.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 2160

Hybrid View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Doom_Stalker Виж мнението
    Мри уе!
    тва изблик на домашно насилие ли е.

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    тва изблик на домашно насилие ли е.
    Просто се дразня от педерастките ти маниери и начини за общуване... Адски много дразниш като почнеш да се лигавиш и да се правиш на интересен. Най-вече защото не ти се получава, и ставаш за смях. Но теб не те е срам, вживяваш се още повече и ръсиш още повече глупости... следователно и ставаш по-дразнещ.

Мега фен
    Просто се дразня от педерастките ти маниери и начини за общуване... Адски много дразниш като почнеш да се лигавиш и да се правиш на интересен. Най-вече защото не ти се получава, и ставаш за смях. Но теб не те е срам, вживяваш се още повече и ръсиш още повече глупости... следователно и ставаш по-дразнещ.
    ти да не се мислиш за много по-умен?!, след като си просто един пълнач на форума с букви и gif-ове, обаче това е форум/тема за вярата, а не коледна елха та да я аранжираш с дрънкулки, дифендър пак разсъждава смислено, а ти само лаеш, все едно си някакъв кучешки философ, той поне се опитва да се държи добре, а ти все едно някой ти бърка в плешивият мозък, в който толкова много си се влюбил, че чак си си поставил изображението му за аватар, да не би да си много по-големият женкар, след като похули толкова момичета (най-малкото в този форум) категоризирайки ги като някакви секс автомати с жетони при положение че нито една от тях не ти се е предлагала евтино, а пък на нас казваш "i don't give a fuck" все едно сме ти правили неприлични предложения?!
    Последно редактирано от npp : 11-23-2012 на 21:14

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    ти да не се мислиш за много по-умен?!, след като си просто един пълнач на форума с букви и gif-ове, обаче това е форум/тема за вярата, а не коледна елха та да я аранжираш с дрънкулки, дифендър пак разсъждава смислено, а ти само лаеш, все едно си някакъв кучешки философ, той поне се опитва да се държи добре, а ти все едно някой ти бърка в плешивият мозък, в който толкова много си се влюбил, че чак си си поставил изображението му за аватар, да не би да си много по-големият женкар, след като похули толкова момичета (най-малкото в този форум) категоризирайки ги като някакви секс автомати с жетони при положение че нито една от тях не ти се е предлагала евтино, а пък на нас казваш "i don't give a fuck" все едно сме ти правили неприлични предложения?!

Умопомрачително тъп си!

"I don't give a fuck" Значи в превод че не ми пука, а не че някой ми е правил неприлични предложения и аз съм ги отказал....(facepalm)

И това не е раздел за вяра, а за религия и философия. Аз се изказвам предимно по философски и религиозни въпроси. Така че млъквай.
    Последно редактирано от Doom_Stalker : 11-23-2012 на 21:50

Мега фен
    ...И това не е раздел за вяра, а за религия и философия. Аз се изказвам предимно по философски и религиозни въпроси. Така че млъквай.
    то се видя колко ги разбираш религиозните неща, знаеш само да довтасаш и да изтипосаш по цяла страница безумни изречения, с които да доказваш как разбираш ли човека е животно, и че едва ли не Бог въобще не съществува, и че то разбираш ли закона на джунглата и закона на мърфи са най-висшите в вселената?!, откачалки бол, но ти сякаш се мислиш за единственият идиотски чешит?!
    Последно редактирано от npp : 11-23-2012 на 22:17

