.
Резултати от 1 до 25 от общо 2160

Threaded View

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    Ей евро, нали уж беше много зает и анагажиран с важни и преважни дела от колосални пропорции че да се занимаваш с точките които аз повдигам, къде ги намери тия два часа да си дрънкаш за пълни, тотални глупости с nppто? (ПОПРАВКА: Два часа и половина. 03:30 ранната сутрин трябва да е било в България. Толкова много важни неща явно си имал да вършиш )

Да не би да излезе така че просто не искаш да пишеш на теми които не са ти приятни и лъжеш, за да избягаш от тях? Щото така изглежда.

Само ще адресирам следните ти изказвания:

вяра е да вярваш че Бог съществува

нали уж беше нещо по-трансцендентално бе? То по тази логика вярата ти в бог е АБСОЛЮТНО СЪЩАТА вяра, като вярата която аз изпитвам че космите по задника ми са истински

Добре, ама ти трябва първо да повярваш, че има Бог и след това да изпълниш заповедите "Да нямаш друг Бог освен Мене" и останалите заповеди

Значи според теб конкретната вяра и познание за този бог са адски важни? ОК

(ПП Тази заповед е останка от нещо като политеизъм. Не ми се говори надълго и нашироко по въпроса баш сега, но онова за "ние", "аз съм завистлив бог", "не почитай други богове освен мен" и онези части в които се казва че боговете на дадено място са твърде силни че да могат да бъдат покорени жителите им е доста често срещано явление по това време - всички богове са истински, ама там където вярват в тях са по-истински )

Няма такова нещо. Човек трябва да изповяда, че вярва в Христос за да тръгне по пътя на спасението. - това изповядване става чрез кръщение и вяра в Него.
    "Който повярва и се кръсти, ще бъде спасен, а който не повярва, ще бъде осъден.

Абсолютно съгласен съм с тълкуването на това изказване.

100%

Според мен то дава точно това послание.

И не случайно, всеки идиот би го изтълкувал така. Просто това си пише.

Браво....

само дето това означава че една колосална маса хора, повечето хора на планетата в момента и около 90 и нещо % от хората живели някога ще бъдат изпратени на ужасяващи, зверски мъчения, за период от време който би унищожил всичко от психиките им, за нещо за което не са и чували, камо ли разбрали, камо ли повярвали, което автоматично прави твоят бог абсолютно ужасен, кръвнишки, космично зъл, психопат.

Хей, ти го каза. Библията го каза. Аз (говорещ от позицията на логиката) го казавам. Щом има консенсус и ти си окровен с позицията си, ясно може да се каже, че почиташ демон който (пак според библията) ще избере само миниатюрна част от всички хора да не бъдат изпратени от него на вечни мъчения, които сам е измислил.
    Последно редактирано от gandalfepi4 : 12-14-2011 на 10:37
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си