.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 4 от общо 4

Рак на шийката на матката

Здравейте, искам да ви разкажа моята история. Септември оперираха майка ми - рак на маточната шийка чрез радикална хистеректомия + лимфна дисекция. От хистологията излезе, че в лим. възли нищо няма. В диагнозата и пише T2b N0 M0 G2. Месец след това премина 27 лъчетерапии и 4 химиотерапии. Края на ноември приключи с химио и лъчетерапията и в епикризата, която й дадоха след проведените терапии пише:
    Статус "in situ": Ту формация - ендофитна в горна 1/3 на маточната шийка, достагаща до истмуса без да ангажира влагалището.
    Проведени изследвания: Параклинични изследвания: В норма.
    Проведено лечение: Проведено лъчелечение: Следоперативна лъче-химиотерапия /Платина 30мг. седмично/ в областта на малкия таз и горните 2/3 на влагалището с ДОД=1,8 Gy до ООД=50,4 Gy.
    Непосредствен терапевтичен ефект: Добър
    Настъпили усложнения: Не
    Проведени инвазивни диагостични и терапевтични процедури: Не
    Изход от лечението: С подобрение

Много съм изплашена и искам да попитам, ако тук има някой, който разбира, сега след като са й извадили всички органи (матка, шийка, маточни тръби, двата яйчника, лим. възли и т.н.) сега тя няма рак така ли? И след като не е имала метастази в лим. възли значи всичко е хванато навреме? Моля за адекватен отговор, защото много съм изплашена.

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Принципно не може да се каже със сто процента сега доколкото знам. Щом органите са извадени и е минал периода с лечението химио и лъче и лекаря не е казал ,че има нещо, се предполага ,че майка ти е в ремисия и само времето може да покаже дали ще се върне болестта. Ако е хваната на време и не е напреднала с разсейки шанса доколкото знам е малък и се предполага,че болестта няма да се появи.
    Дано всичко е оК!
    maDamn

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    От TNM класификацията се вижда, че тя няма нито метастази в лимфните възли, нито има далечни метастази.
    Туморът е умеренодиференциран /това вече е по хистологичното градиране/, което е добър вариант, доколкото може да се използва думата "добър" в този случай.
    Понеже в кръвта циркулират ракови клетки /които на настоящия етап се доказват трудно/, лекарите са длъжни да се застраховат с химио- и лъчетерапия.

Горе главата. И нека майка ти не пропуска преглед.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Благодаря за компетентните отговори!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си