.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 18 от общо 18

Тема: Шестици?

Hybrid View

Супер фен Аватара на NambyPamby
    Богата обща култура, слушане в час, някви такива неща работят. Аз за слушането в час никога не съм сполучвала, просто 'щото или прекалено бърборя, или пък съм твърде заспала, че въобще да проследявам нечия мисъл.
    По математики, физики, химии и прочее предмети, където има формули и задачи за заучаване - редовно решаване на задачи.
    Биология, история, всякакви разказвателни глупостЕ - листчета с резюмета на урока, че и без тва половината е само разтягане на локуми, а същественото е около половин страница.
    Друг начин - няма май. Сядаш, четеш и максимално се съсредоточаваш. Другата хитра тактика е да караш да те изпитват в началото на раздел, 'щото хем уроците, на които те препитват, са малко, хем ти се радват на ентусиазма(евентуално).

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от BrainlessROCKBABY Виж мнението
    съгласна съм с теб, но най-много ме дразни това, че някакъв си сельо от ПГ ще изкара без много зор добра диплома, примерно, а ние от МГ ще духаме супата ;дд знаеш ли какви са ми оценките по математика? 4, 3, 4, 4, 4 ;д
    и то с такива нечовешки усилия, че.. ;д
    Дипломата не струва, както ти го казаха вече. Ако покажеш знания на матурата или на кандидат-студентският изпит няма да има затворена врата за теб, дори да имаш 4 по желан предмет (в случай, че 4-ката е нереална и не отговаря реално на твоите знания).

Не мога да подмина темата с лека ръка без да отбележа изключително лошата образователна система у нас (дали говорим за висше образование, средно, основно, начален етап на основно и т.н. визирам като цяло), която довежда до задаването на подобни въпроси. Защото у нас никога образованието не е било направено по начин, че да знаеш две неща, които някога и някъде ще са ти полезни, целта винаги е била механическото зазубряне (заучаване ако искате му кажете - все едно), в резултат на което, тези които зазубрят, получават добри оценки, а тези, които мислят - не ги получават.

Както неведнъж съм казвал - 21 години демокрация - 21 години реформи в образованието - 21 години ЦИРК! Не ви ли е правило впечатление, че с всяка изминала година все повече, по-тежък и по-неразбираем материал се сваля от по-горните към по-долните класове ? Също така всяка година реформи в изпитите и матурите - никакво постоянство, никаква логика, никакъв умисъл, всяка година нови и нови реформи, които не водят до абсолютно нищо добро. Докато в държави като Англия например, се опитват да провокират мислене в учениците, опитват се да направят техният престой в училище приятен (т.е. да отидеш там и да ти бъде приятно, а не да ходиш по задължение, както е у нас), а материалът им е значително по-лесен и написан на разбираем, достъпен език. Нещо, върху което трябва да се работи и у нас. Много може да се коментира по тази тема - реформи, но смисълът на темата е съвсем различен, затова спирам.

Цитирай Първоначално написано от NambyPamby Виж мнението
    Богата обща култура, слушане в час, някви такива неща работят. Аз за слушането в час никога не съм сполучвала, просто 'щото или прекалено бърборя, или пък съм твърде заспала, че въобще да проследявам нечия мисъл.
    По математики, физики, химии и прочее предмети, където има формули и задачи за заучаване - редовно решаване на задачи.
    Биология, история, всякакви разказвателни глупостЕ - листчета с резюмета на урока, че и без тва половината е само разтягане на локуми, а същественото е около половин страница.
    Друг начин - няма май. Сядаш, четеш и максимално се съсредоточаваш. Другата хитра тактика е да караш да те изпитват в началото на раздел, 'щото хем уроците, на които те препитват, са малко, хем ти се радват на ентусиазма(евентуално).
    Това също е метод.

Цитирай Първоначално написано от NambyPamby Виж мнението
    Богата обща култура, слушане в час, някви такива неща работят.
    Щом пита за шестици няма богата обща култура. Тя културата зависи от мама и тати, а не от училище.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си