какво има да кажем, освен че по принцип вярата не е забранена за никой от човеците, но все пак не е дадено от Бога тя да се ползва чрез неправда от страна на систематични(-те)/задълбочени(-те) и професионални(-те) вярващи - това е
Последно редактирано от npp : 01-24-2012 на 09:39