- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво им пречи да Вярват.
след като си разбрал че всеки човек е наш ближен, тогава защо правеше онези фасони преди?!, а сега след като аз отново не съм отрекъл че Любовта и Спасенито трябва да бъдат към и за всеки човек и дори всички одушевени, но дори го изповядвам, тогава ти защо като че отново се опитваш да ме изкарваш че отричам тази Божия Истина?!
да, и Божията Воля е поне да не се причинява нещо лошо на човеците и че още по-добре е онези, които могат да правят добро на друг(-ги) човек(-ци) ако го правят, така че, Той иска поне да вижда че задълбочените/систематичните/професионалните вярващи не са лоши към някой от човеците/одушевените и че се опитват да ги спасяват, в Писанието пише че против правенето на добро няма закон
"А плодът на Духа е: любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милост, милосърдие, вярност, кротост, себеобуздание; против такива неща няма закон." Галатяни 5: 22-23
така че, защо да е небогоугодно или неправедно ако човек макар и да е невярващ (но) не причинява зло на ближния или дори му прави добро?!, и какво значи да обичаш заради Бог, след като самият Той няма нужда от помощ понеже винаги е напълно осигурен от само себе си, и когато по-скоро много неизлекувани и неспасени човеци/одушевени се нуждаят от помощ?!, на Него Му е достатъчно да види че духовниците/вярващите поне обичат останалите/другите човеци/одушевени но без да ги презират/мразят, и тогава Той веднага може много лесно да осигури всички необходими неща.....
"Отец ви знае от що се нуждаете преди вие да Му искате." Матей 6: 8