- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво им пречи да Вярват.
този път дори и гандалфа те би по истинност, няма как човеците да се раждат грешни, иначе Бог щеше да е неправеден в случай че (го) беше направил да бъде така по принцип, но няма как, по принцип никой не е вършил верческо/духовно беззаконие преди да се е родил, понеже точно в такова нещо се състои не само грехът на ева и адам но и на всички грешници като цяло, сиреч, в вършене на верческа/духовна неправда, ето малко доказателства:
"Ето, това само намерих, Че Бог направи човека праведен(т.е. че по принцип Бог създава всеки човек да се ражда/да бъде безгрешен/праведен по рождение), Но те(т.е. но неправедните духовници/вярващи от тях) изнамериха много измишления(т.е. множество верчески/духовни неправди)." Еклесиаст 7: 29,
"И когато заминаваше, видя един сляпороден човек. И учениците Му Го попитаха казвайки: Учителю, поради чий грях, негов ли, или на родителите му, той се е родил сляп? Исус отговори: Нито поради негов грях(т.е. никой не се ражда грешен), нито на родителите му(т.е. нито някой е наказван с вродени недъзи за какъвто и да е грях на свой родител или който и да е друг), но за да се явят в него Божиите дела. Ние трябва да вършим делата на Този, Който Ме е пратил, докле е ден(т.е. докато можем); иде нощ, когато никой не може да работи. Когато съм в света, светлина съм на света. Като рече това, плюна на земята, направи кал с плюнката и намаза с калта очите му; и рече му: Иди, умий се в къпалнята Силоам (което значи Пратен). И тъй, той отиде, уми се, и дойде прогледал." Йоан 9: 1-7,
"В същото време учениците дойдоха при Исуса и казаха: Кой е по-голям в небесното царство? А Той повика едно детенце, постави го посред тях, и рече: Истина ви казвам; ако се не обърнете като дечицата, никак няма да влезете в небесното царство. И тъй, който смири себе си като това детенце, той е по-голям в небесното царство. И който приеме едно такова детенце в Мое име, Мене приема." Матей 18: 1-5