Цитирай Първоначално написано от evropeiski Виж мнението
Притчата показва, че наши ближни са всички дори невярващите (самаряните), а не че невярващите се спасявали.
след като си разбрал че всеки човек е наш ближен, тогава защо правеше онези фасони преди?!, а сега след като аз отново не съм отрекъл че Любовта и Спасенито трябва да бъдат към и за всеки човек и дори всички одушевени, но дори го изповядвам, тогава ти защо като че отново се опитваш да ме изкарваш че отричам тази Божия Истина?!

Цитирай Първоначално написано от evropeiski Виж мнението
Бог е казал да имаме любов, но ако тази любов не се прави с цел да угодиш на Бог, а с някаква друга цел, то тогава тази любов е нищо. Без да вярваш в Бог, няма как да обичаш заради Него, а по скоро ще го правиш заради себе си или с друга цел.
да, и Божията Воля е поне да не се причинява нещо лошо на човеците и че още по-добре е онези, които могат да правят добро на друг(-ги) човек(-ци) ако го правят, така че, Той иска поне да вижда че задълбочените/систематичните/професионалните вярващи не са лоши към някой от човеците/одушевените и че се опитват да ги спасяват, в Писанието пише че против правенето на добро няма закон

"А плодът на Духа е: любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милост, милосърдие, вярност, кротост, себеобуздание; против такива неща няма закон." Галатяни 5: 22-23

така че, защо да е небогоугодно или неправедно ако човек макар и да е невярващ (но) не причинява зло на ближния или дори му прави добро?!, и какво значи да обичаш заради Бог, след като самият Той няма нужда от помощ понеже винаги е напълно осигурен от само себе си, и когато по-скоро много неизлекувани и неспасени човеци/одушевени се нуждаят от помощ?!, на Него Му е достатъчно да види че духовниците/вярващите поне обичат останалите/другите човеци/одушевени но без да ги презират/мразят, и тогава Той веднага може много лесно да осигури всички необходими неща.....

"Отец ви знае от що се нуждаете преди вие да Му искате." Матей 6: 8