Успехът ми е над 5,50. Но изобщо не си давам толкова зор. Трябва човек да знае как да учи. В момента наблягам на предметите, които ме влекът, а по другите - минавам между капките.
Как изкарвам добри оценки? Ми зависи. Примерно, ако учителя изпитва по желание гледам да си науча урока още в началото, да си изкарам хубава оценка и след това си давам голяма почивка, а за контролната върху раздела - уча най-важното, преписвам ако мога, търся теста от други класове, които са го правили или в интернет. По немски примерно ги има качени в интернет отговорите на тестовете и самите тестове.
Когато разказваш даден урок добре е да имаш богата езикова култура да си уверен, да използваш по-сложни думи и да изглеждаш така, че все едно всичко знаеш, както казаха по-горе.
Контакта с учителя също е важен. Трябва да усетиш какво иска от теб, какви са му принципите, какви контролни работи или тестове дава и от къде. Учителите обичат да ги уважаваме.
Разбирателството с класа също е важно, ако някой е добър по математика нека ти помага смисъл да и обясни квото не ти е ясно, да ти дава да преписваш или зависи как те устройва, а ти му помагай по нещо друго, в което ти си добра, а той не.
За да си улесниш ученето черпи максимално информация от интернет. Има много хубави презентации, видео уроци, планчета, а конкретно по математика има и сайтове, които ти решават задачите.
Когато никой от тези методи не върви работа, сядаш си на задника и учиш! Имам 2-3 предмета, при които редовно съм така.