- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво им пречи да Вярват.
Никакъв отговор не си ми дал. Това е като да ме питаш мен за пример за наблюдаван вид да се разделя на два (буквално еволюция) и аз да започвам да дрънкам нещо за това как е невъзможно, как искаш твърде много, да отидеш да попиташ в някое училище (портиера предполагам, същото като с църквата), след това да се изпърдя мокро и ако ми кажеш че не си разбрал нищо да ти се разкрещя как съм ти дал перфектен отговор, но ти не го приемаш.
Глупости. Примерът който ти даде е че слънцето дава светлина и топлина и такава е връзката между дух, отец, син. Това е обект, който отдава енергия, която според уредите може да се интерпретира като светлинна или топлинна, отношението е типичното отношение между творец и производно. Същото щеше да е ако беше дал пример с извор и поток, мида и перла, гъз и лайно.
Това са хиерархични отношения между отделни обекти. Не можеш да кажеш че светлината и топлината са равни на слънцето. Те са просто продукт на процесите му, по същия начин по който сополите ми са плод на моето съществуване или поезията е продукт на работата на поета.
Примера ти е абсолютно погрешен понеже изисква йерархия. Ако не ти е проблем и все още смяташ че е достоен пример, кажи кое от трите лица е ужасяващо гигантската и силна топка плазма, и кои две други са производните му (нещо ми подсказва че няма да ти хареса идеята).
Та или облечи с думи това, което казваш че знаеш и ти и оня с богохулственото име, или си признай че нямаш и идея за какво говориш и прсто повръщаш заучена фраза както и подозирам.
И преди съм го чувал точно този красив и поетичен, но празен, грешен и нефункционален пример за слънцето и лъчите му. Общото между хората които го даваТЕ е че ако си започнал да си отваряш устата да зададеш въпроса за отношението между троицата изплювате това с такава скорост и сила че ти пробива черепа на две места и ти прави безплатна корпус калосотомия в процеса, НО като ги питаш това какво означава, или ако може да го перефразират замлъкват като дълбок гроб и започват да те гледат мръсно.
Не смейте да ме лъжете мен и себе си че "ми както слънцето и лъчите му" е отговор който може да задоволи и олигофрен. Моля, облечете в думи това, което казвате че знаете. Би следвало да е безкрайно просто да напишеш какво мислиш, или да цитираш чужд изказ, или да дадеш линк към такъв.
Ако не можете, просто си признайте поне вътрешно че не знаете и бъкел, но някой олигофрен ви е казал какво да казвате и го повтаряте без да разбирате смисъла, подобно на безумни аутоматони, папагали в зоопарка или кучета научени да сядат при команда, чийто смисъл не разбират, но знаят какво се очаква от тях.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes