.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 2160

Hybrid View

Повече от фен Аватара на evropeiski
    Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4 Виж мнението
    Това да не ти е някакъв политеизъм нещо?
    Не бе, не е политеизъм. Според Православието, Бог е един по същност и троичен по Лице.
    Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4 Виж мнението
    Интересен факт - "кретен" е едно от първите наименования за "християнин" (наистина)
    Слабо ме интересува, даже хич.

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    един по същност и троичен по Лице

Дефинирай го това. Звучи безумно и според мен не е нищо друго освен желанието на някой да си втълпи, че не е политеист. По същия начин мога да кажа "материята е еднаква по същност, но различна по проявление. може да е домат, може и да е пенис". Има някаква наченка на логика, но доста нефункционална и доста необоснована.

Как така има Йешуа, който не е Бог или Светият дух, има Бог, който не е Йешуа или Светият дух, има Светият дух, който не е Бог или Йешуа и има Йешуа, който е Бог, който е Светият дух едновременно?

Няма логика, не може хем да е домат, хем да е пенис (използвайки горния пример). Може и трите да са бог/ове, полубог/ове и/или човек, но не и хем да са нещо, хем да не са нещо. Или домат, или пенис.

Ти избери и ми кажи, кое какво е по твое мнение.
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си