Banned Повече от фен
    то се видя колко ги разбираш религиозните неща, знаеш само да довтасаш и да изтипосаш по цяла страница безумни изречения, с които да доказваш как разбираш ли човека е животно, и че едва ли не Бог въобще не съществува, и че то разбираш ли закона на джунглата и закона на мърфи са най-висшите в вселената?!, откачалки бол, но ти сякаш се мислиш за единственият идиотски чешит?!
    Ами човека е животно, колкото и да не ти се вярва.... Поне в основата си е животно. Познанието е пътят към това да бъдеш нещо повече от животно. Но познанието си има цена - трябва да се отречеш от хубавия живот на глупака, на който всичко му е ясно и живота му е поставен в малките граници не неговото жалко земно съществуване. Но познанието не се трупа от вяра - вярата е израз на незнаещите, които се опитват да подражават на знаещите. Така вярващите (незнаещите) придобиват чувството, че и те са знаещи, стараейки се да изкопират всичко от знаещите, да присвоят личността на знаещия и така да се изживяват и те като знаещи. Но си остават само с вярата и с готовите отговори дадени им от някой друг.
    Аз си признавам че не знам нищо, не се опитвам и да поставя знанието в границите на някакъв мой смисъл. Аз само "познавам" някои неща, но само бегло и условно. За мен света е голям и информацията е безкрайна.... Вие сте тези с претенциите, че знаете всичко, не аз. Аз просто споделям мисли, теории, идеи и т.н. Никога не съм претендирал за абсолютна истина. Вие понеже имате постоянно нужда от някаква истина, затова виждате моите думи като претенции за такава. А те не са.
    Колкото до това дали Бог съществува... отново никъде не съм заявил еднозначно с пълна сигурност че Бог не съществува, аз просто изказвам съмнения и подлагам на критика вярата в такива твърдения. Също и както изследвам причините за появата на такава вяра. А причините за вярването се коренят дълбоко в човешката психика, вярата е много сложно психично явление, което се влияе от много външни и вътрешни фактори. Но самото наличие на тези фактори обяснява откъде е произлязла вярата, а от там - и идеята за Господ. Така че мен не ме интересува дали има Бог, интересува ме защо хората вярват в Богове. Дори и да съществува Бог, хората не вярват само защото той съществува. Хората вярват защото това изпълнява конкретни интереси и потребности.А с това цялата идея за съществуването на Господ ми се струва съмнителна.
    Последно редактирано от Doom_Stalker : 11-23-2012 на 22:38

Мега фен
    Ами човека е животно, колкото и да не ти се вярва.... Поне в основата си е животно. Познанието е пътят към това да бъдеш нещо повече от животно. Но познанието си има цена - трябва да се отречеш от хубавия живот на глупака, на който всичко му е ясно и живота му е поставен в малките граници не неговото жалко земно съществуване. Но познанието не се трупа от вяра - вярата е израз на незнаещите, които се опитват да подражават на знаещите. Така вярващите (незнаещите) придобиват чувството, че и те са знаещи, стараейки се да изкопират всичко от знаещите, да присвоят личността на знаещия и така да се изживяват и те като знаещи. Но си остават само с вярата и с готовите отговори дадени им от някой друг.
    Аз си признавам че не знам нищо, не се опитвам и да поставя знанието в границите на някакъв мой смисъл. Аз само "познавам" някои неща, но само бегло и условно. За мен света е голям и информацията е безкрайна.... Вие сте тези с претенциите, че знаете всичко, не аз. Аз просто споделям мисли, теории, идеи и т.н. Никога не съм претендирал за абсолютна истина. Вие понеже имате постоянно нужда от някаква истина, затова виждате моите думи като претенции за такава. А те не са.
    Колкото до това дали Бог съществува... отново никъде не съм заявил еднозначно с пълна сигурност че Бог не съществува, аз просто изказвам съмнения и подлагам на критика вярата в такива твърдения. Също и както изследвам причините за появата на такава вяра. А причините за вярването се коренят дълбоко в човешката психика, вярата е много сложно психично явление, което се влияе от много външни и вътрешни фактори. Но самото наличие на тези фактори обяснява откъде е произлязла вярата, а от там - и идеята за Господ. Така че мен не ме интересува дали има Бог, интересува ме защо хората вярват в Богове. Дори и да съществува Бог, хората не вярват само защото той съществува. Хората вярват защото това изпълнява конкретни интереси и потребности.А с това цялата идея за съществуването на Господ ми се струва съмнителна.
    човека не е животно, но животните са един вид човеци, но от по-низшо биологично ниво най-вече по отношение на разум(-а), понеже истинският Бог първо е създал човека, и чак след това животните в качеството на помощници на човека, например, кравите и козите дават мляко, овцете вълна, конете, магаретата и камилите осигуряват транспорт, прасето дава месо, кучето е домашен помощник, например, носи разни предмети, предупреждава и пази човека от опасности, котката е гальовен домашен любимец, кокошката, щраусът и др. птици снасят яйца, волът тегли ралото, освен това (както и едно момиче тук се изказа преди време) животните са поддържаща част от биосферата, не само (от) фауната, но и (от) флората, това е накратко относно животните

