Цитирай Първоначално написано от evropeiski Виж мнението
Дал съм ти отговор по въпроса, за да придобиеш някаква представа. А и щом не ме разбираш, а имаш интерес, то HolyShit по-горе добре ти го каза.
Никакъв отговор не си ми дал. Това е като да ме питаш мен за пример за наблюдаван вид да се разделя на два (буквално еволюция) и аз да започвам да дрънкам нещо за това как е невъзможно, как искаш твърде много, да отидеш да попиташ в някое училище (портиера предполагам, същото като с църквата), след това да се изпърдя мокро и ако ми кажеш че не си разбрал нищо да ти се разкрещя как съм ти дал перфектен отговор, но ти не го приемаш.

Глупости. Примерът който ти даде е че слънцето дава светлина и топлина и такава е връзката между дух, отец, син. Това е обект, който отдава енергия, която според уредите може да се интерпретира като светлинна или топлинна, отношението е типичното отношение между творец и производно. Същото щеше да е ако беше дал пример с извор и поток, мида и перла, гъз и лайно.

Това са хиерархични отношения между отделни обекти. Не можеш да кажеш че светлината и топлината са равни на слънцето. Те са просто продукт на процесите му, по същия начин по който сополите ми са плод на моето съществуване или поезията е продукт на работата на поета.

Примера ти е абсолютно погрешен понеже изисква йерархия. Ако не ти е проблем и все още смяташ че е достоен пример, кажи кое от трите лица е ужасяващо гигантската и силна топка плазма, и кои две други са производните му (нещо ми подсказва че няма да ти хареса идеята).

Та или облечи с думи това, което казваш че знаеш и ти и оня с богохулственото име, или си признай че нямаш и идея за какво говориш и прсто повръщаш заучена фраза както и подозирам.

И преди съм го чувал точно този красив и поетичен, но празен, грешен и нефункционален пример за слънцето и лъчите му. Общото между хората които го даваТЕ е че ако си започнал да си отваряш устата да зададеш въпроса за отношението между троицата изплювате това с такава скорост и сила че ти пробива черепа на две места и ти прави безплатна корпус калосотомия в процеса, НО като ги питаш това какво означава, или ако може да го перефразират замлъкват като дълбок гроб и започват да те гледат мръсно.

Не смейте да ме лъжете мен и себе си че "ми както слънцето и лъчите му" е отговор който може да задоволи и олигофрен. Моля, облечете в думи това, което казвате че знаете. Би следвало да е безкрайно просто да напишеш какво мислиш, или да цитираш чужд изказ, или да дадеш линк към такъв.

Ако не можете, просто си признайте поне вътрешно че не знаете и бъкел, но някой олигофрен ви е казал какво да казвате и го повтаряте без да разбирате смисъла, подобно на безумни аутоматони, папагали в зоопарка или кучета научени да сядат при команда, чийто смисъл не разбират, но знаят какво се очаква от тях.