ти никак не си призна(-ваш) че си горделив дон кихот, който идва да спори с другите за да се изкара най-велики(-ят) мъдрец, но не и за да каже нещо полезно, което не е лъжливо, нито пък ние свидетелите на истинският Господ Бог сме с претенции че знаем нещо, нито налагаме каквото и да е, нито искаме да насилваме някой, но дори винаги сме казвали че в сравнение с истинският Бог, не знаем, но не за да се хвалим с себе си, а прославяйки истинските Бог и Исус - като най-малкото Тяхната истина, докато ти дон-кихотствайки в същото време се опитваш да се изкараш най- скромен и смирен, но това никак не е така, особено след като човек ти разгледа постовете и види как навсякъде там си избиваш комплексите воден от горделивост за превъзходство и доминиране над всички други, плюс това истината, за която се говори в Писанието, не е просто реален факт, но тя е свидетелската форма на съвършената любов към човеците, понеже дори и много хора по света да са лоши, истината си остава съвършеното добро, докато злото е лъжата, а едва ли някой би предпочел да трябва непрестанно/вечно да търпи неприятното или най-малкото непоносимото за него, ако ще това да си ти или който и да е друг

а вярата, това е вярността към доброто, т.е. да не бъдеш лош към останалите човеци, но дори ако можеш да бъдеш колкото се може по-добър към всеки от тях, това е вярата, за която се говори в Библията, за това е писано че: "Бог е любов"(1 Йоаново 4:7-21), понеже това означава че вярата трябва да бъде просто проява на съвършена любов към човеците, а не че (просто) проява на някаква си духовност, понеже ето колко много хора медитираха, но дори и след десетки години най-дълбока трансцендентална медитация, те си оставаха все така несъвършени по отношение на любовта към останалите хора, и дори ставаха все по-себелюбиви, понеже не че в правилната вяра няма Дух, след като досега дух имаше в много неща, но Св. Дух е духът на самият истински Господ Бог, Който Дух е духът на съвършената любов към останалите хора/одушевени, защото никой никога не е виждал истинският Бог Отец, тъй като Той е системният Администратор на цялата вселена и затова не може да си позволи да бъде видим и осезаем в много отношения, но все пак има едно нещо, в което Той е видим и осезаем, и това е именно съвършената любов към човеците, (според) както и е писано в посоченият по-горе пасаж от 1 Йоаново 4:7-21

ти си просто един супер шикалкавелец, който идва просто за да прави мазало и дори да парадира с това пред всички други, сякаш намеквайки: "вижте ме как ви правя луди, а вие дори не можете да откриете измамата в моите интелигентни думи, която аз поставям там предумишлено", обаче ето какво е писано за такива човеци:

"А това да знаеш, че в последните дни ще настанат усилни времена. Защото човеците ще бъдат себелюбиви, сребролюбиви, надменни, горделиви, хулители, непокорни на родителите, неблагодарни, нечестиви, без семейна обич, непримирими, клеветници, невъздържни, свирепи, неприятели на доброто, предатели, буйни, надути, повече сластолюбиви, а не боголюбиви, имащи вид на благочестие, но отречени от силата му; тоже от такива страни. Защото от тях са ония, които се вмъкват в домовете и подмамват обременени с грехове женища, водени от различни страсти, които всякога се учат, а никога не могат да дойдат в познание на истината. И както Яний и Ямврий се възпротивиха на Моисея, така и те се противят на истината, човеци с покварен ум, извратени във вярата. Но те няма да успеят повече; защото безумието им ще стане известно на всичките, както се откри безумието и на тия двама." 2 Тимотей 3:1-9
    Последно редактирано от npp : 11-24-2012 на 09:57

Banned Повече от фен
    ..кучешки философ,..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си